✔️ Super flexibele voorwaarden – ✔️ Verantwoord toerisme – ✔️ 100% verzekerd op reis

NAAR TANZANIA MET DE KINDEREN

“Zo’n 15 jaar geleden heb ik het noordelijke safari rondje gedaan met mijn ouders. Het was zeker een mooie ervaring, maar toch miste ik wat. Later, toen ik in Kisumu woonde, leerde ik dat er in Afrika veel meer is dan safari, lodges en beach resorts. Zeker in Oost-Afrika, waar onze focus ligt, valt er veel meer te ontdekken dan wat je veelal krijgt voorgeschoteld door de touroperators! Na Kenia komt Tanzania op een goede tweede plek als je op zoek bent naar het Afrika zoals je dat van de foto’s kent”. – Charlie

FAMILIEREIS DOOR TANZANIA

Tanzania is een zeer geliefde Afrikaanse reisbestemming. Dit is grotendeels te danken aan de populariteit van het Serengeti National Park en de Great Migration. Combineer deze met de hoogste berg van Afrika (de Kilimanjaro) en Zanzibar met haar parelwitte stranden, en je snapt wat Tanzania zo geliefd maakt. Tanzania has it all!

Maar wat als je deze highlights nou net even anders bezoekt en dit combineert met off the beaten track pareltjes? Tanzania heeft een scala aan steden die qua sfeer allemaal anders zijn, schitterende natuur die bijna geen enkele reiziger bezoekt en een lokale bevolking die maar weinig met toeristen in aanraking komt. Dit is het authentieke Tanzania, waar wij jullie gezin meenemen op een verantwoordelijke en duurzame manier!

De meest unieke, enerverende en uitdagende avonturen bedenk je niet achter je bureau. Wij zijn met een auto vol content creators, camera’s, drones en laptops naar Tanzania gereisd voor ons Africa Inside Out project. Hier hebben we met de lokale bevolking nieuwe routes voor jullie gezin uitgestippeld. Hieronder zie je de samenvattende chaptervideo en op deze pagina check je alle losse topicvideo’s van Noord-Tanzania!

BEKIJK ONZE NIEUWE EIGEN ROUTES

Het noordelijke deel van Tanzania wordt door menig reiziger bezocht vanwege de toeristische trekpleisters die hier te vinden zijn. Denk aan de Ngorongoro-krater, de Serengeti en Lake Manyara. Natuurlijk zijn deze nationale parken prachtig (er gaan niet voor niets zoveel mensen heen, let’s be real), maar wij hadden zo’n donkerbruin vermoeden dat dit deel van Tanzania zoveel meer te bieden heeft! En dus gingen we op onderzoek uit.

RONDREIS VAKANTIE IN TANZANIA

Zelf rijden of op pad met een driver guide

Wie zelf rijdt ontdekt het beste wat Tanzania te bieden heeft! Je kunt je dikke 4×4 altijd even aan de kant zetten voor het maken van een foto, of om een praatje te maken met locals. Maar we bieden ook reizen aan met driver guides – professionele chauffeurs waarvan we weten dat zij ook prima als gids fungeren!

Safari, maar dan anders!

We zullen er niet omheen draaien: ook bij Charlie’s Travels kun je een reguliere safari boeken. Maar we kunnen het ook echt bijzonder maken! Denk aan hiken in de Usambara Mountains, de groene heuvels onder de Kilimanjaro ontdekken of mountainbiken rondom Lake Manyara. Wil je echt off the beaten track op safari met het gezin? Duik dan achterop de motor bij een van onze Maasai-vrienden, of nog beter: cross zelf over de savanne! De motorsafari is één van de vele trips die ik zelf met m’n team heb ontwikkeld. Meer weten? Je leest ‘t hier!

Alleen maar avontuur of ook relaxen?

Raften, hiken en op safari – je kunt je reis zo wild maken als je maar wil. Maar je bent niet alleen op reis om op avontuur te gaan! Elke reis is een co-creatie en bouwen we in nauw overleg met jou samen op. Zo kun je dus ook kiezen voor één of meerdere relaxte, zen-momenten. Dat kan een verblijf in een super de luxe lodge met massage zijn, of een paar dagen het zand tussen je tenen voelen aan de kust, terwijl je een lekker visje eet.

