Natuurreizen

“Al scheurend over de savanne de Big Five spotten. Dat is waarschijnlijk waar je aan denkt bij een trip naar het Afrikaanse continent. Natuurliefhebbers kunnen hier helemaal los! Maar Afrika is meer dan alleen safari’s. Ontmoet de mysterieuze berggorilla’s, duik tussen de walvishaaien of chill met pinguïns. Niet zo’n beestenfanaat? Verwonder je dan over de variërende landschappen: van woestijnen met bloedrode duinen tot tropische regenwouden en bergen met besneeuwde toppen.”

– Charlie

Krijg reisadvies op maat

Reizen door de natuur in Afrika: wat is er allemaal mogelijk?

Indrukwekkende bergen

Ben jij niet vies van een spannende trektocht? Vergeet de Himalaya, kom naar Afrika! Waag je aan heftige meerdaagse hikes zoals het beklimmen van de Kilimanjaro, Mount Kenya of de Mountains of the Moon: het Rwenzori-gebergte. Je hoeft gelukkig geen die-hard avonturier te zijn om de mooiste bergen van Afrika te zien. Aanschouw ze vanuit een uitgeholde boomstam vanaf Lake Bunyonyi, in een homestay in Lalibela of terwijl je van een waterval afglijdt in Malolotja Nature Reserve.

twee mensen trekken door de bergen

Safari-bombarie

Natuurlijk kun je de Big Five afstrepen in Maasai Mara, Serengeti, Ngorongoro of Krugerpark. Maar ver van de platgetreden safaripaden vind je de verantwoorde variant: private conservancies! Prachtige parken met onaangetaste natuur en waanzinnig veel wildlife. Ontdek bijvoorbeeld Enduimet Conservancy in het Tanzaniaanse Maasai-land. Of Erindi Game Reserve in Namibië, waar tal van bedreigde diersoorten worden opgevangen en verzorgd. In Lumo Conservancy kun je je safari nóg sprookjesachtiger maken door midden in het park te kamperen onder de blote sterrenhemel!

.

Oog in oog met de berggorilla’s

Het kost je een vermogen – aan zweetdruppels én euro’s, want je moet er wel diep voor in je moneybelt tasten. Maar oog in oog staan met de zeer zeldzame berggorilla’s is een onbetaalbare ervaring! Je komt ze nergens ter wereld tegen behalve in Volcanoes National Park in Rwanda, Bwindi Impenetrable National Park en Mgahinga National Park in Oeganda. Tijdens een trektocht door de bush – die alleen al de moeite waard is – ga je op zoek naar deze bijzondere beesten. Daarna observeer je de silverback en zijn familie een uur lang op maar een paar meter afstand!

.

Berggorilla

Benieuwd naar onze bestemmingen?

walvishaai met visjes

Ander wildlife dan de Big Five

Voor de Freek Vonks onder ons: het Afrikaanse continent is dé plek om op avontuur te gaan in de natuur. Een leeuw of olifant zien verveelt natuurlijk nooit. Maar er is veel meer wildlife te spotten. Ga op zoek naar de Big Five van primaten in de dampende jungle van Oeganda of de Wet Big Five langs de kust van Mozambique. Kleurrijke vogels, vlinders, reptielen, amfibieën, insecten; het krioelt ervan in Afrika!

Mooie meren

Wil je je bips neerplanten op een beach? Daarvoor hoef je helemaal niet naar de kust. In het Grote Merengebied vind je – heel verrassend – de mooiste en grootste meren! Bezoek bijvoorbeeld de tropische oorden langs laid back Lake Victoria. Of de groene heuvels rondom Fort Portal in Oeganda, die bezaaid zijn met Crater Lakes. Spring achter op de motor en sjees door de weelderige jungle van bananenplanten, over de groene heuvels, langs kraakheldere meren en denderende watervallen. Of ga eilandhoppen op Lake Kivu in Rwanda en ontdek het lokale leven langs de oevers.

mooi meer met bootje

Andere verhalen uit Afrika lezen?

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

(Klik op de WhatsApp knop rechtsonderin het scherm)

© Copyright - Algemene Voorwaarden - Sustainability Policy - Cookie Policy - Privacy Policy - Werken bij Charlie's Travels - Sitemap | Charlie's Travels: avontuurlijke reizen op maat in Afrika
✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!