✔️ Super flexibele voorwaarden – ✔️ Verantwoord toerisme – ✔️ 100% verzekerd op reis

USAMBARA GEBERGTE: PRINS CLAUS Z’N STEKKIE TIJDENS ZIJN PUBERTEIT

Oké: Mwanza is een fijne stad, Serengeti is een verplicht nummertje maar daardoor niet minder mooi en Lake Natron is fantastisch, maar had ik eerder al eens eerder gezien. Toen ik echter voor het eerst door het Usambara gebergte reisde, werd ik weggeblazen: dit is de mooiste ontdekking in Tanzania tot nu toe!

Nederlandse vrienden van mij werkten in deze streek op een plantage en houtzagerij – een paar jaar geleden bezocht ik hen en de Usambara-regio voor het eerst. De kliffen hier zijn zo stijl dat ze doen denken aan Scandinavische fjorden – wanneer je hier rondrijdt, beland je in een andere wereld.

De Usambara hebben niet alleen een piepklein Nederlands randje doordat die twee maten van mij hier gewerkt hebben en er de laatste jaren al heel wat Nederlanders met Charlie’s Travels doorheen zijn getrokken – het is ook de plek waar een Nederlandse prins in zijn puberteit heeft gebivakkeerd!

Prins Claus woonde als jongen tien jaar in de Usambara Bergen van Tanzania, schreef NRC al in 1995: ‘zijn vader was er planter op een sisalplantage en hij omschreef die tijd later als de “meest opwindende en gelukkigste periode van mijn jeugd.” Nog altijd is de aanwezigheid van Claus zichtbaar, zag ik toen ik een schooltje bezocht.

Een paar jaar later ben ik nog eens naar deze plek teruggegaan, toen ik mijn tweede lustrumreis mocht organiseren! Uiteraard heb ik ook op die reis veel gevlogd – check mijn andere vlog over dit gebied hier.

Roadtrippen

OVER DEZE TRIP

Het is februari 2016: het hoogseizoen zit erop, dus het is time to travel! 15 jaar voor mijn bezoek aan Mwanza zette ik voor het eerst voet op Afrikaanse grond in Tanzania en maakte we de standaard safari-reis in ’t noorden naar de parken en Zanzibar. Fantastische reis, maar gelukkig kwam ik er in 2014 achter dat er meer was.

Ik zag er al twee jaar naar uit om Tanzania te gaan verkennen. Ik was vaak in Arusha en Moshi geweest en had al veel over het land geleerd. En nu was het dan eindelijk zover: tijd voor de eerste grote trip, going offbeat in Tanzania. In zes weken tijd van de oevers van Lake Victoria, naar het paradijselijke eilandje Pemba ten noorden van Zanzibar.

Wat er tussen Mwanza en Pemba in ligt? We deden toch nog een keer de parken, Lake Natron met de actieve vulkaan Ol Doinyo Lengai, voor mij het inmiddels bekende Arusha, Moshi en de Kili, het Usambara-gebergte dat ik al eens kort had bezocht, Tanga, en de stranden aan de Indische Oceaan. Ik had het geluk dat 2 goeie vrienden net waren afgestudeerd en tijd hadden om mee te gaan. TUENDE, TUENDE, LET’S GO!

Benieuwd naar al onze bestemmingen?

MEER ZIEN?

Check mijn YouTube-kanaal voor meer video’s! Bekijk bijvoorbeeld de vlogreeksen die ik opnam in Kenia, Zuid-Afrika en Oeganda of bekijk de lijst met experience video’s om te zien hoe reizen met Charlie’s Travels er in de praktijk aan toe gaat.

Bekijk hier de vlog reeks:
1. Mwanza

2. Serengeti

3. Lake Natron

4. Usambara Mountains

Inhoud

HEBT U VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA-EXPERTS?

JE ZULT DEZE BLOGS OOK LEUK VINDEN:

TRAVEL STORY – BABU EN BIBI IN KENIA

HOE ZWAAR IS DE KILIMANJARO ALS JE 50 PLUS BENT?

TRAVEL STORY – REINIER & QUIRINE

Chat openen
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!