SJOERD GING LAST MINUTE REMOTE WERKEN IN KENIA – EEN PERFECTE EERSTE KENNISMAKING MET AFRIKA

Sjoerd (Project Lead bij SKYNRG) probeert elk jaar een mooie lange reis van 3 à 4 weken te maken, maar door corona leek dit in eerste instantie niet mogelijk. Deze remote working trip met CT was de kans bij uitstek om dit alsnog te realiseren. Benieuwd hoe hij de reis ervaren heeft?

Auteur:

” ONZE GROEP WAS HEEL LEUK EN RELAXT EN IK DENK DAT ER ZOMAAR WAT MOOIE VRIENDSCHAPPEN ONTSTAAN ZIJN. ” – SJOERD RAIJMANS

Sjoerd-Remote werker

SJOERD GING LAST MINUTE REMOTE WERKEN IN KENIA – EEN PERFECTE EERSTE KENNISMAKING MET AFRIKA.

Gepubliceerd op 28 november 2020 – Sjoerd Raijmans

WAAROM WLIDE JE REMOTE GAAN WERKEN IN KENIA?

Ik probeer elk jaar een mooie lange reis van 3 a 4 weken te maken maar door Corona leek dit in eerste instantie mogelijk. Deze trip met CT was de kans bij uitstek om dit alsnog te realiseren. Daarnaast wil ik al een tijd lang graag naar Afrika en Kenia leek mij de perfecte eerste kennismaking.

HOE BEVALT HET? WELKE DINGEN HEBBEN JE HET MEEST VERRAST?

Super goed! Ik had heel spontaan besloten mee te gaan en daarom had ik niet een heel goed beeld van mijn verwachtingen. Maar wat een land én trip!! Ik heb best wat gereisd maar nog nooit zo’n stad als Nairobi gezien – zit echt super veel energie daar! Alle safari’s en weekend trips waren ook fantastisch. Het werken aan de kust is letterlijk een paradijs. Niet in de laatste plaats hebben de mensen mij ook positief verrast. Onze groep was heel leuk en relaxt en ik denk dat er zo maar wat mooie vriendschappen ontstaan zijn. Dan de Kenianen zelf: wát een super vriendelijk en leuk volk! Ik heb mij nog nooit zo welkom gevoeld in een land en het is moeilijk om iemand te vinden zonder een grote glimlach op zijn gezicht. Het feit dat iedereen hier goed Engels spreekt is ook wel heel lekker in de communicatie.

Remote-Werken

HOE ERVAAR JE CORONA IN KENIA?

Heel georganiseerd én tegelijk relaxt. De maatregelen zijn strenger dan in NL en iedereen draagt een mondkapje en was super goed zijn handen. Daarnaast is alles (inclusief horeca) wel open en is het hier zomer wat betekent dat het leven zich buiten afspeelt. Daar zie direct dat de sfeer relaxter en hoe verder je van de stad af gaat, hoe nog relaxter die sfeer wordt.

Benieuwd naar Kenia?

BEN JE PRODUCTIEVER DAN THUIS?

Ongeveer hetzelfde. In Nairobi hadden wij super werkplekken en ook aan de kust kan je goed werken. Daarnaast is de motivatie super groot om efficiënt te werken omdat het avontuur of het biertje met zonsondergang letterlijk om de hoek is!

Remote Werken

TIPS VOOR ANDEREN DIE GEÏNTERESSEERD ZIJN IN ZO’N REMOTE WORKING TRIP?

Hakuna Matata! Haha heel slecht maar ik heb deze reis letterlijk 3 dagen van tevoren geboekt maar je hoeft je nergens zorgen over te maken: de reis is super goed georganiseerd en de voorbereidingen in Nederland (PCR test, verzekering en tas pakken) is binnen 2 dagen geregeld. Let’s go dus!

WAAROM REMOTE WERKEN IN KENIA?

Inhoud

HEB JIJ VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA-EXPERTS?

JE ZULT DEZE BLOGS OOK LEUK VINDEN:

TRAVELSTORY: Geraldine Kemper ontdekte samen met haar vriend het mooie Kenia

ALLEEN OF MET HET GEZIN OP GROEPSREIS? ALLE 5 VOORDELEN OP EEN RIJTJE

MET HET GEZIN NAAR HET WONDERLIJKE AFRIKA