Ontspannen in de fijnste accomodaties

Tijdens onze reizen houden we de beste accomodaties van Tanzania nauwkeurig bij! Zo kunnen we voor jouw familie de fijnste accomodaties aanbieden, die precies passen bij jouw wensen. Of het nu om kamperen in een wildpark gaat, of verblijven in een luxe lodge met weids uitzicht – wij hebben overal connecties om ook alle overnachtingen onvergetelijk te maken. Vragen hierover? Start een chat!

Contact met bewoners

We hadden het er hierboven al even over bij het zelf rijden: contact met de bewoners vinden we superbelangrijk. Door wat meer contact te maken met de mensen die wonen in het gebied waar je rondreist, krijgt je reis toch wat meer diepgang. Denk bijvoorbeeld aan de unieke Maasai Tribal Trek, een meerdaagse tocht waarbij onze Maasai-vrienden je door de heilige Maasai-berg Longido begeleiden en je geniet van fenomenale uitzichten.

Geschikt voor elk gezin

Het maakt niet uit wat de gezinssamenstelling is. In Kenia kun je prima rondreizen met kinderen, je kunt naar;

  • Tanzania met een baby
  • Tanzania met een peuter
  • Tanzania met een kleuter
  • Tanzania met een tiener
  • Tanzania met volwassen

WAT KUN JE VERWACHTEN VAN DE ACCOMODATIES IN TANZANIA

Een culturele homestay

Wij vinden het belangrijk om partnerships aan te gaan met de lokale bevolking en bij te dragen aan het sociale en economische welzijn van de gemeenschap. Spendeer bijvoorbeeld een nachtje in Sinya, bij de supervriendelijke Maasai in dit gebied. We hebben het hier niet over die extreem toeristische Maasai-dorpjes, maar over het echte werk! Een pure experience die je gegarandeerd de rest van je leven bij zal blijven.

Lodges midden in de natuur

Liever niet je tentje uit om naar de wc te gaan, terwijl het wild om je heen graast? Wij zoeken lodges uit die jullie alsnog een ultieme safari-feeling bezorgen. Neem bijvoorbeeld Burudika Manyara Lodge. Deze accommodatie ligt aan de rand van Lake Manyara National Park en heeft bandas die helemaal opgaan in de omgeving. Het restaurant is om een Baobab boom heen getimmerd! Een andere bijzondere lodge is Simba Farm Lodge: een werkboerderij en lodge met adembenemend mooi uitzicht op de Mount Kilimanjaro.

Unieke locaties

Tanzania beschikt over unieke accommodaties aan of zelfs op het water. Neem bijvoorbeeld Greystoke Mahale in Mahale Mountains National Park. Deze bestemming is alleen weggelegd voor reizigers met een ijzersterk doorzettingsvermogen, want makkelijk kom je er niet. Mocht je er een boot- of vliegtochtje over Tangayika meer voor over hebben, dan kom je op een tropisch bounty eiland met weelderige jungle… En wist je dat er naast Pemba Island een vakantiehuisje ronddobbert, waarbij je wakker wordt met vissen die langs je raam zwemmen?

Kamperen in het wild

Zet je hoogtevrees maar even aan de kant, want in Tanzania kun je kamperen aan de rand van een klif! Vanaf een steile rotswand kijk je uit over het uitgestrekte berglandschap: Usambara Mountains. Bevalt dat kamperen je wel? Trek dan met je tentje door richting het Northern Safari circuit en slaap tussen het wildlife als een echte, rauwe, onbevreesde ontdekkingsreiziger of neem een hangmatje mee naar een onbewoond eiland.

HEEFT U VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

Bekijk meer unieke ervaringen

DE GARDEN ROUTE VOOR VRIENDEN: ZO ZIET DIE ERUIT!

COMBINATIEREIS KENIA & OEGANDA

“Tijdens een reis door Kenia en Oeganda worden de wensen van elk type reiziger in vervulling gebracht. Van uitgestrekte savannes tot groene wouden en van hoge bergketens tot diepe meren, het landschap van deze twee landen is verrassend divers. Spot de BIG 5, maak kennis met verschillende, authentieke culturen en ontdek de parelwitte stranden van Oost-Afrika”. – Charlie

DE EASTERN LOOP VOOR VRIENDEN: ZO ZIET DIE ERUIT!

