Watersport reizen

“Wij als Nederlanders zijn veelal doorgewinterde waterratten! Zwemmen, bootjes varen, windsurfen, zeilen… In ons kikkerlandje kun je dit natuurlijk allemaal goed doen, maar ik kan je wel vertellen: Afrika zal je omver blazen! Op de Indische Oceaan, maar ook op de wateren van de binnenlanden kun je watersportreizen maken van alle soorten en maken: extreme adrenaline kicks op torenhoge golven of keiharde rapids, tot heerlijk relaxed paddelen in een kano. Of snorkelen! Hoe je het ook went of keert: Afrika is the place to be als je van watersporten houdt! ”

– Charlie

Krijg reisadvies op maat

Watersport reizen

“Wij als Nederlanders zijn veelal doorgewinterde waterratten! Zwemmen, bootjes varen, windsurfen, zeilen… In ons kikkerlandje kun je dit natuurlijk allemaal goed doen, maar ik kan je wel vertellen: Afrika zal je omver blazen!”

– Charlie

Krijg reisadvies op maat

Watersporten in Afrika: wat is er allemaal mogelijk?

Kitesurfen in Oost-Afrika

Een flinke wind, lekkere golven en het zonnetje op je bol: in Oost-Afrika bevinden zich de beste ingrediënten voor een goeie kitesurfsessie. Vrijwel aan alle populaire kustplaatsen van Kenia en Tanzania zijn er kitesurfschooltjes waar je spullen kunt huren, lessen kunt nemen en over de helderblauwe golven kunt scheuren. Houd wel rekening met het enorme verschil tussen eb en vloed, waardoor honderden meters zee braak komen te liggen. In dit geval kun je altijd nog mooie schelpjes zoeken…

Golven pakken in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een golfsurf-bestemming bij uitstek. Hier komen bepaalde geologische omstandigheden zodanig samen dat het de perfecte wind voor dikke golven creëert. Dit heeft te maken met zeestromen, windrichtingen en de Tafelberg. Laat je innerlijke surfdude of -chick naar buiten en ren met wapperende haren en een surfboard onder je zongebruinde arm over de stranden van Muizenberg, Victoria Bay of Jeffreys Bay!

Raften of Kayakken op de Nijl

Het trotseren van de woeste Nijl is alleen weggelegd voor de ware avonturiers die lekker gaan op adrenaline kicks. Bij het stadje Jinja, op twee uur rijden van Oegandese hoofdstad Kampala, kun je uitstekend raften en wildwater-kayakken op de ruige rapids van de (op één na) langste rivier ter wereld. Niet zo’n daredevil? Dan kun je ook lekker in alle rust en stilte rondpeddelen, sierlijke vogeltjes spotten en met een koud biertje in je hand een sunsetcruise doen over de ‘source of the Nile’.

Benieuwd naar onze bestemmingen?

Zeilen op traditionele zeilboten

Langs de kust van Oost-Afrika vind je veel overblijfselen van de Arabieren, die een tijd lang aan veel kustplaatsen hun kont geparkeerd hadden. Eén voorbeeld is de dhow: een traditionele, Arabische, houten zeilboot. Vanaf het Keniaanse eiland Lamu, en het Tanzaniaanse eiland Zanzibar, kun je waanzinnige zeiltochten maken. Met het geluid van hout dat door water snijdt en wind dat in zeilen blaast, vaar je naar afgelegen zandbanken, onbewoonde eilandjes of mangrovebossen. Nadat je voor anker bent gegaan en met je duikbril op kleurrijk koraal hebt gespot, kun je je tanden zetten in sappige, vers gevangen vis!

Duikend het kleurrijke onderwaterleven ontdekken

Om de mysteries van de onderwaterwereld langs de Afrikaanse kusten te ontrafelen, kun je een duikbrevet halen (als je die nog niet hebt!) en met een zuurstoffles op je rug op ontdekkingsreis gaan. In Mozambique, Madagaskar, Zanzibar en Zuid-Afrika vind je de mooiste duikplekken op de aardbol. Van vrolijke zebra- en nemovisjes, tot kleurrijke koraalriffen, mysterieuze onderwatergrotten of wrakken, blije dolfijnen en zeesterren: een onderwater-safari is net zo goed als één op de savannes van het vasteland!

snorkelen-met-haaien

Zwemmen met waterreuzen

Maar ook zonder duikbrevet op zak kun je in de Indische Oceaan veel ontdekken. Alle landen in Oost- en Zuidelijk Afrika die grenzen aan de zee, hebben waanzinnige spots om met een simpel snorkelsetje op zwemtocht te gaan (en misschien een shirt en broekje, zodat je billen niet onsmakelijk verbranden.) En dat kan zomaar razend spannend worden! Langs de kust van Afrika kun je namelijk snorkelend kennis maken met vriendelijke reuzen onder het wateroppervlak. Denk maar aan walvishaaien of manta roggen in Mozambique, dolfijnen bij Tanzania of walvissen bij Madagaskar. Als je daarnaast zwemt voel je je piepklein, maar fantastisch lekker!

Andere verhalen uit Afrika lezen?

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!