Sinds 2 augustus bewonen wij, Elise Roodenburg en Lieve Sonderen, de prachtige kust van Diani, om als filmmaaksters voor Charlie’s Travels interviews af te nemen en aftermovie’s voor reizigers (jaarclubs, families, stelletjes, vriendengroepen) te maken. We logeren in de homestay Rafiki House waar we worden vergezeld door een Engelse huisgenoot die voor apenopvang Colobus werkt, caretaker Josephine, teckel Lucky, herder Bibi, oppas baby baviaan Fatouma (R.I.P. 24-09-2018) en niet te vergeten: alle apen die ons dagelijks om 6 uur wekken met hun ochtenddansje op het golfplaten dak. In de avonden installeren we ons in ‘Bidi Badu’ wat zoiets als ‘magie’ betekent in het Swahili en het jongerenresort is aan de strip van Diani. Omdat veel reizigers van Charlies Travel’s in dit resort verblijven, dineren we hier altijd. Het eten overtrof onze verwachtingen: zowel Afrikaanse, als Indiase als Westerse invloeden vormen de lokale keuken in combinatie met heel veel verse vis. Curry’s met chapati, biryani met groenten, verse inktvis met dikke frieten, garnalen in kokossaus, maar ook handgemaakte pizza’s uit een steenoven.

Als eerste checkte JC Goose in, een herenjaarclub op lustrumreis uit Leiden. Nadat we onze interviews met de mannen hadden afgenomen en ze met een potje beach tennis hadden verslagen, maakten we gezamenlijk het fascinerende nachtleven van Diani onveilig. Dat bestaat meestal uit een rondje van 4 “clubs”, vaak startend in de strandbar “Bidi Badu restaurant” (wat dus niet het resort is). Na een paar safari-rum-cola’s en een dansje op de Afrikaanse dagger-muziek, steek je over naar ofwel club Tandoori ofwel Manyatta, waar vele Keniaanse locals (sommigen strak qat-kauwen) op jacht zijn om een Mzungu aan de haak te slaan… en vice versa. Voor de echte feestgangers eindigt de nacht in discotheek Shakatak (wat een wereldnaam), waar het pas rond een uurtje of twee gezellig wordt. Met als hoogtepunt van de avond: met z’n allen voor de grote spiegels dansen, alsof je in een Zumba les beland bent.

Naast de lange edit-dagen die we achter onze laptops sleten, hadden we heel gezellige ontmoetingen met de Charlie’s reizigers die we interviewden. Zo reisden we af naar stranddorp Watamu, waar we een nachtje in de prachtige villa van de familie Rumph mochten logeren. Een gezin dat een maand lang off-the -beaten track door Kenia had gereisd. De rest van de dagen in Watamu hebben we al editend doorgebracht in de vele goddelijke Italiaanse restaurants die het dorpje rijk is – een overblijfsel aan de Italiaanse maffia die daar blijkbaar ooit is neergestreken. Op weg naar het interview met de familie Prins kwamen we in een disco-tuktuk terecht, die de volumeknop met Afrikaanse bubbeling voluit had staan. Hij nam per ongeluk een off-road afslag en zo verdwaalden we tussen de Keniaanse dorpjes. Een uur later zette hij ons echter keurig af bij de prachtige villa van de familie Prins. Tot de dag van vandaag stappen we nog regelmatig in bij John de disco-tuktuk-boy voor een muzikaal ritje door Diani.