Off the beaten track
vriendenreis door Afrika

Vrienden door dik en dun, alleen de laatste jaren zag je elkaar toch vooral in die verjaardagskring of schreeuwden jullie in die  lawaaiige kroeg enkel over de latest werkperikelen. Net je eerste dikke job te pakken, zijn je kinderen het huis uit of zijn jij en je partner juist aan je pensioen begonnen? Allemaal redenen om je ouwe gappies en je BFF's weer ‘s bij elkaar te roepen en NU dat onvergetelijke avontuur in Afrika op te zoeken. Leef die hierna eeuwige herinnering NU!

Oké, je hebt wel interesse in zo’n reis met jouw posse door Oost-Afrika, wat kan er dan allemaal? Het enige juiste antwoord hierop: Alles. Maar om het makkelijk te maken hebben we hieronder een aantal top experiences voor je op een rijtje gezet, die je ook nog eens met elkaar kunt combineren.

Avontuurlijk reizen door Afrika: wat is er allemaal mogelijk?

Motorsafari in de Magadi woestijn

Onze classic. Onze trots. En toch is geen motorsafari ooit hetzelfde. De dieren, de weg, het weer; hier ben je overgeleverd aan de elementen zoals dat alleen in Kenia kan. Na een amazing dag op de motor rooster je met je nieuwe Maasai-matties een geit of je slacht een paar kippen. Onder de wol naast een vuur, terwijl de krijgers de wacht houden. Deze tocht is afzien. Ons motto is daarom: afzien verbroedert. En daar kwam je voor toch?!

Kiteboarding in Lake Turkana

Ben je boarden in de sneeuw beu -koud hè- en zou je weleens door de Noord-Keniaanse woestijn van Turkana willen stuiven in een beach buggy plus kite? Doen. Want niet alleen is dit de oudste woestijn ter wereld, even verderop begint de Ohm-vallei waar de Homo Sapiens -jij en ik dus- zijn oorsprong vindt. Doe dus aansluitend nog even een safari door de hete habitat van je over-over-over-over-over groot-opoe.

Ethiopië: Cultuur snuiven in het Abessijnse rijk

 Is eeuwenoude geschiedenis, overweldigende natuur en finger licking goed eten meer jullie ding? Ethiopië beantwoordt al je verlangens. Hier vind je de oudste,  meest indrukwekkende kerken van Afrika - sommigen komen zelfs uit de 5e eeuw. Ook vind je hier Lalibela, een sprookjesachtig, eeuwenoud heilig complex uitgegraven in de grond. En daarnaast meren en eindeloos veel natuur voor de nodige zen-momentjes. Bonus: Je kunt ook nog eens goed clubben in Addis! Tijd om kennis te maken met dit trotse, prachtige volk.

Alle hens aan dek: Mombasa - Malindi

Het prachtige, lome Mombasa is sowieso een bezoekje waard, en waarom stap je dan niet direct aan boord van een unieke dhow-boot waarmee je in een week naar Malindi zeilt? Onderweg doe je Party-Diani en Culinair-Watamu aan - hoewel er ook 24/7 een kok voor je in de kombuis staat! En natuurlijk kun je hier en daar voor anker om te duiken. Extraatje: door die duikbril ziet je high school bff er weer precies zo uit als dertig jaar geleden. En jij dus ook...

Golf & Safari

Dikke kans dat deze twee tegenpolen elkaar overlappen. Yes, dit lees je goed; safari tussen de holes door! Hier in Kenia en Tanzania zijn namelijk banen waar de impala’s je spel af en toe stilleggen of de apen je uitlachen omdat je staat te choken. Sta je eindelijk eens echt voor aap met zo’n club in je hand. Er zijn banen dichtbij Nairobi, maar ook op paradijselijk Zanzibar of aan de voet van de Kili kun je aimen voor die ace. En altijd is die off the beaten track safari in het echte Afrika zo gefixt, in de auto, op de motor of zelfs op je uber-Hollandse bakkie.

