💥 Ha trouwe Afrika volgers! 💥

Jullie hebben het sowieso wel ergens voorbij zien komen: deze week is de 🌍Africa Inside Out 🌍 expeditie begonnen… de Afrika wat?

Africa Inside Out is een expeditie van 12 maanden door 13 Afrikaanse landen met een team van content creators. Het doel van deze reis? Vette nieuwe routes en experiences maken voor onze reizigers – jullie dus! 🗺 Maar ook verhalen vertellen over het Afrika zoals wij het kennen ✍.

We zijn gisteravond moe maar voldaan weer in Nairobi aangekomen, na een lange week 🛤 trein rails te volgen. Het eerste hoofdstuk van onze reis gaat namelijk over de legendarisch ‘Lunatic Express’ 🚂🚃🚃🚃. Een spoorlijn die eind 19e eeuw werd aangelegd door de Britten, jarenlang in verval is geweest en sinds dit jaar met behulp van de ijverige handjes van de Chinezen weer lekker loopt. Wij gingen op pad om de geschiedenis van deze spoorlijn te onderzoeken, maar ook om uit te pluizen hoe deze legendarische route onderdeel kan zijn van jullie reis!

Waar de geschiedenis begon, beginnen wij onze reis: in Mombasa. Hier werd de bouw van de spoorlijn gestart, met het doel om tot het Oegandese Kampala te reiken.

Mombasa is een hete stad met een waardeloze reputatie… How wrong we were. Keer op keer waren we impressed van deze gezellige, oude stad. Door de stokoude architectuur is Mombasa een van de weinige plekken in Kenia waar je door het verleden kan wandelen. En die route door de eeuwenoude stad zijn we as we speak aan het uitzetten door deze stad. Stay tuned!

Na vier dagen tijd om verder te trekken. Hup weer de trein in, next stop: het kleurrijke stadje Voi. Na een erg verdachte indruk te hebben achtergelaten bij het treinstation – sluipend langs beveiliging, bewapend met 88 camera’s om het perfecte shotje te krijgen – zijn we maar doorgevlucht naar toerist vrije Taita Hills.

Ik weet niet eens hoe ik deze plek moet omschrijven. De rust, de mensen… het zonlicht dat door het bladerdak heen schemert. Het is een heuvelachtig landschap, bedekt met prachtige begroeiing van ecalytus- en palmbomen. Vanaf grote rotsknoepers kun je van uitzichten genieten die reiken tot aan Tsavo 🌴🌳. Je zou hier met gemak 3 (of meer!) dagen van je Kenia reis doorbrengen, maar daarvoor moet er wel genoeg te doen zijn. Hikes van rots naar rots, motortochten de bergen in, homestays bij locals en de klapper: abseilen met adembenemende views over de Tsavo vlaktes.

Omdat je nooit genoeg krijgt van mooie uitzichten zijn we in onze leopard print Toyota Landcruiser doorgereden naar Lion’s Bluff Lodge, Tsavo, Kenya in Lumo conservancy. “A view with a lodge”, een slogan die zij met trots op de website dragen en er is geen woord van gelogen. Links, rechts, onder en boven: overal waar je kijkt sta je even perplex. Zelfs als je geen ochtendmens bent mag je jezelf deze zonsopgang niet ontnemen: de trotse Afrikaanse zon 🌞 die zich omhoog hijst vanachter de Taita Hills, en langzaam zijn licht laat schijnen op de Kilimanjaro – je zit hier vlakbij de Tanzaniaanse grens. Zelfs voor ons, ervaren Afrika kenners en liefhebbers, was dit een niet-snel-te-vergeten-kippenvel momentje.

🎬📽 De komende week zijn we weer even in de villa in Nairobi: uren footage, dus wachten tot de blauwe balkjes vollopen. Binnenkort komen de eerste mini docu’s, vlogs, blogs, interviews en vette aftermovies online… Sta je te popelen en wil je liever dit avontuur live en stap voor stap volgen? Volg dan onze Charlie’s Travels Instagram 👉 https://www.instagram.com/charlies_travels_/

Weet jij veel van Afrika en deel je graag je tips met ons? Join nu onze Afrika Inside(rs) Out Facebook groep 👉 https://www.facebook.com/groups/415045028961257/

Our first chapter! From Nairobi to Mombasa, from Mombasa to Voi, from Voi to Taita and from Taita to Lumo and from Lumo 👉back to Nairobi!
Started building in 1896. Sure looks like at it.

The new train built by the Chinese: super chill, fast and smooth in comparison to a night bus.

Chasing train tracks! Ik kan je vertellen, het is vrijwel onmogelijk om een trein te volgen met een drone.
Champagne for breakfast, this is the life we were made to live. Nou niet echt… Gewoon je bed uit om om 5.30 de sunrise te filmen. En oogjes toe als alles weer afgeladen en opgeladen is. Tis niet niks, het reizende film bestaan, maar met dit team komen we een heel eind!
De vleesmarkt in Mombasa. En trots dat ze zijn op hun afgehakte ledematen.
Deze vriendelijke peer kent elke straatkat van Mombasa. Hij heeft zelf geen cent te makken, maar wat boeit ’t als je dag in, dag uit kunt chillen met je harige vrienden. Van de paar centjes die hij heeft koopt hij melk en medicijnen voor de katten.
👉👉👉door naar Lumo conservancy. Hier ligt het prachtige Lion’s Bluff Lodge, Tsavo, Kenya, met op de achtergrond de aller hoogste berg van Afrika: de Kilimanjaro! — at Lion’s Bluff Lodge, Tsavo, Kenya.

Mmmm. Kenyas finest. Van links naar rechts: schumawiki, kachumbari, chapati, kenyan gold: ugali en finally some good old beans.

Lion’s Bluff Lodge, Tsavo, Kenya, photo by Andy Troy

Mombasa, heerlijk tropisch stadje. Tot nu toe altijd een transit stad… Maar na er een goeie 4 dagen op onderzoek te zijn geweest zijn we om: jullie moeten naar Mombasa! 
Editor Lotte Bikker abseiling the Taita Rocks!

Nog één keertje langs het buffet wandelen #aubainmarieke

Developing new experiences!! Het was nog nooit eerder gedaan, maar die knoeperds van rotsen smeekten erom. Dus stad en land afgezocht naar een mountaineer. Uiteindelijk was daar mister Bonny, wat een legende. Een rescue climber uit Mt. Kenya. Samen met Roderick heeft hij rots na rots gescout om uiteindelijk een paar te kiezen die geschikt zijn voor abseilen. Who’s next?!

Van de savannes van Tsavo gaan we naar de groene heuvels van Taita. Ik meen het mensen: deze streek mag niet ontbreken in een reis naar Kenia.
Ja, ja, tusssen al het filmen door af en toe een pauze. Je wist ’t misschien niet, maar naast Diani, Watamu en Kilifi heeft ook Mombasa prachtige stranden!
De railway die door de rode gronden van Tsavo snijdt — at Tsavo West National Park.

Het sunset shotje halen!

Deel dit:

Reacties