Travel Story – Reinier & Quirine

In september 2019 hebben wij een ongelooflijk bijzondere en mooie reis van 2,5 week gemaakt door Tanzania. De voorbereidingen met Charlie Travels waren goed en ging geruisloos. Wij waren op zoek naar een reis met verschillende zaken; avontuurlijk, afwisselend, soms ontspannend, soms actief & veel safari. Ook hadden wij niet echt zin om daar nog heel veel te hoeven regelen. Kortom, echt een reis die voor 100 % toegespitst werd op onze wensen en behoeften.

Een op maat gemaakte reis

Het ‘begincontact’ met Danique was vanaf het begin af aan erg fijn. Ze stuurde ons verschillende opties, en vroeg vooral door waar we exact naar op zoek waren. Vervolgens ging zij weer in haar eigen tijd dingen uitzoeken en na een paar facetime gesprekken was de reis geregeld. Ook hielp het enorm mee dat ze Nederlands spreekt, zelf in Tanzania woont en het land dus goed kent en veel mooie plekjes kent.

Indrukwekkend en divers

De reis was in één woord echt fantastisch. Tanzania is een heel erg mooi, divers, indrukwekkend, uitgestrekt land waar veel lieve behulpzame mensen wonen en een land wat je in alle behoeften kan voorzien. Wij vlogen op Kilimanjaro airport waar we na een goede vlucht even de tijd hadden om te ‘landen’ in Moshi. Een leuk & kneuterig dorpje dichtbij het vliegveld. Vervolgens zijn we met een lokale bus (alles ook daar prima geregeld) richting het Oosten gegaan, om precies te zijn de Usambara Mountains. Vanuit daar hebben we een 3 dagen durende hike gedaan met onze lieve en goede gids Raymond. Dit was een perfecte combinatie van het zien van het land, de manier waarom mensen daar wonen & leven, meer horen over het land & ook actief bezig zijn. Tijdens de hike overnachtten we op verschillende diverse plekken, van een mooie bergtop tot bij de nonnen. Zo mooi!

Benieuwd naar Tanzania?

Self drive in Tanzania

Na de Usambara Mountains zijn we weer met de bus richting het westen gereden alwaar we stopten in Arusha. Vanaf daar begon het safari gedeelte van onze reis. Voor het avontuur en om de kosten extra te dekken hebben wij ervoor gekozen om een selfdrive te maken door een aantal verschillende nationale parken, zoals Arusha, Lake Manyara en Tarangire national park. Zelfs dit was mogelijk! Na Tarangire national park werd onze auto weer opgehaald en zijn we met een fijne gids richting Serengeti en de Ngorogoro crater gegaan. Deze safari dagen zullen wij ons nooit meer vergeten, van het zelf rondrijden in het park, bijzondere sitings van dieren & het land, het land per self drive verder ontdekken, slapen onder de sterrenhemel, in tentjes maar ook luxe lodges, chillen aan het zwembad – we hadden alles wat we wilden! Na deze dagen in de parken hebben we nog 2 dagen kunnen uitrusten en nagenieten van al het moois in Arusha. Daar zijn we vooral gaan ontspannen aan het zwembad en zijn we lekker uiteten geweest.

Usambara Mountains

Reizen met Charlie’s Travels

Reizen met Charlie’s Travels was enorm bijzonder en fijn. Het feit dat je contact hebt met een Nederlandse die in Tanzania woont en veel weet over het land, en verder veel contact hebt met fijne en lieve locals maakt het ideaal. Zij weten hoe ze zaken moeten regelen, wie er wel en niet betrouwbaar was, wat belangrijk is voor onze manier van reizen en hebben inmiddels veel ervaring. Kortom, wij zouden het reizen via en met Charlie’s Travels iedereen aanraden!

Inhoud

Heeft u vragen voor onze Afrika experts?

Deze blogs zul je ook leuk vinden:

Visa & Entry Requirements

De wilde dieren in Tanzania en Zanzibar: Een schatkamer aan wildlife!

Van Drakensbergen tot Meru: Onze 10 favoriete bergen van Afrika