Bikini Shinen & Clubben: Lake Vic vs Kampala

 Waren jullie die gepiercede trendsetters die in de nineties de Roxy onveilig maakten en nog rustig met je jointje naakt over het strand van Ibiza dartelden? Dan zijn de tropische stranden van Lake Victoria een absolute must-see voor jou en je  (voormalig) ravende vriendinnen - al zal je wel je kleertjes netjes aan moeten houden..Die killer body is natuurlijk ook wat ouder geworden. Er zijn parties op de stranden van Entebbe (packed met touts) of driedaagse hippie-parties op verlaten eilandjes. In de hoofdstad Kampala kom je als nachtdier ook goed aan je trekken; van loungie house en spaanse salsa tot underground acid en sleazy daggeren: dat worden nogal wat all-nighters...

Vriendereis reisverhalen

vriendengroep op reis
De vriendengroep van JC Oboema ging onlangs met Charlie’s Travels op vriendenreis! In deze overzichtspost kun je de hele trip nog eens op je gemak, in vogelvlucht meebeleven. Het blogje wordt ingeleid door de onderstaande moddervette aftermovie, gemaakt door Bas Govaarts van Video Bros. Lees je liever elke afzonderlijke, uitgebreidere én multimediale blogpost? Check dan onze blog-pagina of
Diani Beach Kenia
De heren van JC Oboema gingen onlangs met Charlie’s Travels op vriendenreis naar Kenia! Hun multimediale verslag is terug te vinden op onze blog-pagina en is onderverdeeld in vijf hoofdstukken: Nairobi, Safari, Mount Kasigau, Golf en Diani Beach! Alle hoofdstukken hebben een bijbehorende experience video, geschoten door Bas Govaarts. Hier lees je deel vijf! Afgeschreven
golfen in Kenia
De heren van JC Oboema gingen onlangs met Charlie’s Travels op vriendenreis naar Kenia! Hun multimediale verslag is terug te vinden op onze blog-pagina en is onderverdeeld in vijf hoofdstukken: Nairobi, Safari, Mount Kasigau, Golf en Diani Beach! Alle hoofdstukken hebben een bijbehorende experience video, geschoten door Bas Govaarts. Hier lees je deel vier, waarin

Klaar voor het avontuur?

Avontuur in de bush of liever op het strand?

Sinds 2014 zijn we bezig om samen met locals nieuwe experiences op de kaart te zetten.

