Vaccinaties Rwanda, welke heb je nodig?

In Afrika leven nogal wat nasty bacteriën en virussen, ook in Rwanda. Laat je niet afschrikken door onderstaand lijstje want met een goede voorbereiding en een beetje gezond verstand zijn veel van deze ziekten te voorkomen. Inentingen voor Rwanda zijn nodig maar zo paranoia als sommige artsen in Nederland de kansen op ziekten benaderen hoeft ook weer niet. Lees je dus goed in voordat je je laat vaccineren en je een rib uit je lijf betaald -en prikt-. Let op, vaccinaties adviezen veranderen ook geregeld…

Cholerastempel

Deze stempel is verplicht in Rwanda. Het is een stempel dat zegt “cholera medically not indicated” en laat eigenlijk alleen maar weten dat je geen cholera hebt. De stempel is levenslang geldig en verkrijgbaar bij de travel poli. Cholera is een zeer besmettelijke ziekte voor hen die het niet zo nauw nemen met de hygiëne van water; lees het drinken van vies water. Maar aangezien je als Europeaan al bijna met smetvrees geboren wordt is de kans dat jij deze ziekte, als hij al voorkomt, oploopt bijna zero.

Aanbevolen vaccinaties Rwanda:

Vaccinatie DTP

Ben je na 1950 geboren? Dan heb je deze vaccinatie standaard in het Nederlandse vaccinatieprogramma gekregen en volstaat 1 inenting. Je bent dan voor 10 jaar weer beschermd. DTP (difterie, kinkhoest, tetanus), zijn ziekten die in Nederland door strak vaccinatie beleid al lang niet meer voorkomen en zijn ook in Rwanda -waar men ook een streng vaccinatieprogramma volgt- schaars. Toch is het raadzaam je te beschermen al was het maar omdat je er de collectieve immuniteit ermee waarborgt. Wel zo sociaal toch?!

Vaccinatie Hepatitis A

Op de meeste plekken in de wereld kan je deze besmettelijke geelzucht -zoals deze leverinfectie in de volksmond wordt genoemd- oplopen. Een beetje reislustige ziel heeft deze vaccinatie dus niet alleen voor Rwanda nodig, gewoon even halen dus.

Te overwegen vaccinaties:

Vaccinatie BMR: Mazelen komt in Rwanda vaak voor en kan dodelijk zijn. Heb je geen mazelen gehad, laat je dan opnieuw inenten. Zeker als je langer dan 6 maanden in Rwanda gaat verblijven zijn een aantal vaccinaties te overwegen Hepatitis B,Tuberculose en Rabiës afhankelijk van wat je gaat doen; ga je werken of kom je veel in contact met dieren dan loop je andere risico’s. Meningitis is sowieso aan te raden als je langer dan 6 maanden anywhere in Afrika verblijft.

Vaccinatie Gele koorts

Een vaccinatie voor gele koorts is voor het leven en hoewel gele koorts nog nauwelijks voorkomt is ‘ie in veel landen verplicht. Niet in Rwanda. Bij sommige poli’s willen ze je maar wat graag het gele koorts levende vaccin injecteren. Moet je helemaal zelf weten, verplicht is het in ieder geval niet als je uit Nederland komt, kom je uit een gele koorts land dan is een vaccinatie aan te raden.

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Nog steeds zin in een dit prachtige groene bijzondere land? Tuurlijk wel, Rwanda is het bewijs dat een land zich kan herstellen na een heftige periode van oorlog. Dat wil je toch zeker met eigen ogen zien? Nog redelijk ongerept en dus off the beaten track… Ask Charlie!!

Open chat
1
Can I help you?
Hi, Can I help you with more information about Vaccinaties Rwanda, welke heb je nodig??
Powered by