SOFAR SOUNDS X CHARLIE’S TRAVELS: EEN VERSLAG

Afgelopen maand stond onze jungle-villa in het teken van muziek, eten en drinken. Sofar Sounds, een organisatie die over de hele wereld huiskamerconcerten organiseert, streek in onze tropische tuin, die diende als podium voor deze creatieve avond. Wil je tijdens je reis ook zo’n avond mee maken? 25 Juli is er weer een nieuwe Sofar Sounds in Nairobi!

Een zacht briesje waait door onze bananenbomen terwijl de muzikanten hun laatste soundchecks doen. Langzaam stromen de mensen binnen en nemen plaats in het gras. Sommige hebben hun eigen dekens mee en nestelen zich daaronder, terwijl anderen het huis verkennen. Onze villa, die met haar lichtblauwe kozijnen en koloniaal uiterlijk wel iets weg heeft van Pippi’s Villa Kakelbond, lijkt de perfecte plek te zijn voor dit evenement.

Sofar Sounds

Iedereen is wel eens teleurgesteld een concertzaal uitgelopen. Of je stond achter een reusachtige pilaar met links van je kakelende dronken meisjes of de akoestiek is zo verschrikkelijk dat je lievelingsartiest opeens klinkt als je zingende vriendje onder de douche. Wat de reden ook geweest is dat je verwachtingen niet waargemaakt werden: de magie waar je op hoopte ging op dat moment verloren. Sofar Sounds is ontstaan om je deze magie weer terug te geven.

Het concept is opgezet door Rafe Offer, die ooit in zijn Londense huiskamer acht van zijn vrienden en een bevriende artiest uitnodigde. Het was zo stil in de kamer dat je een speld kon horen vallen. Nu, negen jaar later is Sofar Sounds uitgegroeid tot een kweekvijver voor zowel nationale als internationale artiesten. De afgelopen jaren heeft Sofar Sounds de beste artiesten een podium geboden in 410 steden over de hele wereld, ook in Nairobi! Sterker nog: In Nairobi vierde hij het tweejarig bestaan. Leon Bridges, die je waarschijnlijk wel kent van het nummer Coming home’ is op Sofar begonnen.

Zo’n Sofar-avond transformeert alledaagse huis-, tuin- en keukenplekken tot idyllische locaties voor geheime live shows. Omdat er maar een maximaal aantal gasten mag komen zijn de concerten persoonlijk en brengt het artiesten en bezoekers dichter bij elkaar. Samen met de organisatie van Sofar hebben we een intieme, muzikale middag georganiseerd.

Avontuurlijke Catering

Met onze geweldig kok Ruth, die elke middag en avond de meest lekkere maaltijden voor ons op tafel zet, deed ik de catering. Dat begon met een onvergetelijk uitstapje naar de markt, waar ik me moest verstoppen om niet elke keer de ‘Mzungu price’ te betalen. Een bezoekje dat eindigde met een tripje naar het slachthuis, als kers op de taart (alleen voor de echte off the beaten track liefhebbers aan te raden!). Na de beste koe uitgezocht te hebben, namen we drie kilo mee naar huis. Een botsing met de Uber later stonden wij een uur voor aanvang gehaast samosa’s te vouwen terwijl de heerlijke tunes van de artiesten door de ramen naar binnen waaiden. Een echt Afrikaans avontuur, waar de organisatie ietwat te wensen overliet, maar het zeker niet minder geweldig maakte.

Muzikanten

Wij hebben eerder een te gekke Spotify-lijst vol Afrikaanse muziek met je gedeeld. De artiesten die er waren bij Sofar Sounds gaan we hier zeker aan toevoegen. Check snel het filmpje wat we schoten tijdens dit event!

Wil je meer horen van de artiesten? Hieronder vind je iedereen terug die deze avond bij ons op bezoek was en check onze movie sfeerimpressie.

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Sofar Sounds x Charlie’s Travels: een verslag?