• The Lion King in Oost-Afrika

    Net als voor de Lion King is Afrika ook het thuis van Charlie’s Travels! Hier zijn we geboren en groot gebracht: het is het thuis van de meeste Charlie’s Angels en heeft veel van onze reizigers onvergetelijke ervaringen gebracht. Bij het zien van De Lion King denken wij gelukzalig aan Afrika… maar waar speelt de Lion King zich eigenlijk precies af?

    Stel je eigen Lion King reis samen
  • The Lion King in Oost-Afrika

    Bij het zien van De Lion King denken wij gelukzalig aan Afrika… maar waar speelt de Lion King zich eigenlijk precies af?

    Stel je eigen Lion King reis samen

De Lion King

Na het zien van de nostalgische film over de levens van de diverse beesten in het kleurrijke dierenrijk, wordt de vraag vaak gesteld: waar speelt de Lion King zich af? Het antwoord is altijd Afrika. Simba beleeft zijn avonturen in een fictief landschap dat sterk doet denken aan de Afrikaanse savanne. En hoewel de bekende, meeslepende nummers uit de film, zoals ‘The Circle of Life’, worden gezongen in Zulu, een lokale taal uit Zuid-Afrika, is Oost-Afrika de grote inspiratiebron geweest voor de animatoren van de Lion King.

Zo spreken de dieren in de film een aardig woordje Swahili, een taal die vooral in Kenia en Tanzania rijkelijk wordt gesproken. ‘Simba’ betekent leeuw, ‘Mufasa’ betekent koning. ‘Pumbaa’ betekent naïeveling, een passende naam voor het niet al te snuggere knobbelzwijn dat maar al te graag ‘hakuna matata’ roept: ‘geen probleem!’.

Waar we misschien nog wel het meest bij wegzwijmelen tijdens het kijken van de Lion King, zijn de dromerige landschappen. Van uitgestrekt savannelandschap met eenzame rotsen en acaciabomen, tot kronkelende rivieren en dichtbegroeide jungles. Dat Oost-Afrika een fantastische inspiratiebron zou zijn hadden de animatoren van de Lion King ook door: zo verbleven zij een tijd in de Borana Conservancy in Kenia om onderzoek te doen.

1

Laikipia Regio

lion king kenia noord kenya

2

Serengeti National Park

lion king serengeti tanzania

3

Hells Gate National Park

lion king hells gate national park kenya mufasa

4

Murchison Falls National Park

murchison falls lion king bestemming

5

Kilimanjaro

Kilimanjaro bestemming lion king

6

Amboseli National Park

amboseli national park lion king kili

7

Lake Manyara National Park

lion king lake manyara

8

Bwindi Impenetrable National Park

lion king bwindi jungle

Beleef de Lion King

Speciaal voor jou, de échte, doorgewinterde Lion King-fan, hebben wij Oost-Afrikaanse locaties voor je op een rij gezet die de Lion King tot leven laten komen. Zelf Simba spotten? Dat kan, en nee – niet op je televisiescherm. Bij Charlie’s Travels kun je namelijk deze plekken in het echt bezoeken. Zwaai naar de leeuwenfamilies vanuit een 4×4, ontmoet Pumbaa in je tentenkamp en zing uit volle borst ‘The Circle of Life’ terwijl de opkomende zon haar rode licht schijnt op galloperende giraffen.

WIN EEN SAFARIWEEKEND VOOR JOUW GEZIN!

Zijn jouw kids echte Lion King-fans en willen ze niets liever dan het Afrikaanse wildlife in het écht meemaken? We geven aan één gezin een safari in de Beekse Bergen cadeau + overnachting, een Afrikaans etentje én 20% korting op een reis naar Afrika met Charlie’s Travels! Laat ons weten waarom jullie samen op safari willen! Plaats een reactie onder dit Facebookbericht en klik op onderstaande knop om je gegevens achter te laten en daarmee je deelname te bevestigen.

Hoe ga je duurzaam op safari?

Hier verbleven de Lion King animators!

Daarom met Charlie’s Travels naar Oost-Afrika!

WE ZIJN "ON THE GROUND" in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

ELKE REIS IS EEN CO-CREATIE

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

WIJ WERKEN VERANTWOORD & DUURZAAM

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

IK BEN KLAAR VOOR HET AVONTUUR! WAT DOEN WE NU?

typing-baboon

1. AANVRAAG

charles-square

2. SKYPE MET CHARLIE

kenya-map

3. HET VOORSTEL

jaarclub-motor

4. SAFARI NJEMA!