Reviews van onze reizigers

Bekijk alle reviews op Facebook

We had the best holiday this summer in Kenya. We had our own 4x4 for the first 10 days, we had an awesome roadtrip and Masai Mara visit by car (Kenyans found a mzungu driver really funny), then a rainforest hike and motorcycle safari for the rest of the days. Everything was really well organised by Thijs and Seba, and any questions were answered within moments via Whatsapp. Highly recommended!
Maarten Elzinga
Maarten Elzinga
2018-09-14T21:06:34+0000
Waanzinnige lustrumreis gehad! Perfect georganiseerd en vooral de altijd aanwezigen gidsen/koks/chauffeurs zorgden er voor dat we nooit ergens over na hoefden te denken, maar gewoon konden genieten van de vakantie. Speciale dank aan onze Amsterdamse literaire gids Thijs!
Jeroen Brenkman
Jeroen Brenkman
2018-09-12T15:42:18+0000
We had the most amazing time travelling trough Tanzania and part of Kenya. Charlies Travel, especially Willam Jan and Brenda definately made our trip :) They were always in contact with us 24/7 to make sure everything was like we wished. We had the best experiences with locals, great safaris, we saw the BIG 5, had the best tourguides, climmed part of the Kilimanjaro, relaxed at the most white beautiful beaches and many many more!Trip to never forget. Thanks Charlies Travel, and special thanks to Brenda an Willem Jan
Tanne Boerstra
Tanne Boerstra
2018-09-10T08:15:27+0000
Afgelopen twee weken ben ik met mijn vriendin Birgitt door Kenia gereisd, waarbij we met behulp van Charlie's Travels de mooiste plekken hebben gezien. Van wildparken en dorpjes tot stranden en rooftopbars: de beste organisatie en tips voor een geslaagde reis vind je hier! Bedankt Charlie's Travels en Diederik!
Pieter-Paul Nota
Pieter-Paul Nota
2018-09-07T12:10:01+0000
Top avontuur!Geweldige reis, georganiseerd door Diederik en Brenda van Charlie's Travels😁.Reis speciaal op je eigen wensen gemaakt. Met Charlie's travels kom je op plaatsen, waar je met een gewone reisorganisatie niet zult komen. Tevens zeer goede service, ondanks dat je zonder gids reist, was onze reisorganisatie dag en nacht bereikbaar. Via WhatsApp vaak al binnen enkele minuten een reactie.Onvergetelijke ervaring! Ik zou iedereen een overnachting bij de Maasai stam, bij Reuben en zijn familie, aanbevelen. Tevens is de stadstour in Nairobi met de Savvy Riders erg leuk en bijzonder.
Kelly de Krom
Kelly de Krom
2018-09-05T17:19:09+0000
Wij hebben een super dag gehad met Charlie 's Travels. Eerst naar de olifantjes geweest en daarna naar de giraffen. Ook een heerlijke lunch bij The Tin Roof Café. Een aanrader, lekkere gerechten en smoothies. Bedankt!
Marjolein Vertogen
Marjolein Vertogen
2018-09-05T13:31:53+0000
Na jaren gepland wilden wij de kinderen (17 en 19) meenemen op een safari voor de grote dieren, zoals Leeuw, Olifant, Giraffe e.d. Dit zelf 20 jaar geleden in Kruger park ZA als geweldige ervaring gevonden.Na wat onderzoek en offertes een goed gevoel overgehouden aan Charlie's Travels.Ze hebben de verwachting zeker waar gemaakt. Naast de grote dieren ook Kenia goed leren kennen, mede door veel contact met locals en afwisselende programma.. Daardoor een beleving die onze verwachting heeft overtroffen en bij pech (met auto) of afwijking planning (chaufeur verlaat) stond Charlie Travels direct klaar en ging meteen oplossings gericht aan de slag. Mede hierdoor raad ik hun ook aan.
Wieger Prins
Wieger Prins
2018-09-02T12:34:34+0000
