Culturele reizen

“Afrika heeft een enorme diversiteit aan culturen! Deze zijn vaak ontstaan vanuit traditionele stammen. Denk hierbij aan; dans, muziek, Afrikaanse maskers en kleurrijke kleding. Maar vergeet ook niet de moderne Afrikaanse cultuur, deze bloeit in bruisende steden zoals Kaapstad en Nairobi! In Afrika vind je een mengelmoes van verschillende nationaliteiten: dit vormt een divers cultureel landschap. In mijn reizen door Afrika heb ik de kleurrijke Afrikaanse culturen ontdekt!”

– Charlie

Krijg reisadvies op maat

Culturele reizen

“Afrika heeft een enorme diversiteit aan culturen! De cultuur van Afrika is ontstaan vanuit traditionele stammen. Denk hierbij aan; dans, muziek, Afrikaanse maskers en kleurrijke kleren.”

– Charlie

Krijg reisadvies op maat

Kennismaken met Afrikaanse culturen: wat is er allemaal mogelijk?

Inheemse stammen

Maak kennis met Afrika’s stammen en hun traditionele leefwijzen: de Maasai of Samburu in Kenia en Tanzania, de Karamojong in Oeganda, de Hamer in Ethiopië of de Xhosa in Zuid-Afrika… Leer over hun gebruiken, wissel sterke verhalen uit rond het kampvuur terwijl je kluift aan een stuk geit en slaap onder de blote sterrenhemel. Deze unieke Tribal Treks hebben wij samen met onze krijgers-vrienden ontwikkeld en bieden daarom een pure, onvergetelijke ervaring: geen toeristisch toneelstukje! Wees er dus niet van ondersteboven wanneer een traditioneel geklede Maasai met een smartphone rondloopt en op een motor crost… zij moderniseren ook ;).

Drukke Zuid-Afrikaanse straat met bussen en veel mensen

Afrikaanse citysafari’s

Achter op de motor door bruisende steden als Nairobi en Kampala, of te voet kriskras door door kustplaatsen zoals Mombasa. Met een citysafari of stadswandeling krijg je een vliegensvlug kijkje in het het weelderige Afrikaanse stadsleven. Zie verschillende gezichten van de stad, proef exotische gerechten, bezoek de kleurrijke markten, leer over de geschiedenis en hoor indrukwekkende verhalen van stadsbewoners. En vergeet je niet onder te dompelen in het pompende nachtleven!

Huiveringwekkende historie

De geschiedenis ligt voor het oprapen op het Afrikaanse continent. In Zuid-Afrika bijvoorbeeld! De Zuid-Afrikaanse cultuur is nauw verbonden met de Nederlandse cultuur en hier vind je ook zeker de Nederlandse invloeden terug. Leer over de koloniale geschiedenis van onze overgrootopoe’s en -omoe’s tijdens wandelingen door Kaapstad of breng een bezoekje aan het Apartheidmuseum! Ethiopië, waarvan ze zeggen dat wij er als Homo Sapiens zijn ontstaan, is een walhalla voor iedere cultuursnuiver en geschiedenis-nerd. Hier vind je uit rotsen gehouwen kerken, ruïnes van eeuwenoude rijken en andere archeologische bezienswaardigheden.

Benieuwd naar onze bestemmingen?

Culinaire hoogstandjes

Bij Afrika denk je misschien niet meteen aan gastronomische gerechten om je vingers bij af te likken. Niet helemaal terecht! In veel Afrikaanse landen is lekker eten namelijk echt een way of life. In Mozambique bijvoorbeeld, waar je je helemaal volvreet aan de bananencurry, piri piri chicken, verse calamares, salted fish en avocado-koriandersalades. In Oeganda zet je je tanden in een rolex – niet het fancy horlogemerk maar een populaire streetfoodsnack. Maar de Ethiopische keuken is misschien wel het meest bekend. Peuzel van pannenkoekjes met verschillende dips vol Indiase en Arabische kruiden en geniet na met de beste koffie van Afrika!

Food
Bank Huis Vrouw Charlie

Bijzondere homestays

Verblijf in één van de lokale homestays en maak kennis met bijzondere bewoners. Je verblijft in hun huis en voert interessante gesprekken, terwijl je jezelf comfortabel maakt op de bank in een knusse woonkamer. Je eet mee met wat de pot schaft, leert van alles over het dagelijkse Afrikaanse leven en vaak kun je vanuit de homestay ook nog eens de waanzinnige omgeving ontdekken!

Arabische invloeden aan de kust

Bezoek één van de eeuwenoude Swahili settlements aan de kust van Oost-Afrika en stap terug in de tijd wanneer je wandelt door de de Islamitische Old Town van Lamu of Stonetown op Zanzibar. Verse tonijn en octopus wordt vanuit houten bootjes aan wal gehaald, bewoners rijden op ezels en het gezang van de moskee klinkt op de achtergrond. Bevaar de oceaan in een traditionele dhow en verdwaal in het eindeloze doolhof van smalle steegjes en koraalmuren, waar je verstopte winkeltjes, binnenplaatjes en restaurantjes kunt blijven ontdekken.

Huizen Zonsondergang Palmbomen Arabisch

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

(Klik op de WhatsApp knop rechtsonderin het scherm)

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!