Een reis door Oeganda/Rwanda met een groep vrienden: zo ziet die eruit!

Familie bij een safarijeep
vrienden met masaai krijgers op de foto
motorsafari op de motor
Familie bij een safarijeep
vrienden met masaai krijgers op de foto
motorsafari op de motor

Ha reiziger!

Leuk dat je geïnteresseerd bent in een vriendenreis naar Oeganda en Rwanda! Een combinatie van twee landen met ALLE ingrediënten voor een vette vriendenreis. Leer tijdens de reis van de interessante historie en de rijke cultuur. Geniet van de prachtige natuur terwijl je struint door de jungle onder de slingerende aapjes. Tour rond op een motor. Het kan hier allemaal. Onze reis-experts stellen speciaal voor jou de ultieme vriendenreis samen. Benieuwd hoe die eruit ziet? Lees de dag tot dag beschrijvingen en laat het dagdromen beginnen!

 

Wil je weten wat je bij elkaar moet sprokkelen voor een reis als deze? Laat het ons weten via WhatsApp en wij sturen je een kostenplaatje!

1
2
3
4
5
1

KIGALI

2

LAKE BURERA

3

QUEEN ELIZABETH NATIONAL PARK

4

CRATER LAKES

5

KAMPALA

Index

Dag 1: AANKOMST IN KIGALI

Dag 2: HELLO KIGALI – GENOCIDE MEMORIAL

Dag 3-4: LAKE BURERA – ISLAND HOPPING

Dag 5-6: QUEEN ELIZABETH NATIONAL PARK

Dag 7-8: CRATER LAKES –  MOTOR TOUR

Dag 9: KAMPALA

Dag 10: TIJD OM AFSCHEID TE NEMEN

  • Over Charlie’s Travels

Ha reiziger!

Leuk dat je geïnteresseerd bent in een vriendenreis in Afrika! Achter op een motor over de savanne scheuren, klimmen en klauteren, de Big Five afvinken, je billen neerplanten op een bountybeach of losgaan op pompende beats in het Afrikaanse nachtleven. Het kan allemaal! Onze reis-experts stellen speciaal voor jullie de ultieme trip samen. Benieuwd hoe zo’n reis door Kenia eruitziet? Lees de dag tot dag beschrijving en laat het dagdromen beginnen!

 

Wil je weten wat je bij elkaar moet sprokkelen voor een reis als deze? Laat het ons weten via WhatsApp en wij sturen je een kostenplaatje!

Index

Dag 1: AANKOMST IN KIGALI

Dag 2: HELLO KIGALI – GENOCIDE MEMORIAL

Dag 3-4: LAKE BURERA – ISLAND HOPPING

Dag 5-6: QUEEN ELIZABETH NATIONAL PARK

Dag 7-8: CRATER LAKES –  MOTOR TOUR

Dag 9: KAMPALA

Dag 10: TIJD OM AFSCHEID TE NEMEN

  • Over Charlie’s Travels
surfen met vrienden in marokko
vrienden in een bus

Ben je er klaar voor?!

Laten we beginnen met de eerste week.

Ben je er klaar voor?!

Laten we beginnen met de eerste week.

DAG 1

AANKOMST IN KIGALI

Karibu Rwanda! De dag dat het Afrika-avontuur begint is aangebroken. Jullie stappen het vliegtuig uit en snuiven de frisse lucht met diepe teugen in. Een vleug ongerepte natuur, weelderig wildlife, maar vooral de geur van een bruisende stad komt voorbij. Welkom in Kigali: de hoofdstad van Rwanda. Kigali strekt zich uit over verschillende heuvels en valleien. In tegenstelling tot veel Afrikaanse steden kun je in Kigali je portie cassave met vis van de grond eten. Kigali is namelijk uitgeroepen tot schoonste stad van Afrika! De bevolking zelf draagt hier een steentje aan bij, want iedere maand besteden ze één dag aan community-work. De stad is een echte travel hub met een levendige economie. Moderne skyscrapers, kleurrijke markten, luxe clubs, hippe restaurants en lokale barretjes op heuvels met een prachtig uitzicht over de stad. Tegelijkertijd is er de recente, duistere genocide – geschiedenis die de stad een zwaar gevoel geeft. Er staat een private transfer klaar op het vliegveld die jullie naar de accommodatie brengt. Kom rustig bij van de reis met een drankje bij de bar of trek wat baantjes in het zwembad terwijl je over de stad heen kijkt.

