Travel story: Geraldine Kemper ontdekte samen met haar vriend het mooie Kenia

"Van uitgestrekte heuvellandschappen in Masaai land tot de droge woestijn en hotsprings bij Magadi, verblijven bij een Masaai familie en slapen in een tentje tussen de wilde dieren, ontbijten met verse pannenkoeken in de ochtendzon en naar bed gaan na een biertje bij het kampvuur, het was een onvergetelijke vakantie in een vakantie. " - Geraldine & Freek

We gingen in november op vakantie naar Kenia, en waren aan het uitzoeken wat we konden doen. Hoewel we normaal alles zelf plannen en een van ons al een tijd in Kenia had gewoond, wilden we ook graag een bijzondere tocht doen in de natuur en met motoren op avontuur gaan. We hadden goede verhalen gehoord over Charlie’s Travels en kwamen zo bij hen terecht. We kregen in korte tijd en terwijl we al in Kenia waren, een reisadvies op maat.

Voor ieder wat wils!

En dat is precies waar Charlie’s Travels volgens ons het beste in is. Of het nou een groepsreis is, een lustrumvakantie, een familie met 3 kinderen, of in ons geval een reislustig stelletje van begin 30 die op zoek zijn naar een kleine vakantie in een vakantie met 6 dagen om te besteden, ze kijken wat de behoefte is en maken daar een mooi plannetje omheen. En zo geschiedde! We kozen om een mooie tocht te doen door de Loita hills, om daarna een motorsafari eraan vast te plakken en te eindigen met de trein in Diani, waar we al een hotel hadden geboekt.  Voor de reis kregen we nog een uitgebreide briefing via de mail van Travel Consultant Sjoerd, Operations Star Ruth en het team van Charlie’s Travels, die snel reageerden en erg behulpzaam waren. Ook werd er een Whatsapp groep aangemaakt voor prangende vragen.

“Of het nou een groepsreis is, een lustrumvakantie, een familie met 3 kinderen, of in ons geval een reislustig stelletje van begin 30 die op zoek zijn naar een kleine vakantie in een vakantie.”

Geraldine Kemper Charlie's Travels Kenia

De reis kan beginnen

We werden op tijd opgehaald bij ons hotel in Nairobi, en vertrokken voor een lange reis met prachtige uitzichten over de Rift Valley. Na een korte plaspauze waar we meteen een paar kekke hoedjes kochten om onze Mzungu koppen tegen de zon te beschermen, vervolgden we de reis naar een stadje in de buurt van de Loita Hills, waar we wisselden van auto en de laatste inkopen werden gedaan door Chris, onze privé chef. In eerste instantie was er voor ons beide vlees ingekocht terwijl we hadden aangegeven dat een van ons geen vlees at, maar gelukkig was Chris flexibel en paste hij het menu aan.

“We leerden veel over de cultuur en leerden onze eerste woordjes Masai bij het kampvuur. We voelden ons eigenlijk meteen thuis…”

 Een dorpje met drukke markten met duizenden kleuren en geuren, Masai die dieren kwamen kopen of verkopen, straatventers met megafoons, het was een kakafonie van geluid en indrukken. Na een tweede lange rit kwamen we aan in een klein dorpje van een paar huizen, waar we onze tent opzetten en waar we de eerste nacht zouden verblijven bij Robert, het lokale Masai hoofd en tevens de coördinator van de tours. We leerden veel over de cultuur, leerden onze eerste woordjes Masai bij het kampvuur en voelden ons eigenlijk meteen thuis. Na wat souvenirs gekocht te hebben vertrokken we met Peter (onze gids) en nog een Masai voor een drie dagen lange wandeltocht door de Loita Hills, eentje die we nooit zullen vergeten. 

Geraldine Kemper Maasai Charlie's Travels
Geraldine Kemper met Chef Chris (links) en Masai Robert (rechts)

Echt off the beaten track

Prachtig wandelen door glooiende heuvels en kleine dorpjes, ’s avonds een kampvuurtje, lunchen met uitzicht over de bergen, leren over de Masai cultuur en gebruiken, ’s nachts de buffalo’s en hyena’s horen, en 3 dagen lang geen enkele andere toerist tegengekomen. Dit is echt een voorbeeld van off the beaten track. En een paar dagen niet douchen en misschien wassen in een klein modderig poelje, maar dan ben je ook even echt de wilde natuur in. Het kamp werd voor ons opgezet, de ezels droegen onze tassen en de chef maakte verrukkelijk eten, dus hoewel we niet in een echt bed sliepen of konden douchen, leefden we in grote luxe! En kamperen midden in het bos tussen de dieren en naast een veilig vuurtje, wie wil dat nou niet?

Interesse in Kenia?

Na drie dagen hiken zagen we de Magadi desert liggen en liepen we vanuit de bergen naar beneden. Hier namen we afscheid van de Masai, terwijl er in het dorp een heerlijke lunch en een koud biertje ons opwachtte. We werden ook verwelkomd door onze gidsen voor het tweede deel van onze trip, namelijk 3 dagen rondcrossen op motoren door de Magadi woestijn. Na een korte en efficiënte motorrij cursus (TIA – This Is Africa) scheurden we veilig maar snel weg om de woestijn in te gaan. Deze gidsen konden ons minder vertellen over de natuur en de omgeving, maar dat maakte het niet minder leuk. 3 dagen rondrijden, giraffen zien, zebra’s, gazelle’s, het was prachtig! En het moment dat er opeens voor je een hele kudde wildebeast wegrent en het zand op laat stuiven, maakt je dat als mens toch wel echt intens gelukkig. We betaalden wat extra aan de lokale gemeenschap en bezochten het prachtige Lake Natron, we hadden lekkere verse curries als lunch in de schaduw van een boom naast de wilde giraffen, we sliepen met uitzicht op de Loita hills, namen een verfrissende duik in de rivier en een warme plons in de hot springs, en bovenal, waren intens gelukkig aan het rondrijden.

Aan al het moois komt een eind...

Na 3 dagen stof happen en heerlijk vies worden, werden we aan het eind door een driver van Charlie’s Travels die onze backpacks had, weer opgehaald, en konden we onderweg een verfrissende douche nemen voordat we op de trein stapten in Nairobi. Na een prachtige 5 uur durende reis in een prima luxe trein, kwamen we aan in warm en buzzy Mombasa aan de kust, waar een driver ons stond op te wachten om ons naar Diani aan de kust te brengen De ideale plek om heerlijk bij te komen en na te genieten. De 6 dagen met Charlie’s Travels leken wel twee weken te duren. Het was niet goedkoop maar het geld absoluut waard. Op een paar kleine dingetjes na was het ook top georganiseerd met goede gidsen, heerlijk eten, en goede, snelle en behulpzame service vanuit Charlie’s Travels. We hebben beide grote delen van de wereld mogen zien en ervaren op onze reizen, maar dit was toch wel echt een van de meest toffe en bijzondere ervaringen die we ooit hebben meegemaakt. Zeer zeker aan te raden!

“We hebben beide grote delen van de wereld mogen zien en veel ervaren op onze reizen, maar dit was toch wel echt een van de meest toffe en bijzondere ervaringen die we ooit hebben meegemaakt.”

Geraldine Kemper Afrika Kenia Charlie's Travels

Inhoud

Heeft u vragen voor onze Afrika experts?

Deze blogs zul je ook leuk vinden:

Visa & Entry Requirements

De wilde dieren in Tanzania en Zanzibar: Een schatkamer aan wildlife!

Van Drakensbergen tot Meru: Onze 10 favoriete bergen van Afrika