• Wat kost een familiereis naar Afrika?

    Wanneer je met je gezin naar Afrika wilt is het natuurlijk fijn om te weten hoeveel geld dit ongeveer gaat kosten. In dit blog hebben we op een rijtje gezet waar het geld tijdens je reis naar toe gaat en aan welke kosten je ongeveer moet denken. Houdt natuurlijk wel in gedachten dat dit per persoon verschild en het ene gezin wat meer uit zou geven tijdens de reis dan een ander gezin.

Vliegtickets

Stel: je boekt een reis naar Kenia, waar Charlie’s Travels gevestigd is. Je vliegt dan naar de internationale luchthaven van Nairobi, dat kost zo’n vijf à zeshonderd euro. KLM en Kenya Airways vliegen direct van Amsterdam naar Kenia, maar je kunt nog wat geld besparen als je een overstap maakt op bijvoorbeeld Londen of Dar Es Salaam. Ook vlieg je goedkoper als je vanaf Düsseldorf vertrekt. Vliegen naar Entebbe (Oeganda) of Dar Es Salaam (Tanzania) is ietsjes duurder, en voor zo’n 800 à 900 euro vlieg je naar Kaapstad. De prijzen van meerdere airliners vergelijken? Dat kan goed met een site als Skyscanner.

Verblijf

Wat accommodatie betreft is een reis maken door Afrika niet per se heel anders dan een reis maken door Frankrijk. Je kunt het goedkoop houden door te kamperen (glamping niet meegerekend) of all out gaan en overnachten in één van de vele luxe resorts en lodges die het continent rijk is. De meeste cliënten van Charlie’s Travels stellen in samenspraak met onze experts een reis samen, waardoor rekening kan worden gehouden met individuele wensen. Reizigers die met ons op familiereis gaan wisselen het soort overnachtingen vaak af: soms een goedkopere lodge tijdens de doorreis, afgewisseld door een luxe lodge tijdens een safari gevolgd door een resort aan het strand. Kamperen kan vanaf tien euro per nacht, verblijven in een lodge of resort kost zo’n 100 tot 150 euro per nacht. Ga je in het laagseizoen, dan zijn de meeste resorts en lodges aantrekkelijker geprijsd.

Op safari

Voor bijna alle parken in Oost- en Zuid-Afrika moet je een toegangsprijs betalen. Hiermee betaal je voor het onderhoud aan de infrastructuur, de gidsen en rangers die het park beschermen tegen stropers en de scholing van nieuw personeel. Ook is de gebied dat je bezoekt vaak aangekocht door iemand of een stichting, wat betekent dat dit aankoopbedrag terugverdient moet worden. Dat zorgt er tevens voor dat het gebied beschikbaar blijft voor de flora en fauna (en safari’s, uiteraard). Je kunt op wandel- boot- en fiets-safari, maar de meestal zit je in een speciaal geprepareerde 4×4 of bus. Je mag er vanuit gaan dat een gemiddelde tiendaagse reis inclusief safari minimaal 2000 euro per persoon zal kosten.

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Specifieke vragen? Neem contact op met onze Afrika-kenners via ons contactformulier! Zij weten precies wat jullie ideale Afrika-trip kost. Of start direct een chat!

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Wat kost een familiereis naar Afrika??