We wilden graag optimaal van onze vakantie genieten en dat houdt voor ons in dat we nergens over na hoeven te denken en alles voor ons georganiseerd is. Charlie’s travels heeft dit meer dan waar gemaakt!!! In ons eerste contact hebben we onze wensen kenbaar kunnen maken en na aanleiding van onze wensen is er een geweldige reis in elkaar gezet. We hebben optimaal kunnen genieten van het prachtige Kenia, Tanzania en Zanzibar. We zijn op plekken geweest waar je normaal als toerist niet snel komt, het slapen bij de masaai stam was 1 van onze hoogte punten van de reis! Tijdens onze reis zijn we continu via whatsapp in contact gebleven met onze travel agents uit Nederland en Kenia. Ze vroegen tijdens de reis hoe het was, gaven tips en hielpen ons daar waar nodig. In 1 woord geweldig en we raden iedereen dan ook aan die een onbezorgde en ontspannen vakantie willen om je reis bij Charlie’s travels te boeken! Hakuna matata! Extra dank voor Derek en Ruth
Johan Bogaart
Johan Bogaart
2018-08-29T17:40:18+0000
Een paar dagen na thuiskomst zindert het nog na. Wat een gave vakantie hebben we in Kenia gehad. Precies op ons toegesneden. Eerst een hoog tempo van allerlei ervaringen; op straat in Nairobi, rondom Nairobi, Masai dorp, Masai Mara, Lake Naivaisha dan chillen in Kisumu en superchillen in Diani Beach.
Arno Schans
Arno Schans
2018-08-28T18:14:36+0000
Wat een fantastische reis hebben wij (gezin met twee dochters 12 en 14) gemaakt! Dik drie weken door Kenia, super gevarieerd en héle leuke dingen gedaan waarbij de logeerpartij in het piepkleine Masaidorpje en de fietstocht door Hell's Gate (met oa zebra's en giraffen) mooie hoogtepunten waren. Derek van der Slot en Seba: veel dank voor het contact voor en na de reis! Een aanrader en voor herhaling vatbaar!
Michelle Klünder
Michelle Klünder
2018-08-28T17:44:15+0000
We went to the Elephant orphanage en the Giraffes on a one day trip from out hotel at the AirPort...organized by Willem Jan...Well done....good driver....and finaly lunch at the Tin Roof café Had a great day
Danny van Nierop
Danny van Nierop
2018-08-28T13:47:09+0000
Fantastische reis gemaakt door Tanzania, super geregeld door Charlie's! De gezamenlijke voorbereiding via Skype, vonden we al een mooi begin van de reis. De What'sApp groep tijdens het reizen, was leuk om ervaringen te delen, maar ook om ad hoc dingetjes even kort te sluiten met elkaar! De reis was heerlijk afwisselend: ruig, luxe, natuur, cultuur, mensen, dieren, bergen, vlakten, zee, kiten: echt super voor een gezinsvakantie! Thanks Willem-Jan en Seba!
Kirsten Giethoorn-Kas
Kirsten Giethoorn-Kas
2018-08-28T08:53:48+0000
Charlies heeft echt een fantastische Kenia trip georganiseerd voor mij en mijn gezin. Volledig op maat programma waar echt alles in zat! Dieren zien, bij stammen slapen, fietsen tussen de zebra’s, brommeren in de bergen. Maar ook relaxen aan het zwembad aan Lake Victoria en aan de schitterende kust van Kenia. Fantastische plek om te duiken. De jongens van Charlies kunnen het goed regelen en hebben ons in de 4 weken heel goed begeleid. Bij een nachtelijke tussenstop op Nairobi stond 1 van hen zelf te wachten met versie koffie!. Doen we nog een keer guys!
Mark van der Vlies
Mark van der Vlies
2018-08-27T14:25:12+0000
Afrika met Charlies Travels was geweldig! Reis was supergoed samengesteld en geregeld en we hebben enorm veel mooie dingen gezien. Volgende keer Afrika zeker weer met Charlie :)
Jip Spaargaren
Jip Spaargaren
2018-08-21T10:55:06+0000
Het was uniek vanaf het 1e moment, nml onze reis samenstellen, het daarna echt beleven tot nu de mooie herinnering! Aanrader voor iedereen die met tienerkinderen naar Afrika wil!
Machteld Ibelings
Machteld Ibelings
2018-08-18T14:55:52+0000
