Travel story van familie Spaargaren in Kenia en Tanzania

Op een koude januariochtend begon de o zo belangrijke voorpret van onze zomervakantie 2018! Skypend met Derek vanuit de mooie villa van Charlies Travels in Nairobi maakte we kennis met de unieke aanpak van deze reisorganisatie! Veel app- en mailtjes verder zat Derek – inmiddels weer in Nederland- in mei aan onze keukentafel om de reis door te nemen. Het echte aftellen kon beginnen.

“Een verfrissende duik in het heldere water van de Maji Moto hotspring was het hobbelen in de auto waard!”

Aankomst

Vrijdag 13 juli 2018 stapten we met z’n vijven in het vliegtuig. De autotocht vanaf Nairobi Airport naar ons ‘family house’ was er direct een vol verbazing en deed ons onmiddellijk beseffen dat we in een ander werelddeel waren.

Naivasha

De volgende dag door naar Navaisha! Direct een boottocht bij zonsondergang: veel watervogels en hippo’s in dit mooie zoutwater-kraterlake. Na de boottocht volgde een fietstocht: de fietssafari door Hells gate was leuk, lekker actief door de klimrots en een wandeling door de Lion King kloof!

Onze cottage hier was een big surprise: fraai ingericht, wijds uitzicht, mooi zwembad, een tafelvoetbalspel, een ruime zitkuil met knetterend vuurtje in de avond en een safaritent in de tuin. Genoeg ruimte voor 9 mensen, we hebben hier twee fijne dagen met vrienden vertoeft.

Mt. Suswa

Tijd voor een ritje achterop de motor bij Masai Ruben en zijn vrienden. Wow, wat gaaf! Vers geslacht lam van het spit smaakte best goed met onze eigen gintonic. Het nachtje in de ‘poephut’ was een ervaring.

In de file terug naar Nairobi voor de speciale wandeling ‘down town’ met de Nai Nami boys. Ieder liep met zijn eigen personal guide, met zijn eigen indrukwekkende levensverhaal. Als slot: verjaardagseten en afscheid van onze vrienden en Kenia tot laat in de Carnivore!

Tanzania

Vroege vlucht naar en over de Kili. Het stadje Moshi was onze uitvalbasis in Tanzania. Een verfrissende duik in het heldere water van de Maji Moto (hotspring) was het hobbelen in Daladala’s en bajaji waard! Een onverwacht verrassende ontmoeting -tussen avocado, mango en koffiebonen- met oudcollega uit Zimbabwe (na 24 jaar) tijdens de watervalwandeling.

Stipt op tijd werden we door guide Kweka opgehaald voor onze 3-daagse safari. On our way pikten we cheffie Nico met z’n kookgear op. Tarangiri, Serengeti en Ngorongoro waren supervet: wat een prachtige landschappen! De big 5 gezien, luipaard in actie op film gezet, een hyenahunt aanschouwd en de leeuwentactiek gepikt. Top eten van Nico in vol koksornaat en de mooie sterrenhemel op de campsite’s maakte het tot een onvergetelijke ervaring.

Terug in Moshi tijd voor rustig dagje hotspots bezoeken. Eerst echte koffie bij Union Cafe. Lunch bij TPC: koloniale club op suikerplantage, bij zonsondergang biertje bij de verlaten railway(bar)!

Van hiking naar surfing

Next waren de Usambara mountains aan de beurt, onze hike-tussenstop op de route naar de kust. Door voedseldingetje een vertekende ervaring maar Raymond bleek een hele flexibele gids en de gesprekken met hem over het leven in Europa met het prachtige uitzicht bij Mambo Cliff In maakte veel goed.

Een hele lange reisdag verder werden we met kokosnoten ontvangen bij Emayani beachlodge. Heerlijke 1e beach ervaring, echt een tip, fijn om vaste land Tanzania hier te eindigen. Door de hele crew werden we uitgezwaaid toen we per boot vanaf het strand naar Zanzibar vertrokken.

1 nachtje Stonetown – met z’n mix van arabische en afrikaanse cultuur- was zeker de moeite waard. Hier eindige onze ‘of the beaten track’ reis met Charlies travels. ‘On the beaten track’ volgde een relax weekje zon – zee – strand en 1e kitesurfervaring bij Paje!

Wat een fantastische reis hebben we gehad. Een geweldige ervaring voor onze kids met een mooie mix van natuur, cultuur en strand. Een echte aanrader om met Charlie’s op pad te gaan, top concept en mooie mensen die ook tijdens de reis altijd klaar staan om deze unieke ervaring te garanderen!

Een geweldige ervaring voor onze kids met een mooie mix van natuur, cultuur en strand!

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Wil jij net als familie Spaargaren ook op avontuur in Kenia en Tanzania? Neem hier contact op met Charlie’s Angels en plan die reis!

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Travel story van familie Spaargaren in Kenia & Tanzania?