DAG 2

HELLO KIGALI – GENOCIDE MEMORIAL

De tweede dag gaan jullie op ontdekking (en gaan jullie ook een hoop leren). In de ochtend haalt onze lokale gids jullie op voor een wandeling door Kigali. Deze charming hoofdstad van Rwanda staat bekend als veiligste stad van Afrika, maar de weg vinden tussen de glooiende heuvels kan soms lastig zijn voor nieuwe bezoekers. Super relaxed dus om je door een gids te laten leiden die de stad op z’n duimpje kent. Tijdens de tour kun je het dagelijks leven van Kigali ervaren in de drukke straten en op de marktjes. Al lopend tussen de kraampjes vol met vruchten en dampende etenstentjes moét je wel trek krijgen. Wat dacht je van een brochette? Een typische Rwandese vleesspies van de BBQ. Zo proef je letterlijk van de cultuur.

Maar, naast heerlijk eten vinden we het ook belangrijk dat je iets mee krijgt van de geschiedenis. Daarom neemt onze gids jullie mee naar het genocide monument. Hier liggen meer dan 250.000 slachtoffers begraven die tijdens de genocide zijn vermoord in 1994. Een aangrijpend bezoek die je zeker niet snel zult vergeten. Onze gids neemt jullie op deze dag ook nog mee naar het presidentiële museum. Een interessante plek om meer te leren over het presidentiële leven in Rwanda. Na deze wandeling heb je zeker weten veel stof tot nadenken gekregen. Tijd voor wat ontspanning dus! Kigali by night is een ervaring op zich. Wat dacht je van een hapje eten bij gezellige, lokale restaurantjes? Of een Primus biertje doen bij een fancy barretje? Er is voor iedereen wat te vinden. Ook voor de feestbeesten onder jullie. Pool parties, clubs, roof top bars, noem maar op. Af en toe moet je wel even stil staan om van het prachtige uitzicht te genieten. Door de vele heuvels en de lichtjes is het net één grote sterrenhemel om bij weg te dromen…

DAG 3

LAKE BURERA – ISLAND HOPPING

In het noorden van Rwanda ligt een sprookjesachtige bestemming, die reizigers vaak overslaan: Lake Burera. Een hidden gem! Onderweg naar Lake Burera rijden jullie met de auto over een kronkelende weg langs Lake Ruhundo. Deze twee meren zijn de twin lakes van de regio Gorilla Highlands. Vanuit de auto krijgen jullie alvast een sneak peek van wat jullie vandaag te wachten staat: spiegelgladde wateroppervlakten en schitterende, groene landschappen. Bij Lake Burera worden jullie opgewacht met een motorboot die jullie vandaag naar drie verschillende eilanden gaat brengen met elk een eigen gemeenschap. Dit wordt een dag waar jullie het echte landelijke Rwanda gaan ervaren. Aangekomen bij het eerste eiland, officieel “Birwa 1”, wacht jullie een klim langs de steile kust naar boven toe naar de basisschool van dit eiland. De enthousiaste leerlingen van deze basisschool onthalen jullie wanneer jullie boven gekomen zijn. Het volgende eiland, Cyaza wordt ook wel het paradijs voor backpackers genoemd. Kom lekker even bij met een heerlijk verfrissend drankje. Op het derde en laatste eiland, Munanira Island, hebben lokale vissersmannen een lunch voorbereid. De kleine visjes die jullie te eten krijgen zijn verser dan vers. Tijd voor de volgende stop: de Mweru berg, waar een beroemde koning naar verluidt op het water liep. Maak je klaar voor een korte, maar intense klim om naar het dorpje Gitare te komen. Hier bevindt zich een mijn waar Wolfram wordt gedolven, een grijsachtig metaal. Wegens veiligheid kunnen jullie de mijn zelf niet bezoeken, maar de mijnwerkers maken graag hun tijd voor jullie vrij. Sippen aan een glas gevuld met het lokale brouwsel Sorghum en bananenbier vertellen ze je graag over de bereiding hiervan. Zelf ook proeven van dit alcoholische drankje? Dat kan geregeld worden! 

Na dit avontuur is het tijd om de grens over te gaan naar één van de meest diverse landen van Afrika: Oeganda. Omgeven door de groene bergen en majestueuze vulkanen maken jullie direct kennis met dit diverse landschap. Jullie komen aan bij Lake Bunyonyi, een meer tussen de bergen in het grensgebied van Oeganda en Rwanda. Met de langgerekte grillige vorm en omgeven door steile oevers, is dit meer dé nationale trots van Oeganda. Fun fact: Ze zijn er zo trots op, dat het wordt afgebeeld op het 5000 Shillings briefje van Oeganda. Met een boot varen jullie naar Byoona Amagara, waar jullie vannacht zullen slapen in een geodome: een grote koepelhut. Deze hut heeft geen deur, maar wel genoeg privacy. En: mooi uitzicht gegarandeerd. Het eten hier is vegetarisch en erg goed. Een heerlijke plek om te verblijven en het eiland te bewonderen. De volgende ochtend gaan jullie Lake Bunyonyi (in lokale taal: ‘het meer van de vele kleine vogeltjes’) vanuit een uitgeholde boomstam verkennen. Al kajakkend bezoeken jullie een gedeelte van de 29 eilanden. Tijd om een beetje cultuur te snuiven! Ieder eiland heeft een eigen verhaal en soms een creepy geschiedenis… Ook kun je op deze eilanden weer prachtig hiken. Vanaf de toppen van de eilanden kun je het meer vanuit vogelvluchtperspectief zien. Wie weet spotten jullie wel elanden of wilde zebra’s…Het kan allemaal vandaag.

