Net een week vers binnen in Nairobi, en ik val gelijk met m’n neus in de boter! Er gaan een aantal collega’s naar Tanzania om met onze partners daar te meeten. En het lijkt ze wel een goed idee als ik mee ga.. Tanzania is tenslotte een van mijn focus landen. Daar hoef ik niet lang over na te denken; hell yeah, let’s go! 

Zo gezegd, zo gedaan.. Donderdagochtend vroeg stappen we met z’n vieren in de bus naar Arusha. Dat is best een prima ritje. Een paar uurtjes kletsen in de coaster, nieuw stempeltje in m’n paspoort en welkom in Tanzania. It’s good to be back!

Onze eerste stop is Karama Lodge, heerlijk verscholen in een dal net buiten het centrum van Arusha. Het voelt meteen als vakantie! Als ik even later op het balkon van mijn hutje sta wil ik bijna niet meer weg, wat een uitzicht.

Ons busje voor vandaag
Wat een uitzicht!
Op weg naar nieuwe pareltjes

Maar er moet ook gewerkt worden. We lunchen nog even snel bij een lokaal tentje, we moeten jullie tenslotte ook van tips kunnen voorzien. En dan starten we ons rondje langs partners en (potentiele) accommodaties. Meteen al een productieve dag. We zijn heel happy met de partners in Arusha en ontdekken als klap op de vuurpijl rond zonsondergang nog een prachtige nieuwe accommodatie. Ze zijn nog niet klaar met de verbouwing.. maar dat hoeft ook niet om te zien dat dit een pareltje gaat worden.

Tevreden gaan we richting onze collega Lene, die in Arusha woont, om in haar favoriete bar nog even een hapje te eten. Ze heeft al wat eten en biertjes voor ons besteld als we aankomen. Wat een zwaar leven..

De vrijdagochtend vullen we met afspraken. En voor we vertrekken proberen we nog een heerlijke vegan lunch in een park net buiten het centrum. Geloof me, als je hier in de buurt bent wil je deze niet overslaan. De mama’s in de keuken maken een waar feestje van de verse groente! Met onze buikjes misschien wel overvol stappen we in de auto richting Moshi. Onderweg verwonderen we ons over het uitzicht op de Kili.. Het blijft een indrukwekkend gezicht.

Vroeg uit de veren op zaterdag. We willen de ochtend zo productief mogelijk gebruiken, dan kunnen we in de middag nog een duik nemen in Maji Moto Hot Spring.. Het is tenslotte ook gewoon weekend. Gelukkig loopt het aardig op schema vandaag. Wat me wel een beetje verbaasde, aangezien de Tanzanianen nog iets meer van het Pole Pole zijn dan de Kenianen. Alles duurt hier gewoon langer. Punt.

Er moet ook nog gewerkt worden
Ontbijt met uitzicht op de Kili, zie je hem?

Even op de foto met onze partners

Maar eind van de middag voelen we ons echte Tarzans/Janes wanneer we vanaf lianen het heldere water in duiken. De Maji Moto Hot Spring is door de weeks een heerlijk rustige oase verscholen in een stoffig landschap. Maar deze zaterdag is het er super druk. Bekende rappers uit de omgeving komen optreden en de hele middag wordt de stemming al flink opgezweept met harde muziek. Het is misschien niet waar je aan denkt als je de plaatjes ziet, maar we hebben het er niet minder gezellig om. Bedenkt dus even dat als je hier voor de rust komt je beter niet in het weekend kan komen, maar dan ga je gewoon lekker door de weeks.

Op zondag doen we nog even een snelle shopping sessie. Waarbij Ingrid en ik samen, met 2 tapijten en 8 manden, achterop een boda boda stappen. Voor we tevreden weer richting Nairobi vertrekken. Dag Tanzania, tot snel!

Bijzondere spoorwegovergang
Blij als een kind onderweg naar Maji Moto
Maji Moto, gateway to paradise!
Deel dit:

Reacties