TANZANIAN TREASURES: USAMBARA & PANGANI

Als solo reizigster in Tanzania krijg je (vooral voor vertrek) veel waarschuwingen en scheve blikken met je mee. ‘Is dat wel veilig?’, ‘Pas je wel op?’, ‘Ik zou mijn dochter/vriendin nooit alleen laten gaan..’, etc. En natuurlijk is het belangrijk altijd je ogen open te houden en logisch na te denken, maar ik lieg niet als ik zeg dat ik mij nooit onveilig heb gevoeld in Tanzania. Ik werd juist door iedereen heel vriendelijk geholpen. Misschien wel juist omdat ik de toeristische plekken heb vermeden. Mijn doel? In de tijd die ik had de taal, cultuur én natuur van Tanzania ontdekken.

De reis overtrof mijn verwachtingen.

Na even twijfelen heb ik besloten de highlights van Tanzania over te slaan (ondanks dat deze er idd prachtig uitzien) omdat ik de voordelen (goedkoper, minder toeristisch, op een andere manier meer écht, tevens prachtig) toch vond opwegen tegen de nadelen. En zeker met de hulp van Charlie’s Travels werd het nog makkelijker én veiliger. Bij deze enkele van de highlights:

Usambara Mountains

Na een flinke én prachtige wandeltocht de klif op met zonsondergang, kwam ik aan bij de prachtige -inn die ik via Charlie gevonden had met het liefste personeel dat je maar kan bedenken. Ze hielpen mij de ‘hallo / hoe gaat het / goede morgen’ van de usambara-local-language die om het makkelijk voor ons te maken is net wat anders is dan het Kiswahili wat ik net enigszins had uitgevogeld.

dorpje tanzania
Markt Anouk
Fruit kopen markt

Het uitzicht is geweldig, maar misschien nog beter is het dorpje Mambo waar dit gelegen is. Hier heb ik een hele dag rondgelopen en samen met de kok/gids/inmiddels vriend inkopen gedaan voor ons avondeten op de wekelijkse markt, ik heb mijn eigen kleien pot gebakken en mijn eigen tasjes laten maken door stof te kopen op de markt en mijn opdracht te tekenen bij de lokale kledingmaker. De weg naar beneden richting mijn volgende bestemming achterop de scooter met mijn backpack achterop gebonden was ook prachtig. Ik wou dat ik meer tijd had gehad om er een wandeling van te maken zodat ik op meerdere plekken nog had kunnen stoppen. Maar gelukkig was mijn volgende bestemming via Charlie ook niet mis.

Pangani beach

Een kustplaats met mogelijkheden voor een trip naar een prive eiland met prachtig koraal en reef sharks om langs te snorkelen. De heerlijkste vis, een prachtig lokaal dorpje en tijd om na al dat wandelen en cultuursnuiven ook eens een boekje te lezen op het strand. Een geweldige laatste afsluiter van mijn reis. Nogmaals bedankt Charlie, ik heb genoten!

Selfie anouk strand
Anouk strand met Tanzanianen
Strand Pangani zee

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Travel story van Anouk: Tanzanian Treasures?