Wat Kost Een Familiereis Naar Afrika?

Van plan om met de familie naar Afrika te gaan? Vet! Natuurlijk is het wel fijn om te weten hoeveel geld dit ongeveer gaat kosten. In deze blog hebben wij op een rijtje gezet wat zo'n reis nou ongeveer gaat kosten. Houd wel in gedachten dat dit een indicatie is en geen vast bedrag. Uitgaven verschillen natuurlijk per reisgezelschap en persoon en het ene gezin geeft meer uit dan het andere gezin.

Hoera! Het is weer tijd om over de volgende vakantiebestemming na te denken! Wordt het Zuid-Afrika? Tanzania? Of toch het thuisland van een groot deel van onze Charlies: Kenia?! Welk land je ook kiest, het is fijn om van te voren een beknopte indicatie te hebben van wat jullie reis ongeveer gaat kosten. Wij hebben het even voor je op een rijtje gezet. 

Vraag gratis een prijsindicatie aan

Zoals je straks hieronder kan lezen, is het erg ingewikkeld om een exacte prijs aan te geven. Hoe diep jij in jouw vakantiegeldpotje moet graaien, hangt volledig af van het reisgezelschap, de periode van de reis en welke experiences jullie zouden willen doen. Om een prijsindicatie te krijgen, afgestemd op jullie wensen, kan je gewoon even contact opnemen met een van onze Travel Consultants. Zij geven jou graag vrijblijvend een reisadvies en prijsindicatie.

Verblijf: hoe lekker ga jij slapen?

Wat accommodaties betreft is een reis maken door Afrika niet per se heel anders dan een reis maken door Frankrijk. Je kunt het goedkoop houden door te kamperen (glamping niet meegerekend) of all out gaan en overnachten in één van de vele luxeresorts en lodges die het continent rijk is. Jij stelt samen met een van onze Travel Consultants een reis samen, dus het is makkelijk om rekening te houden met jouw budget en wensen. Reizigers die met ons op familiereis gaan wisselen het soort overnachtingen vaak af: soms een goedkopere lodge tijdens de doorreis, afgewisseld met een luxe lodge tijdens een safari gevolgd door een resort aan het strand. Kamperen kan vanaf tien euro per nacht, verblijven in een lodge of resort kost toch al snel meer dan 300 euro per nacht. Ga je in het laagseizoen, dan zijn de meeste resorts en lodges goedkoper.

“Jij stelt samen met een van onze Travel Consultants een reis samen, dus het is makkelijk om rekening te houden met jouw budget en wensen.”

Op safari: hand in hand met jouw reis naar Afrika

De prijzen voor onze experiences verschillen natuurlijk enorm en iedereen geeft de voorkeur aan iets anders. Maar een safari gaat natuurlijk hand in hand met de reis naar Afrika. Voor bijna alle parken in Oost- en Zuid-Afrika geldt dat er een toegangsprijs betaald moet worden. Hiermee betaal je voor het onderhoud aan de infrastructuur, de gidsen en rangers die het park beschermen tegen stropers en de scholing van nieuw personeel. Ook is het gebied dat je bezoekt vaak aangekocht door iemand of een stichting, wat betekent dat dit aankoopbedrag terugverdiend moet worden. Dat zorgt er tevens voor dat het gebied beschikbaar blijft voor de flora en fauna (en safari’s, uiteraard). Je kunt op wandel- boot- en fiets-safari, maar meestal zit je in een speciale 4×4, welke ook gehuurd moet worden.

Ook de huur van een vervoersmiddel en de toegangsprijzen van een safaripark en natuurgebied zijn per land verschillend. In Kenia en Oeganda kan je rekenen op een gemiddelde entreeprijs van ongeveer 50 euro. In Tanzania liggen de prijzen hierboven en in Zuid-Afrika zijn de prijzen weer een stuk lager. 

Vliegtickets: op naar de bestemming!

Natuurlijk moet je ook op jouw reisbestemming aan komen, en ook aan een vliegreis zit zo zijn prijskaartje gebonden. De kosten voor een vlucht zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo heeft de reisperiode, tijd van de vlucht en hoe ver jij van tevoren boekt allemaal invloed op de prijs van een ticket. Jouw vliegticket kan je ook nog wat goedkoper krijgen wanneer je niet kiest voor een directe vlucht. Maar de grootste invloed heeft jouw bestemming.

Uit ervaring blijkt dat een vlucht richting Zuid-Afrika en Botswana goedkoper is dan naar Kenia, Oeganda of Tanzania. Voor alle bestemmingen geldt dat het vaak goedkoper is om vanaf Brussel of Dusseldorf te vliegen, maar dan moet je natuurlijk wel eerst die kant op. Om de prijzen van verschillende airlines te vergelijken en andere bestemmingen te checken, raden wij altijd aan om even een kijkje te nemen op een site als Kayak of Skyscanner.

Inhoud

HEEFT U VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

DEZE BLOGS ZUL JE OOK LEUK VINDEN:

Op zoek naar wildlife in Kenia: Dieren in de spotlight

Charlie’s Tribe: waarom kiezen mensen voor een reis met Charlie’s Travels?  

TRAVEL STORY – 4 vrienden in Kenia