Maandagochtend opstarten zonder koffie, the struggle is real. De stroom ligt eruit in de Jungle Villa en naast veel geroep over batterij percentages hoor ik bij mijn collega’s dezelfde angst in de stem als bij mij… ‘Hebben we dan ook geen koffie?’

Het zijn mijn eerste dagen in de Jungle Villa in Nairobi en als Angel bij Charlie’s Travels. En behalve dit kleine hobbeltje op de maandagochtend is het liefde op het eerste gezicht. Woensdag ben ik vanuit Zuid-Afrika deze kant op gevlogen. Bij aankomst op het vliegveld van Nairobi was de pinautomaat uiteraard leeg. (Neem de tips serieus en zorg dat je cash hebt voor je visum) Gelukkig was de douane beambte zo aardig om me door te laten, zodat ik kon pinnen en daarna weer terug kon komen voor m’n visum. Vriendelijke en behulpzame ambtenaren; check.

Na een heerlijk nachtje slapen, dikke plus: het is hier super stil ’s nachts, is het tijd om aan het werk te gaan. De eerste dagen zijn gevuld met kennismaking, presentaties, informatie en heerlijke maaltijden en het buiten in de schaduw werken kan ik ook wel aan wennen. Op vrijdagmiddag is er een team meeting in de grote tuin en dan is het tijd voor een biertje om het weekend in te luiden. Daar was ik wel aan toe na alle nieuwe indrukken.

Het eerste weekend is alles behalve saai. Zaterdag rijden we met wat collega’s op de motor richting de Ngong Hills. Een klein stukje klimmen, maar dan heb je ook een prachtig uitzicht. Zittend tussen de geitjes komen we even bij voor we aan de afdaling beginnen. Daar hadden we misschien iets beter over na moeten denken; het was nog best spannend om niet constant vol in de greppel te glijden. Gelukkig deden we dit maar een keertje. Dus het komt allemaal goed en na een kleine detour (oké we waren verdwaald, maar dat klinkt minder cool..) door de stad komen we in één stuk aan. Met dit motoravontuur op zak voel ik me pas een echte ‘Angel’. Na een goeie douchebeurt, het stof zit echt overal, is het tijd om het nachtleven van Nairobi te verkennen. Wat een opties, de keuze is reuze! Ik heb cocktails gedronken op een dakterras, gedanst tussen de Kenianen en afgesloten met wat live muziek op een hippe binnenplaats.

Op zondag eerst even bijkomen met een brunch bij een van de Franse bakkerijen. Om vervolgens de middag op zoek te gaan naar pareltjes op de Toi Market. Je weet hier eigenlijk niet waar je moet kijken, zo veel is er te koop.. Ook nog maar een hapje gegeten bij het Art Cafe ’s avonds, we zijn toch onderweg. Om bij thuiskomst als een blok in slaap te vallen. Op naar de volgende weken! Ik denk dat dit wel eens het begin kan zijn van een hele mooie love story!

Never ending heuveltoppen
No kidding, deze man slaapt echt overal!!
Lekker uitzichtje wel!
Niet echt charmant, maar geen motorpic, geen Angel
Presentaties kunnen prima op het dakterras
Oeps.. eerst tanken, dan rijden
Koffie maken zonder stroom les 1

Deel dit:

Reacties