✔️ Super flexibele voorwaarden – ✔️ Verantwoord toerisme – ✔️ 100% verzekerd op reis

COZY KILIMANJARO STADJE MOSHI

Moshi, het knusse zusje van Arusha. Een ontzettend leuk, bijna kneuterig, stadje met vele koffietentjes, restaurants en barretjes. In Moshi sta je al met een been op de Kilimanjaro. Omdat dit stadje aan de voet van de Kilimanjaro ligt, bevind je je al snel tussen de groene, vruchtbare heuvels. Je wandelt of fietst langs verschillende koffieplantages en proeft onderweg de verschillende smaken van de Kilimanjaro. Na een pittige wandeling naar de waterval drink je een bananenbiertje met een van de locals en ervaar je het echte Tanzaniaanse leven.

MOSHI

Een gezellig klein stadje pal aan de voet van de Kilimanjaro, in noordelijk Tanzania. Vanuit Moshi starten alle hikes naar de top van Kilimanjaro! Ook als je niet deze berg gaat beklimmen raden wij een bezoekje aan Moshi aan. Moshi is bij uitstek de plek om op een hele leuke en toegankelijke manier kennis te maken met het stadse, Tanzaniaanse leven. Het stadje is druk en levendig, maar lang niet zo chaotisch of overweldigend als Dar es Salaam. Moshi is vruchtbaar en groen; wat ook meteen verklaart waarom deze regio redelijk dichtbevolkt is. Wij nemen je mee op tour door de stad en laten je zien wat je echt niet mag missen.

MAJI MOTO

Bij de Maji Moto (‘warm water’ in het Kiswahili) Hot Springs kun je in het lokale leven duiken. En daarvoor is er geen betere manier dan jezelf in een dalla dalla (lokaal Afrikaans busje) te wurmen. Met een beetje geluk zit je met 20 mensen in een minibusje. Een gids zorgt wel voor een goede plek, weet waar jullie uit moeten stappen en regelt een tuktuk om door het droge dorre platteland van Tanzania naar een groene verrassing te rijden. Na 45 minuten hobbelen langs kleine dorpjes komen jullie uit bij de hotspring die weer leven in de brouwerij brengt. Prachtige groene bomen die je schaduw bieden tijdens je picknick. Zwemmen in het heldere water en touwslingeren zoals de local kids dat doen! Vergeet niet een Chips-Mayai te bestellen, een lokale Tanzaniaanse specialiteit; een omelet met friet.

KOFFIETOURS RONDOM DE STAD

Als je Moshi in twee woorden zou moeten beschrijven, zouden dat waarschijnlijk ‘Kilimanjaro’ en ‘koffie’ zijn. Tanzania – en dan met name Moshi – is de bakermat van de Arabica-koffieboon. Eigenlijk is het dus bijna een vereiste om op koffietour te gaan wanneer je een bezoek brengt aan dit karakteristieke stadje. Genesteld aan de voet van de Kili ligt het weelderige, groene gebied Materuni (met dus onder andere de Materuni-waterval), waar je vanuit Moshi heen kunt hiken. Eenmaal aangekomen maak je kennis met de lokale Chagga-koffieboeren, die je van A tot Z uitleggen hoe zij hun wereldberoemde koffiebonen verbouwen. Je krijgt hier alle ins en outs van het productieproces mee. Ook leuk: aan het einde van de tour krijg je daadwerkelijk wat van de koffie te proeven.

VISITI CHAGGA TRIBE VILLAGE (TRIBAL VILLAGE) AND CAVES

De Chagga Caves zijn een imposant grottenstelsel vlakbij Moshi, en werden vroeger door de Chagga-bevolkingsgroep gebruikt als schuilplaats tegen aanvallen van de Maasai. Als het in deze regio heel droog was, hadden de Maasai het zwaar; als oplossing trokken ze dan de bergen in, richting de Chagga (die van landbouw leefden en geen nomadenvolk waren), om water, voedsel en vee te stelen — en soms werden de Chagga zelfs tot slaaf gemaakt door de Maasai. De Chagga zaten hier soms weken of zelfs maanden ondergedoken. Je kunt de Chagga Caves in met een gids die het hele grottenstelsel uit zijn hoofd kent. Interessant om meer te weten te komen over de geschiedenis van dit gebied!

MATERUNI WATERVAL

Weer een stukje prachtige natuur dat vlak buiten Moshi ligt: de Materuni-waterval. In Tanzania zijn honderden schitterende watervallen te vinden, die eigenlijk door maar weinig reizigers bezocht worden – en Materuni is daar zeker één van!
Denk aan een magisch regenwoud, waardoor je je over uitdagende paadjes een weg naar boven baant. Eenmaal aangekomen tref je een waterval van zo’n honderd meter hoog, waar het verse water van de Kilimanjaro naar beneden klettert. Hier kun je lekker ergens zitten uitrusten, of (beter nog, als je het ons vraagt) een duik nemen in het frisse water! Wat wil je nog meer?

HIKING MOUNT KILIMANJARO

Alles in Moshi schrééuwt Kilimanjaro. Mocht je de uitdaging inderdaad aan durven gaan, dan is dit stadje dé plek om als uitvalsbasis te gebruiken voor je grote Kili-avontuur. Er zijn in totaal zeven hoofdroutes die je kunt nemen wanneer je besluit de strijd aan te gaan met de Kilimanjaro. Elke route heeft zijn eigen voor- en nadelen; zoals een route die schitterend is, maar waar je minder goed acclimatiseer. Ook vraagt de ene route op lichamelijk vlak meer van je dan de andere. Wij kunnen je hierin van advies voorzien, dus schroom zeker niet om bij ons aan te kloppen.

