Avontuurlijke reizen

“Wij staan voor off the beaten track reizen, en wanneer je van de gebaande paden gaat vind je vaak rauw avontuur. Kamperen in de bush, scheuren op een motor, geitenvlees eten met Masai stamleden, of uitdagende trekst trotseren! Maar avontuur hoeft ‘m niet persé te zitten in ruige activiteiten. Het gaat vooral om het ontdekken van nieuwe plekken, het ontmoeten van nieuwe mensen, je wereldbeeld verbreden en verlangend naar de horizon staren, je afvragend wat voor spannends daar op je wacht!”

– Charlie

Krijg reisadvies op maat

Avontuurlijke reizen

“Wij staan voor off the beaten track reizen, en wanneer je van de gebaande paden gaat vind je vaak rauw avontuur. Kamperen in de bush, scheuren op een motor, geitenvlees eten met Masai stamleden, of uitdagende trekst trotseren!”

– Charlie

Krijg reisadvies op maat

Avontuurlijk reizen door Afrika: wat is er allemaal mogelijk?

Motorsafari op de Afrikaanse vlaktes

We hebben hier een eigen vloot van 150cc Honda Boxers en vijf jaar ervaring met motorrijden door Afrika. Kortom: voor een motorsafari ben je bij ons aan het juiste adres. Of het nou gaat om een vader- en zoon-uitje of een groep vrienden, dit is voor iedereen een onvergetelijke ervaring. Vaak droppen we de motoren aan de rand van een conservancy, zodat je -ook zonder ervaring- de race aan kunt gaan met wildebeest of struisvogel. Deze motorsafari kan onderdeel zijn van een groter avontuur, of misschien wil je wel heel Afrika ontdekken op twee wielen: ask us! Alles -oke, bijna alles- is mogelijk!

Motorsafari Afrika
Roadtrips

Extreme roadtrips

Iedereen en z’n grootje heeft ondertussen een roadtrip gedaan door Europa; echt onontgonnen avontuur vind je niet echt meer. Afrika daarentegen, dát is het echte werk. Altijd al een keer heel Lake Vic willen omcirkelen? Het afgelegen Lake Turkana willen bezoeken, of de geheime rotskerken van Ethiopië ontdekken? Een 4×4 en wat goede moed brengen je een heel eind!

De stammen van Afrika

De Maasai, de Samburu, of de Karamajong in Uganda; Oost-Afrika kent een wijde variëteit aan stammen – alleen Kenia heeft al 43 tribes! Jaren na mijn aankomst en vele ontmoetingen later mag ik een aantal Maasai zelfs mijn vrienden noemen. Samen met deze mannen zet ik nieuwe trips en routes op. Of je nou 5 dagen over het Keniaanse landschap wilt trekken met een karavaan aan krijgers, of gewoon een nacht geit van ‘t spit wil eten: vraag naar de mogelijkheden!

De stammen van Afrika

Benieuwd naar onze bestemmingen?

Wandeltochten en hikes

Extreme tochten en hikes

Velen willen de Kilimanjaro beklimmen. De Kili is vet, maar kost veel geld en tijd: denk aan een minimum van zes dagen. En er zijn in Oost-Afrika zo veel meer uitzonderlijke bergen te beklimmen en bijzondere tochten te maken.

Vetste accommodaties

Op dit continent zijn Tripadvisor en de Lonely Planet nog niet zo populair zoals ze dat in Azië en Zuid-Amerika zijn. Hierdoor heeft Afrika nog zoveel geheimen voor ons. Ook wij ontdekken dagelijks nieuwe spots en dat maakt het zo ontzettend kicken om hier te leven. Proef die authenticiteit en maak het zo gek als je zelf wil: overnacht in de meest bijzondere lodges of zet je tent op in de tuin van een familie in de verlaten savanne, omgeven door… ja door wie eigenlijk?

Accomodaties

Oost-Afrikaanse kust

De hele Oost-Afrikaanse kust leent zich voor allerlei vormen van watersport-actie. In Kenia, Tanzania en Zanzibar is vooral kiten erg populair. De omstandigheden hier zijn perfect voor beginners, en belangrijker nog: alle stranden zijn leeg. Geen pottenkijkers dus! Meer van het golfsurfen? Mozambique en Zuid-Afrika zijn de places to be.

Andere verhalen uit Afrika lezen?