Niet-toeristisch Tanzania

Tanzania is een van de populairste vakantiebestemmingen van Afrika en kent nogal wat highlights. Het dak van Afrika, Mount Kilimanjaro is de hoogste vrijstaande berg ter wereld waar jaarlijks hordes sportieve toeristen naar toe reizen. Dit om de epic climb naar 5900 meter hoogte te maken. Daarnaast vertrekken er ieder uur boten en vliegtuigjes richting Zanzibar. Ook de Serengeti, toch wel een van de mooiste en populairste natuurparken ter wereld als het op safari aankomt, is daardoor overbevolkt met afritsbroeken en teva-slippers.. Het is soms net het prins Clausplein op maandagochtend; rijen toeristenbusjes met selfiesticks uit het raam en zo de big five spotten.

Goed, deze plaatsen zijn natuurlijk geweldig en je wilt ze ook zeker gezien hebben… maar het kan ook anders. Anders en in niet toeristisch Tanzania, toch nog net zo gaaf en bijzonder! Bij Charlie’s Travels staan off-the-beaten track avonturen centraal en daarmee zijn wij een groot fan van de volgende plekken. Wij denken dat je hier net zo’n, en misschien wel een nog betere, fan-tas-tische reis kan maken (alleen dan zonder hordes toeristen busjes en selfiesticks):

1. Kilimanjaro – Mount Meru

Mount Kilimanjaro, een dure en drukbezochte bucketlist-bestemming. Maar waarom niet kiezen voor het minder bekende, avontuurlijke alternatief: Mount Meru? Deze vulkaan is een vierdaagse uitdaging, in tegenstelling tot de zes dagen op Kilimanjaro. Gelegen in het groene Arusha National Park, kun je onderweg wilde dieren spotten, van olifanten tot colobus-apen. Terwijl je stijgt, verandert het landschap van weelderige bossen naar ruige rotsen. En het klapstuk? Het adembenemende uitzicht op Kilimanjaro zelf. Met 4566 meter is Mount Meru nog steeds een serieuze klim. Een must voor wandelliefhebbers, dus trek die wandelschoenen maar vast aan! 

Mount Meru

Benieuwd naar Tanzania?

2. Serengeti – Mkomazi National Park

Wel graag op safari maar liever niet omringd worden door tientallen safaribusjes. Skip dan Serengeti en ga naar het niet-toeristische Mkomazi National Park. Hier krijg je echt dat ‘alleen op de wereld’ gevoel, met weinig andere landcruisers in zicht. En het is niet alleen een geweldig park, maar ook de beste plek om neushoorns te spotten. Daarnaast kan je hier ook nog een opvang voor wilde honden en neushoorns bezoeken. Te midden van de adembenemende Usambara Mountains heb je de ultieme ‘off-the-beaten-track’ ervaring, zonder het safari-gevoel te verliezen. 

3. Zanzibar – Pemba

Bijna iedereen kent Zanzibar. Of je bent er geweest of je wilt er nog graag heen. Begrijpelijk, want met zand zo wit dat het pijn doet aan je ogen is Zanzibar natuurlijk die heerlijke en paradijselijke bestemming. Maar goed, je bent dan zeker niet alleen en het eiland is gevuld met talloze hotels, hippe restaurantjes en verkopers. Hoe mooi het ook is, de drukte is wel een behoorlijke afknapper. Een niet-toeristisch alternatief in Tanzania is het eilandje Pemba, wat op ongeveer 50 km schuin boven Zanzibar ligt. Toerisme op Pemba is echt kinderspel vergeleken met Zanzibar. Geen grote resorts maar een slaperige verlaten strandjes met schilderachtige vissersdorpen waar je kleine hotelletjes en homestays kan vinden. Dit kleine ongerepte eiland ademt rust! Pemba is ook erg mooi; groen, heuvelachtig en een groot deel van het eiland is gevuld met mangrovebossen. Als klap op de vuurpijl van dit niet-toeristische paradijs in Tanzania is het water rondom Pemba gevuld met kleurrijke koraalriffen en als je geluk hebt spot je manta’s of zelfs de zeldzame walvishaaien. Pemba is daarmee ook nog eens de perfecte plek om te gaan duiken en compleet tot rust te komen!

Het ontdekken en uitwerken van trips naar deze niet toeristische plekken en experiences is een groot onderdeel van Charlie’s Travels. Het is precies de reden dat Charlie en een fantastisch team van content creators and developers op 12-maanden durende expeditie gingen door 13 Afrikaanse landen; van Nairobi naar Kaapstad. Wat zijn de coolste routes, overdonderende verhalen en avonturen? Klik hier als je meer wilt hierover wilt weten. Ben je nu net zo enthousiast en overtuigd van Tanzania en klaar om je reis te boeken? Start hier je chat en wij helpen je graag om een epische trip samen te stellen.

Inhoud

Heeft u vragen voor onze Afrika experts?

Deze blogs zul je ook leuk vinden:

Visa & Entry Requirements

De wilde dieren in Tanzania en Zanzibar: Een schatkamer aan wildlife!

Van Drakensbergen tot Meru: Onze 10 favoriete bergen van Afrika