MOSHI: KNUS STADJE AAN DE VOET VAN DE KILIMANJARO

Voor het project Africa Inside Out zijn we opzoek gegaan naar nieuwe routes in Tanzania! Het gezellige stadje Moshi wordt door de meeste reizigers toch vooral als uitvalsbasis voor het beklimmen van de Kilimanjaro. En dat terwijl je je hier prima ook een dagje in de stad door kan brengen, want er is hier meer dan genoeg te doen. Onze eigen Charlie heeft hier in een ver verleden eens een aantal maanden gewoond, en gaf ons een tour.

HEEFT U VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

Bekijk meer unieke ervaringen

DE GARDEN ROUTE VOOR VRIENDEN: ZO ZIET DIE ERUIT!

COMBINATIEREIS KENIA & OEGANDA

“Tijdens een reis door Kenia en Oeganda worden de wensen van elk type reiziger in vervulling gebracht. Van uitgestrekte savannes tot groene wouden en van hoge bergketens tot diepe meren, het landschap van deze twee landen is verrassend divers. Spot de BIG 5, maak kennis met verschillende, authentieke culturen en ontdek de parelwitte stranden van Oost-Afrika”. – Charlie

DE EASTERN LOOP VOOR VRIENDEN: ZO ZIET DIE ERUIT!

Leuk dat je interesse hebt in een reis naar Zuid-Afrika samen met je vrienden! Iedereen kan z’n hart ophalen in dit prachtige land. Legendarische zonsondergangen, hikes door ongerepte natuur, wilde kustlijnen, veel wildlife en genoeg kroegen om alle Zuid-Afrikaanse wijntjes en biertjes te proberen. Inderdaad, het avontuur druipt ervan af in Zuid-Afrika en in het bijzonder in het oosten.

DE EASTERN LOOP VOOR LOVEBIRDS: ZO ZIET DIE ERUIT!

Leuk dat je interesse hebt in een reis naar Zuid-Afrika met z’n tweetjes. Iedereen kan z’n hart ophalen in dit prachtige land. Legendarische zonsondergangen, hiken in ongerepte natuur, safari in de wildparken, ruige kustlijnen en slapen onder verbluffende sterrenhemels in de bushbush. Inderdaad, de romantiek druipt ervan af in Zuid-Afrika.

DE EASTERN LOOP VOOR FAMILIE’S: ZO ZIET DIE ERUIT!

Leuk dat je interesse hebt in een reis naar Zuid-Afrika samen met de familie! Iedereen kan z’n hart ophalen in dit prachtige land. Legendarische zonsondergangen, hiken in ongerepte natuur, kampvuur verhalen vertellen, overnachten in wildparken, ruige kustlijnen en op zoek naar de Big Five! Inderdaad, het avontuur druipt ervan af in Zuid-Afrika. Een perfecte vakantiebestemming en dé plek voor een onvergetelijk trip met je zus, broer, zoon, moeder, opa, beste vriend of vriendin.

EEN FAMILIEREIS IN TANZANIA: ZO ZIET DIE ERUIT!

Ha reiziger! Leuk dat je geïnteresseerd bent in een familiereis naar Tanzania! Na het lezen van deze voorbeeldreis weet je dat Tanzania veel meer is dan safari, lodges en beach resorts. Beesten spotten vanuit een safari-jeep, uren staren naar de hoogste berg van Afrika (de Kilimanjaro). Of slingeren aan lianen en plonsen in een hotspring en een potje voetballen met de kids uit de buurt op een parelwit strand. Onze reis-experts stellen speciaal voor jullie de ultieme trip samen. Wil je weten hoe zo’n familiereis ervan binnenstebuiten uitziet? Scroll door deze itinerary voor een vogelvlucht langs alle hoogtepunten. Let’s go!

DE GARDEN ROUTE VOOR VRIENDEN: ZO ZIET DIE ERUIT!

COMBINATIEREIS KENIA & OEGANDA

“Tijdens een reis door Kenia en Oeganda worden de wensen van elk type reiziger in vervulling gebracht. Van uitgestrekte savannes tot groene wouden en van hoge bergketens tot diepe meren, het landschap van deze twee landen is verrassend divers. Spot de BIG 5, maak kennis met verschillende, authentieke culturen en ontdek de parelwitte stranden van Oost-Afrika”. – Charlie

DE EASTERN LOOP VOOR VRIENDEN: ZO ZIET DIE ERUIT!

Leuk dat je interesse hebt in een reis naar Zuid-Afrika samen met je vrienden! Iedereen kan z’n hart ophalen in dit prachtige land. Legendarische zonsondergangen, hikes door ongerepte natuur, wilde kustlijnen, veel wildlife en genoeg kroegen om alle Zuid-Afrikaanse wijntjes en biertjes te proberen. Inderdaad, het avontuur druipt ervan af in Zuid-Afrika en in het bijzonder in het oosten.

DAAROM MET CHARLIE’S TRAVELS NAAR AFRIKA

WE ZIJN “ON THE GROUND” IN AFRIKA
Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!
WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

ELKE REIS IS EEN CO-CREATIE
Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.
WIJ WERKEN VERANTWOORD & DUURZAAM

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Charlie's Travels
Geinteresseerd in COZY KILIMANJARO STADJE MOSHI neem dan nu contact met ons op!