Onlangs vroeg Kirsten of we wat Afrikaanse Spotify-playlists konden tippen. Maar natuurlijk kunnen we dat! Allereerst is er uiteraard de Charlie’s Travels-playlist, maar er zijn ook ‘Angels’ hun eigen lijstjes bijhouden. Die delen we bij deze graag met je in de onderstaande blogpost!

Heeft twee Afrikaanse lijsten op zijn Spotify-account staan: eentje voor West-Afrika en eentje voor Oost-Afrika. De nummers in de Afrikaanse Spotify-playlists zijn vooral ge-Shazamt terwijl hij rondreisde in bussen, taxi’s en Matatu’s, dus het zit er dik in dat je wat nummers tegenkomt die niet in je Discover Weekly-lijstje tegenkomt!

Volg zijn West-Afrika-playlist als je houdt van:

 

Zijn Oost-Afrika-playlist moet je volgen als je lekker gaat op:

 

Heeft een tijd in Oeganda gewoond, waar hij een playlist samenstelde met al dan niet Oegandese, pompende hits die niet in dit rijtje met Afrikaanse Spotify-playlists mag ontbreken. De lijst heet ‘Epa’ en is te volgen via deze link.

Volg zijn ‘Epa’-lijst als je houdt van:

  • Gevoelige, maar toch knallende autotunes van Wurld;
  • De Afrikaanse kneiter van Kaakie (jazeker) – hier krijg je zeker de ‘African Fever’ van;
  • Deze laid-back reggae-achtige song van Bebe Cool;

 

Op zoek naar Afrikaanse Spotify-playlists uit een specifiek land of genre? Stuur even een chatberichtje!

Woont dan wel niet meer in de startup-villa, de playlist die ze tijdens haar tijd in Nairobi heeft aangelegd liegt er niet om. ‘Kenyanne’ leent zich perfect voor het ontdekken van de hits die je in de Nairobiaanse clubs zeker nog tegen gaat komen.

Luisteren als je graag danst op:

  • De pompende ‘Brush Off Yuh Back’- hit van Konshens;
  • Het bubbelende ‘Africa’ van Yemi Alade van Saudi Sol (dit is nu al de soundtrack van je Afrika-trip!)
  • Particula van oa Major Lazer – deze ga je in de club nog heel vaak horen..

 

Wil je een mix van al het bovenstaande? Check dan onze Charlie’s Travels Afrika-playlist. Ha! Nu ben je helemaal klaar voor een reis naar Oost-Afrika. Laat een berichtje achter op onze site, zodat we contact met je op kunnen nemen en samen een mooie reis samen kunnen stellen!