VACCINATIES VOOR NAMIBIË: WAT HEB JE NODIG

Namibië is een travellers paradise en dat zonder malaria, gele koorts of dengue fever! De doorgewinterde reiziger zal deze vaccinaties ook wel al hebben; DTP, Hepatitis A en BMR zijn wel aan te raden als je hier gaat reizen. Deze vaccinaties voor Namibië heb je nodig!

DTP – Difterie Tetanus en Polio

Polio is bijna de wereld uit. In het afgelopen jaar waren er nog maar 7 besmettingen wereldwijd. Dat is echt heel goed nieuws; en dat komt door de fantastische samenwerking en vaccins. Enten stopt ziekten en Polio is daar een heel goed voorbeeld van. Tetanus krijg je van een beet van een hond of kat. Van Difterie -Kroep- gingen kinderen vroeger vaak dood in Nederland, nu krijg je deze cocktail als kind maar een herhaling is aan te raden.

Hepatitis A – Besmettelijke geelzucht

Een kok die zijn handen niet goed wast of een drupje urine van een besmet beest op die lekkere framboos is genoeg om je doodziek en zo geel als een banaan te krijgen. De inenting is voor 30-40 jaar dus je krijgt waar voor je geld. Daarnaast komt Hepatitis A ook in Europa voor en bij tijd en wijlen zelfs in Limburg. Niet heel exotisch dus.

BMR – Bof, mazelen en rode hond

De kinderziektes bij uitstek en de eerste en laatste zijn ook niet zo heel gevaarlijk. Mazelen kan helaas dodelijk zijn en is onder jonge kinderen een groot probleem in Afrika. Men ent dan ook zeer streng met zes maanden. Als je geen mazelen hebt gehad of niet bent ingeënt raden we je ten zeerste aan een extra shot te halen. Doen, die zusters bij de travel poli zijn hartstikke hot, joh.

Gele koorts

Hou er rekening mee dat je een vaccinatie voor Gele koorts nodig hebt als je uit een Gele Koorts land komt. Door zeer streng beleid waarbij alle landen samenwerken, komt de ziekte bijna niet meer voor en dat wil men in heel Afrika graag zo houden. De parasiet die de vrouwtjesmug verspreidt komt nog maar zeer zelden voor.

Alles verandert, zo ook de vaccinaties die je nodig hebt voor een land. Het kan zomaar zijn dat je van de ene op de andere dag toch nog een extra prik nodig hebt omdat er een vreemde bacterie de grens over is gescharreld. Check dit dus goed!

gekko namibia
landschap in namibië met storm op komst

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Open chat
1
Can I help you?
Hi, Can I help you with more information about Vaccinaties voor Namibië: wat heb je nodig?
Powered by