Patroon zwart recht
Patroon zwart recht
Patroon zwart recht
Patroon zwart recht
groep vrouwen bij een met gravity bespoten matatu
vrouwen op de boot met bier
groep vrouwen bij een met gravity bespoten matatu
vrouwen op de boot met bier

ENNNN DOOR NAAR DE OVERIGE DAGEN!

DAG 5-6

QUEEN ELIZABETH NATIONAL PARK

Nog niet genoeg wilde dieren gespot? Vandaag staat het Queen Elizabeth National Park op de planning: Oeganda ’s meest populaire savanne reserve met een enorme variatie aan verschillende dieren en vogels. Jullie rijden door het prachtige landschap van Oeganda naar het national park. In dit park kunnen jullie, als jullie geluk hebben, vier dieren van de Big Five afstrepen na vandaag. De ranger die jullie meeneemt zal jullie in ieder geval alles vertellen over de verschillende bewoners van dit park. In de avond krijgen jullie nog een kans om veel dieren te spotten. Het restaurant van het hotel waar jullie slapen, het Ugandan Wildlife Authority, heeft namelijk een restaurant bij Kazinga Channel. Wisten jullie dat dit kanaal de grootste Hippo-populatie heeft?

Goed geslapen vannacht? Mooi! De zesde dag raden we jullie aan om goede wandelschoenen aan te trekken voor de Kyambura Gorge hike. Een twee tot drie uur durende wandeling door een gigantische kloof van wel 100 meter diep, wat helemaal dichtgegroeid is met regenwoud. Al wandelend onder de tropische bomen hebben jullie misschien wel het geluk om een chimpansee-familie tegen het lijf te lopen. Maar ook als jullie dit geluk niet hebben, zal Kyambura Gorge jullie niet teleurstellen. Het is een schitterende wandeling met een ware jungle ervaring. Een andere manier om het Queen Elizabeth National Park te ontdekken, is vanaf een boot op het Kazinga kanaal. Al dobberend langs de oevers kijken jullie je ogen uit: drinkende buffalo’s, kleurrijke vogels en badende olifanten. Maar naast al deze dieren kun je ook wat meekrijgen van het dagelijkse leven van de mensen: kinderen die spelen in het water, moeders gewikkeld in kleurrijke doeken die de was doen en vissers die vanuit hun houten vissersbootjes op een goede vangst hopen. Een adembenemende twee-uur durende trip waar je menig dier van je bucketlist kunt afstrepen.

Crater Lakes Oeganda

DAG 7 – 8

CRATER LAKES – MOTOR TOUR

De zevende dag vertrekken jullie vroeg naar één van de mooiste plekken in Oeganda: de kratermeren. Wanneer jullie vanachter het autoraam het vredige landschap bewonderen, is het haast niet te bedenken dat dit 8000 tot 10.000 jaar geleden het toneel van vurige, vulkanische activiteiten was. Doordat deze vulkanen nu slapen kunnen wij genieten van deze vruchtbare omgeving vol met tropische bossen. In de verte zijn de Rwenzori bergen te zien, omringd door dichte jungles. Vanuit een gezellig campsite aan de oevers van Lake Nkuruba, kunnen jullie genieten van het prachtige uitzicht over het kratermeer, terwijl verschillende soorten aapjes boven jullie hoofden door de bomen slingeren. Als jullie bijgekomen zijn van de autorit, is het tijd voor actie: een tour langs de kratermeren achterop een motor. Noah en zijn collega’s halen jullie op om vervolgens met de wind in jullie haren van de spiegelgladde ‘Crater Lakes’ te genieten. Voordeel is dat je tijdens deze rit nauwelijks andere toeristen tegenkomt. De vriendelijke bewoners staan jullie graag te woord om de meest interessante verhalen te vertellen. 

Lake Nkuruba wordt door velen ‘het mooiste kratermeer’ genoemd. Zonde om hier te snel weg te gaan! Daarom blijven we de achtste dag hier, zodat jullie bij kunnen komen van de afgelopen dagen. Doe lekker rustig aan en neem een duik: jullie beslissen zelf wat jullie doen vandaag.