Leuk dat je interesse hebt in een reis naar Zuid-Afrika samen met je vrienden! Iedereen kan z’n hart ophalen in dit prachtige land. Legendarische zonsondergangen, hikes door ongerepte natuur, wilde kustlijnen, veel wildlife en genoeg kroegen om alle Zuid-Afrikaanse wijntjes en biertjes te proberen. Inderdaad, het avontuur druipt ervan af in Zuid-Afrika en in het bijzonder in het oosten.

DE EASTERN LOOP VOOR LOVEBIRDS: ZO ZIET DIE ERUIT!

Leuk dat je interesse hebt in een reis naar Zuid-Afrika met z’n tweetjes. Iedereen kan z’n hart ophalen in dit prachtige land. Legendarische zonsondergangen, hiken in ongerepte natuur, safari in de wildparken, ruige kustlijnen en slapen onder verbluffende sterrenhemels in de bushbush. Inderdaad, de romantiek druipt ervan af in Zuid-Afrika.

DE EASTERN LOOP VOOR FAMILIE’S: ZO ZIET DIE ERUIT!

Leuk dat je interesse hebt in een reis naar Zuid-Afrika samen met de familie! Iedereen kan z’n hart ophalen in dit prachtige land. Legendarische zonsondergangen, hiken in ongerepte natuur, kampvuur verhalen vertellen, overnachten in wildparken, ruige kustlijnen en op zoek naar de Big Five! Inderdaad, het avontuur druipt ervan af in Zuid-Afrika. Een perfecte vakantiebestemming en dé plek voor een onvergetelijk trip met je zus, broer, zoon, moeder, opa, beste vriend of vriendin.

EEN FAMILIEREIS IN TANZANIA: ZO ZIET DIE ERUIT!

Ha reiziger! Leuk dat je geïnteresseerd bent in een familiereis naar Tanzania! Na het lezen van deze voorbeeldreis weet je dat Tanzania veel meer is dan safari, lodges en beach resorts. Beesten spotten vanuit een safari-jeep, uren staren naar de hoogste berg van Afrika (de Kilimanjaro). Of slingeren aan lianen en plonsen in een hotspring en een potje voetballen met de kids uit de buurt op een parelwit strand. Onze reis-experts stellen speciaal voor jullie de ultieme trip samen. Wil je weten hoe zo’n familiereis ervan binnenstebuiten uitziet? Scroll door deze itinerary voor een vogelvlucht langs alle hoogtepunten. Let’s go!

DE GARDEN ROUTE VOOR VRIENDEN: ZO ZIET DIE ERUIT!

COMBINATIEREIS KENIA & OEGANDA

“Tijdens een reis door Kenia en Oeganda worden de wensen van elk type reiziger in vervulling gebracht. Van uitgestrekte savannes tot groene wouden en van hoge bergketens tot diepe meren, het landschap van deze twee landen is verrassend divers. Spot de BIG 5, maak kennis met verschillende, authentieke culturen en ontdek de parelwitte stranden van Oost-Afrika”. – Charlie

DE EASTERN LOOP VOOR VRIENDEN: ZO ZIET DIE ERUIT!

Leuk dat je interesse hebt in een reis naar Zuid-Afrika samen met je vrienden! Iedereen kan z’n hart ophalen in dit prachtige land. Legendarische zonsondergangen, hikes door ongerepte natuur, wilde kustlijnen, veel wildlife en genoeg kroegen om alle Zuid-Afrikaanse wijntjes en biertjes te proberen. Inderdaad, het avontuur druipt ervan af in Zuid-Afrika en in het bijzonder in het oosten.

DAAROM MET CHARLIE’S TRAVELS NAAR AFRIKA

WE ZIJN “ON THE GROUND” IN AFRIKA
Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!
WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

ELKE REIS IS EEN CO-CREATIE
Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.
WIJ WERKEN VERANTWOORD & DUURZAAM

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

Chat openen
Kan ik je helpen?
Geinteresseerd in NAAR TANZANIA MET DE KINDEREN neem dan nu contact met ons op!