Wat hebben wij weer een heerlijke reis gehad. Waren eerst 4 dagen in Diani Beach om onze zoon daar op te halen.. Heeft 5 mnd bij Colobus conservation stage gelopen. Daarna Zijn we met eigen auto ruim 3 weken door Kenia gereden . Dat is opzich wel een echte uitdaging, het verkeer is soms erg druk en regels zijn er niet echt. Dus soms gewoon gaan rijden op een rotonde omdat iedereen dit doet.We hebben zoveel afwisselende dingen gedaan die onze reis geweldig maakte. De hiking rond taita Hills en de rondrit met de Motors. Het zelf zoeken naar wildlife in Lumo,Amboselli en Lake Nakuru . En de ervaring bij de Masai slapen was echt een hoogte punt.Op de fiets door hells gate met de heerlijke camping op Lake Naivasha wel heel dichtbij de nijlpaarden. Het ontspannende lake Baringo met een mooie boottocht en wandeling met de Giraffe op ruko eiland.Het indrukwekkende drukke Nairobi met de ervaringen van de streetkids. Leuk om nu ook nog contact met ze te hebben. Het rijden en wandelen door Kakamegaforest was een uitdaging en kregen enorm veel hulp van onze gids om er weer uit te komen met de auto.De heerlijke dagen rond het victoriameer met de afwisseling van accomedatie was genieten.Ook heel leuk om op Dunga Hill was gezellig om daar een borrel te drinken en heel gastvrij ontvangen.We willen Thijs bedanken voor de organisatie en Edwin voor de vele steun die we soms nodig hadden onderweg. Het was allemaal goed geregeld maar soms voor de Kenianen niet altijd goed te vinden dat er betaald was. Gelukkig altijd goed opgelost.De laatste 2 dagen met chauffeur was wel even wennen van zelfstandig rijden naar meerijden.De plek maakte veel goed en wat hebben we in de masai mara veel gezien. Groet Mireille Stadt en Rogier en Koen Betjes
Mireille Stadt
Mireille Stadt
2018-08-16T13:17:27+0000
Roos en ik hebben een superrrrrr gave reis door Tanzania gemaakt. Mede mogelijk gemaakt door Charlies Travels. We hebben van te voren kort samengevat wat we zouden willen en hier wisten ze direct goed op in te spelen, en hebben een top reis voor ons samengesteld! De lokale reisorganisaties waar Charlies mee werkt zijn super. We hebben ontzettend leuke gidsen gehad tijdens onze hike en safari. Ook de accomodaties waren voor ons meer dan prima en sloten goed aan op ons budget. Kort samengevat; wij zijn Charlies travels meer dan dankbaar voor hun hulp. Wij hebben een reis gehad om nooit meer te vergeten!
Fleur Peerden
Fleur Peerden
2018-08-14T17:41:08+0000
Geweldig klinkt wellicht wat overdreven... echter ik vond t een en al geweldig. Zo simpel is t! De reis, de diversiteit in belevingen, het contact met de mensen, van masaai Mara tot ogiek stam, van giraf tot de migratie van de gnoes, van soms een guesthouse , dan een villa en een zwembad en dan weer sober en bijna zoals de Afrikanen het zelf beleven tot en met werkelijk slapen in een hutje bij een stam in de bergen en het eten van geit. De vraag hoeveel geiten mijn dochters kosten en weer werkelijk beseffen dat zij mijn meest kostbare bezit zijn. Reizen in Afrika met Charlies travels is meer dan mooie off the beaten track, het is ook een innerlijke reis en panorama van al je eigen herinneringen die maken wie je nu bent én de intimiteit en zoveel tijd en indrukken met je eigen gezin. X dank voor alles
Marielle Rumph
Marielle Rumph
2018-08-11T13:21:02+0000
Heerlijke reis gehad met jaarclub GOOSE uit leiden. De reis was tot in de puntjes verzorgd en onze gids Sieb (die eigenlijk voelde als een groepsgenoot, in de positieve zin) had ons niet beter kunnen begeleiden. De koks en chauffeurs waren super gastvrij en zorgzaam. Alle mensen die via Charlies travel op ons pad zijn gekomen waren relaxed. Nogmaals dank aan Sieb, hij zorgde ervoor dat eigenlijk alles achter de schermen geregeld was waardoor we ons nergens zorgen over hoefden te maken. In 2 weken tijd hebben we ongelofelijk veel gedaan, maar alsnog hebben we ook goed tijd gehad voor ontspanning (heerlijke 5 laatste dagen op diani beach resort). Enorm genoten, bedankt Charlie! Namens de hele jaarclub. Had niet beter gekund. Tot over 5 jaar! X
Bram Smeets
Bram Smeets
2018-08-10T14:39:55+0000

TOP