DAG 9

KAMPALA

Zijn jullie klaar voor de hoofdstad? Kampala is ook gelijk de grootste stad van het land. Wat meteen opvalt zijn de Boda Boda scootertjes die overal heen crossen. Maar, naast chaos heeft deze stad veel meer te bieden. Allereerst is er het prachtige uitzicht op iedere hoek van de stad. Kampala is namelijk gebouwd op groene heuvels en heeft lage gebouwen waar je zo overheen kijkt. Jullie komen in de middag aan bij het Bushpig Backpackers hostel, wat lekker centraal in Kampala ligt. Hier kan de bagage gedropt worden, zodat jullie zorgeloos naar de volgende activiteit kunnen gaan: een rondleiding door de Banange Beer Brewery. Deze speciaal bierbrouwerij is de allereerste én de enige in Oeganda. Tijdens de tour zal de ‘craft’ van het brouwen van dit lokale speciaalbier uitgelegd worden. Fun fact: de naam van het bier: Banange, is een woord uit het Luganda dat ‘Oh mijn god!’ betekent. Jullie gaan dit zelf beoordelen met een proeverij van alle speciaalbiertjes. Al proostend met wat hapjes erbij; terugkijkend op jullie mooie vakantie. Wat wil je nog meer? 

Vliegtuig

DAG 10

TIJD OM NAAR HUIS  TE GAAN

Helaas is jullie laatste dag toch echt aangebroken. Maar, jullie gaan nog niet naar huis voordat jullie de stadscultuur van Kampala goed hebben ervaren. Onze gidsen nemen jullie mee op de – inmiddels bekende – Boda Boda scooters. Al zoefend door de stad laten onze ervaren chauffeurs jullie de highlights zien. Vroeger stond op elke heuvel een paleis, nu zijn de meeste verwoest. Kabaka’s palace is er eentje die nog wel te zien is. De Bahai tempel is een plek waar meerdere geloven bij elkaar worden gebracht. Met een mooie tuin eromheen is het ook een plek waar mensen naartoe gaan om eventjes te relaxen van de stadsdrukte. Nadat jullie je ogen uitgekeken hebben is het tijd voor lunch. Een aanrader is om in Kampala een Rolex te halen. Hiermee bedoelen we niet dat luxe horloge, maar een populaire snack in Oeganda waarbij een omelet met veggies in een chapati worden gerold. Nadat jullie alle hotspots van de ‘Kampala bucket-list’ afgevinkt hebben is het tijd om naar het vliegveld in Entebbe te gaan,met een hoofd vol met nieuwe herinneringen en verhalen voor thuis. Oeganda en Rwanda hebben nog zoveel meer moois in petto, dus wie weet tot de volgende keer?

Waarom Charlie’s Travels?

Toerisme in Afrika is traditioneel. Voor je het weet reis je van safarilodge naar safarilodge zonder het echte Afrika mee te maken! Charlie’s Travels is een jong reisbureau, gespecialiseerd in tailormade avontuurlijke reizen. Samen met een internationaal team met dezelfde avontuurlijke mentaliteit organiseren wij unieke reizen over het gehele Afrikaanse continent!

  • Wij zijn het enige Nederlandse on the ground reisbureau in Kenia. Dit betekent allereerst dat wij beschikken over eindeloos veel first hand Afrika-kennis en -informatie, en daarnaast dat ons hele team 24/7 klaar staat tijdens je reis!
  • Wij ontwikkelen onze eigen tours; bij ons geen middle man. Charlie is al sinds 2014 aan het rondreizen in Afrika, en overal waar hij komt – van onbekend Maasai-terrein tot de stranden van de Indische Oceaan – zet hij nieuwe routes op met lokale partners: een off-beat reis gegarandeerd!
  • Geen standaard pakketten! Wij zien de perfecte Afrika-reis als een co-creatie: elk avontuur begint met een persoonlijk gesprek waarbij we jouw reisstijl en persoonlijke interesses overleggen, om vervolgens een volledig op jouw behoeftes ontworpen reis in elkaar te zetten.
  • Ons team is dynamische mix van locals en westerlingen. Ieder zijn eigen specialisatie, maar allen besmet met het Afrika-virus!
  • Charlie’s Travels zet zich in voor een gezonde Afrikaanse economie. Naast onze lokale partners ondersteunen wij ook meerdere lokale organisaties.

CHARLIE’S TRAVELS WORKS WITH:

Enthousiast geworden van deze voorbeeldreis? Wie weet reizen jij en je vrienden binnenkort ook wel door het mooie Afrika. Vraag aan onze Africa-experts naar de mogelijkheden.

(Klik op de WhatsApp knop rechtsonderin het scherm)

Enthousiast geworden van deze voorbeeldreis? Wie weet reizen jij en je vrienden binnenkort ook wel door het mooie Afrika. Vraag aan onze Africa-experts naar de mogelijkheden.

(Klik op de WhatsApp knop rechtsonderin het scherm)

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +27 74 413 55 98, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!