• Lake Victoria

    Je mag dit gigantische meer eigenlijk niet missen als je door Tanzania heen reist! Lake Victoria, ‘Lake Vic’ voor intimi, is één van de Great African Lakes.

One of the Great African Lakes

Lake Victoria is een van de Afrikaanse Grote Meren. Het meer stond vroeger bekend bij de Arabieren als Ukerewe en werd door de ontdekkingsreiziger John Hanning Speke hernoemd ter ere van koningin Victoria van Engeland. Deze vernoeming kwam tot stand tijdens een expeditie met Richard Francis Burton om de bron van de Nijl te vinden.

Grootste tropische meer ter wereld!

Het meer is met een oppervlakte van 68.800 vierkante kilometer het grootste meer van Afrika! Dit oppervlak wordt gedeeld door Kenia, Uganda en het grootste gedeelte Tanzania. Naast dat dit meer het grootste van Afrika is, draagt het ook de titel van grootste tropische meer ter wereld. Dan zijn we er nog niet, het is namelijk ook nog eens het op een na grootste zoetwatermeer ter wereld. Dat is wat wij noemen een indrukwekkende medaille-collectie! Alleen Lake Superior in Noord-Amerika weet Lake Victoria te verslaan en gaat ervandoor met de prijs voor grootste meer ter wereld. Buiten deze mooie titels staat Lake Victoria vooral bekend als de bron van de langste zijtak van de Nijl: de Witte Nijl.

200 Vissoorten

Het gebied rond het meer is een van de meest dichtbevolkte gebieden. Je vindt miljoenen mensen binnen een straal van 80 kilometer! Deze mensen zijn afhankelijk van de visserij, het water en de biodiversiteit van het meer. Leuk weetje: Lake Victoria is rijk aan meer dan 200 vissoorten, waarvan de Tilapia het meest belangrijk voor de economie is.

Een echte off the beaten track bestemming

Goed nieuws: Tanzania’s deel van het meer trekt nog weinig bezoekers en biedt daardoor veel activiteiten voor de mensen die graag off-the-beaten-track willen reizen. De steden Mwanza en Musoma zitten vol historie en cultuur: van de Sukumu – de grootste stam in Tanzania – in Mwanza, tot het Mwalimu Julius K Nyerere Museum in Musoma. Daarnaast kun je in het zuidwesten van het meer ook het Rubondo Island National Park vinden. Dit park bestaat uit het eiland Rubondo en diverse andere kleine eilanden. In het park zijn onder andere olifanten, giraffen, nijlpaarden, chimpansees, pythons, bushbucks en krokodillen te vinden. Waar het park echt bekend om staat zijn de zeldzame en zeer bedreigde Sitatunga- een zwemmende antilope. Kom en ga op off-the-beaten-track onderzoek uit bij het Victoria meer!

tanzania-lake-victoria-mwanza.

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Tanzania

Daarom met Charlie’s Travels naar Tanzania

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!