Travel Story - Janne in Ethiopië

5 maanden. Dat was voldoende. Voldoende om terug thuis te komen in Brugge en aan niets anders meer te kunnen denken dan terug te keren naar Ethiopië!!

Gaaf, wij willen ook op reis!

Travel Story - Janne in Ethiopië

5 maanden. Dat was voldoende. Voldoende om terug thuis te komen in Brugge en aan niets anders meer te kunnen denken dan terug te keren naar Ethiopië!!

Gaaf, wij willen ook op reis!
Bovenaanzicht van stad in Ethopië

2017 was het jaar dat ik voor het eerst voet zette op de luchthaven in Ethiopië. Met een busje van de organisatie waarbij ik stage deed, werd ik opgepikt en naar mijn ‘hostel’ gebracht. Eerste indruk; “wauw, wat is me dit!” Addis Abeba had vanaf dat moment zo’n indruk op mij nagelaten. In eerste instantie niet onmiddellijk positief, maar dat veranderde al snel!

Gedurende 5 maanden deed ik stage bij een lokale touroperator en leerde ik de stad kennen. Het diplomatisch hart van Afrika. Nergens vind je zoveel ambassades als in Addis (maar liefst 157!!!). Maar dat was niet alles. Beetje bij beetje leerde ik de cultuur en mensen kennen. Ik maakte vrienden voor het leven en ontdekte de stad zoals een echte local. Addis heeft veel meer te bieden dan enkel de highlights. Steeds meer en meer duiken er leuke plekjes op; bars, art galleries, noem maar op. Heel snel kon ik Addis Abeba mijn tweede thuis noemen.

Je denkt nu waarschijnlijk “bleef die altijd in Addis rondhangen?” Zeker niet! De liefde voor het land, de mensen en de cultuur heeft zich ontwikkeld door ook in het land rond te reizen. Dit zijn de plekken die me echt bijblijven:

Addis ababa ethiopie
hamer people ethiopie

Lalibela – het Afrikaanse Petra

Een uniek stuk werelderfgoed, ergens verstopt in het ruige landschap rondom het dorpje Lalibela. 11 rotskerken rijzen voor je op wanneer je de mysterieuze site binnenstapt. Volgens de legende gemaakt door engelen, maar in het echt handgehouwen uit de rotsen. Voor mij is de site echt een pareltje. Je wandelt door grotten, loopt langs catacomben en priesters die urenlang mediteren. Rondlopen op deze plek geeft je een bijzonder gevoel, iets onverklaarbaars, alsof je onderdeel bent van iets groters.

Lalibela
Lalibela

Geraltha – Ethiopië ’s Rocky Mountains

Een uitgestreken, open veld. Tot je in de verte een gebergte ziet opdoemen. De Geralthabergen in de Tigray-regio zijn precies de Rocky Mountains van Afrika! Mijn verblijf in Geraltha zal ik niet meer vergeten. Ik verbleef er drie dagen, in twee prachtige lodges met uitzicht op het gebergte. Een wandeling in de bergen brengt je naar verstopte rotskerkjes, langs graven van priesters en op een richeltje met een afgrond van meer dan honderd meter naast je. Te weinig ontdekt, maar een o zo bijzondere bestemming!

Geraltha
Geraltha

Omo Valley – The Hammer Trail

Waarschijnlijk een van de meest bijzondere ervaringen in mijn leven was de trip naar Hammer in de Omo Valley (Zuid-Ethiopië). De Omo Valley heeft de laatste jaren steeds meer te maken met toerisme en dat gaat niet altijd op de juiste manier. Toeristen komen in kuddes, nemen een foto en springen weer hun busje in. Geen wonder dat de locals nu ook voor alles geld gaan vragen en alles gaan overpricen denk ik dan. Er is geen beleid en de stamleden kunnen door slechte begeleiding van gidsen soms agressief overkomen.

Mijn ervaring was helemaal anders! Een uur met de auto of-the-beaten track, over hobbelige wegen, en een twee uur durende trekking door een opgedroogde rivierbedding bracht ons bij een afgelegen Hammer-dorpje. We werden ontvangen als gasten, in een dorpje waar de kinderen nog nooit een blanke hadden gezien. Zo afgelegen, zo vriendelijk en gastvrij. In de avond slachten de mannen speciaal voor ons een geit. En na een korte nacht slapen in een tentje naast de geiten en koeien, keerden we terug naar Turmi. Het centrale dorp voor de Hammer. Voor onze gids was het belangrijk dat we niets achterlieten, geen geld gaven en hen ter attentie een lokale zak koffie gaven. Op die manier konden we de dorpen toch zo duurzaam mogelijk bezoeken. Het was een ervaring om nooit meer te vergeten en een route die ik ook graag verder wil ontdekken! 

Omo valley
Omo valley stam

Mijn liefde voor Ethiopië is nog steeds even groot als twee jaar geleden. Door bij Charlie’s Travels aan de slag te gaan, kan ik nu ook die passie delen met anderen, nieuwe dingen ontdekken en ontwikkelen! Met veel plezier geef ik anderen inspiratie voor een trip naar ‘the land of Origins’, Ethiopië!

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Travel Story – Janne in Ethiopië?
Powered by