Travel Story – Babu En Bibi In Kenia

Sinds de geboorte van onze kleinkinderen ben ik wat vaker en ook sneller ontroerd. Meer en meer grijpen mensen en gebeurtenissen mij aan, dan ga ik wat wazig zien en stokt mijn stem. Toen Jasper en Lieve ons uitnodigden om mee te gaan op reis naar Kenia was dat ook het geval. Bibi en Babu gaan naar Afrika !

Onder de indruk van Kenia: een reis vol onvergetelijke momenten

Kenia, een land vol adembenemende natuur en rijke culturele ervaringen. Tijdens mijn reis door dit prachtige land heb ik zoveel bijzondere momenten beleefd dat mijn adem stokte en mijn hart sneller klopte. Laat me je meenemen op een reis door enkele van de meest memorabele hoogtepunten die Kenia te bieden heeft.

Een hartelijk welkom in Nairobi

Bij aankomst op de luchthaven van Nairobi ontmoette ik driver Henry, die gedurende de hele reis een rots in de branding was. Hij stond klaar met zijn vertrouwde Land Rover en begeleidde ons door de bruisende stad. Zijn warme ontvangst zette meteen de toon voor een onvergetelijk avontuur.

Betoverende avonden bij Kili Spring Camp

Bij Kili Spring Camp werden we ‘s avonds verwelkomd met een aangestoken kampvuur en de geluiden die je normaal gesproken alleen in National Geographic hoort. De sfeer was magisch en de ervaring adembenemend.

Kenia Diani

Ontdekkingen aan de kust: Mombasa en Diani Beach

De contrasten van Mombasa en de ontspanning op Diani Beach vormden een onvergetelijk deel van onze reis. In Mombasa werden we geconfronteerd met de realiteit van rijkdom en armoede. De stad, de foodtrip en de ontdekking van een markt vol onbekende groenten, fruit en kruiden lieten ons de diversiteit van het land en zijn bevolking zien. Vervolgens bracht Diani Beach vier dagen zomervakantie in de winter, met zijn witte stranden en azuurblauwe zee. Het was een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de prachtige omgeving.

Interesse in Kenia?

Magische ontmoetingen met wilde dieren en natuurpracht

Tijdens onze reis hadden we het voorrecht om enkele onvergetelijke ontmoetingen met wilde dieren en adembenemende natuurpracht te ervaren:

  • Wakker worden bij dageraad om samen met de kleinkinderen naar de aapjes te kijken die boven je hoofd slingeren.
  • Een eerste oog in oog staan met een kudde giraffen in Amboseli National Park, met op de achtergrond de uit de wolken rijzende Kilimanjaro.
  • Het verkennen van de bergen in Taïta Hills, zowel per jeep als achter op de motorfiets, en genieten van de kleuren, geuren en de vriendelijke mensen.
  • Een safari te voet met gidsen Finn en Sun, waarbij we constant werden verbaasd door de dieren en het prachtige landschap.
  • Een adembenemende fietssafari in Hells Gate, waar de natuur zo mooi was dat het leek alsof we ons in een Hollywoodproductie bevonden.

Het avontuur door de ogen van onze kleinkinderen

Wat deze reis extra speciaal maakte, was het feit dat onze twee kleinkinderen van twee en vier jaar oud volop konden genieten van het avontuur zonder zich ergens zorgen over te maken. Ze pasten zich moeiteloos aan, aten alles, sliepen overal en leefden zoals God in Afrika.

Kenia: een land om nooit te vergeten

Het teruggaan naar mijn herinneringen aan Kenia brengt een wazige gloed en laat mijn stem stokken. Het land heeft me diep geraakt met zijn overweldigende schoonheid, fascinerende culturen en onvergetelijke ontmoetingen. Kenia zal voor altijd een speciale plek in mijn hart hebben.

Babu en Bibi

Inhoud

HEEFT U VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

DEZE BLOGS ZUL JE OOK LEUK VINDEN:

Op zoek naar wildlife in Kenia: Dieren in de spotlight

Charlie’s Tribe: waarom kiezen mensen voor een reis met Charlie’s Travels?  

TRAVEL STORY – 4 vrienden in Kenia