Travel Story - Margot

Hoi! Ik ben Margot en in december 2019 ben ik voor het eerst in mijn leven naar Afrika (Kenia) gegaan. De afgelopen jaren ben ik op verschillende continenten geweest en heb ik veel over de wereld gereisd. Desondanks vond ik het toch weer spannend om naar een nieuw continent te reizen, vooral omdat ik de eerste week alleen zou gaan reizen. Veel mensen vroegen mij elke keer: “Is dat niet gevaarlijk daar, in je eentje reizen in Afrika?”

Gaaf, ik wil ook op reis!

Travel Story - Margot

Hoi! Ik ben Margot en in december 2019 ben ik voor het eerst in mijn leven naar Afrika (Kenia) gegaan. De afgelopen jaren ben ik op verschillende continenten geweest en heb ik veel over de wereld gereisd. Desondanks vond ik het toch weer spannend om naar een nieuw continent te reizen, vooral omdat ik de eerste week alleen zou gaan reizen. Veel mensen vroegen mij elke keer: “Is dat niet gevaarlijk daar, in je eentje reizen in Afrika?”

Gaaf, ik wil ook op reis!

Alleen naar Kenia; is dat wel veilig?

Ik heb door mijn voorgaande reizen geleerd dat als je je normaal gedraagt in een land, jezelf op politiek gebied niet uit en luistert naar de politie/ handhavers dat er geen enkel probleem hoeft te zijn. Maar na de zoveelste persoon die vroeg of het wel veilig zou zijn, alleen in Afrika, daar werd ik toch een beetje nerveus van. Nadat ik goede reviews had gelezen en het mooie aanbod had bekeken op de website, nam ik contact op met Charlie’s Travels.

Een goed en veilig begin

Bij aankomst op Jomo Kenyatta airport werd ik opgehaald en kreeg een enveloppe met o.a. een simkaart met beltegoed en internet. Ook had ik een noodnummer gekregen dat ik 24/7 kon bellen bij problemen of als ik mij onveilig voelde. Dat voelde als een goed begin, en dat was het ook. Overal waar nodig was voor mij vervoer geregeld. Omdat ik ook graag wat zelfstandig wil zijn kon ik, waar het veilig was, zelf mijn vervoer regelen. Zo wist ik altijd zeker dat ik veilig zou aankomen op de plaats van bestemming.

Overal met vervoer

Na de eerste week alleen met Charlie’s travels kwam ik er ook achter waarom het nodig was om overal vervoer te hebben. Ik en mijn zus, die inmiddels gearriveerd was, wilden een stukje lopen, maar ons hostel bleek down-town te liggen. Precies daar waar we met de ex-straatkinderen een paar dagen ervoor nog hadden gelopen. Dat vonden we toch wel even spannend, en snapte ik direct waarom Charlie’s travels overal netjes vervoer had geregeld en verder adviseerde om met de taxi te gaan. Gelukkig was er niets gebeurd!

Van geen aandacht, naar ‘Mzungu’!

Wat mij opviel in Kenia is dat je als vrouw niet anders aangekeken of behandeld wordt. Tijdens mijn vorige reizen is dat vaak wel anders geweest, waardoor ik meer op mijn goede ben. Ik werd (voor zover ik weet haha) weinig nageroepen of lastig gevallen door mannen.

Toen ik in Taita Hills kwam was dat wel anders, omdat ik de enige Mzungu (europeaanse buitenlander) was. Iedereen zwaaide naar me en riep “how are you?!”. Iedereen wilde wel een hand komen geven of zwaaide verlegen naar mij. Ik merkte dat ik mij, vooral buiten Nairobi, erg veilig voelde overal, zeker ook als alleen-reizende vrouw! Iedereen was enthousiast om mij te zien en vond het fantastisch als ik terug zwaaide of een gesprekje met ze begon. Het waren een paar hele gezellige dagen.

Nooit écht alleen met Charlie’s Travels

Via de simkaart die ik kreeg stond ik mijn hele reis continu in contact met Lindy en Pollina. Zij vroegen elke dag wel hoe het met mij ging, of ik het naar mijn zin had en of ze nog iets voor mij konden betekenen. Zo voelde ik mij nooit écht alleen!

Al met al kan ik zeggen dat ik mij, door Charlie’s Travels goede zorgen, echt veilig voelde in Afrika. Door hun informatie wist ik wat ik beter wel en niet kon doen en heb ik een hele fijne reis gehad waar ik mij prima veilig voelde! Als ik weer heb gespaard zou ik zo een nieuwe reis door Afrika gaan boeken!

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?