✔️ Super flexibele voorwaarden – ✔️ Verantwoord toerisme – ✔️ 100% verzekerd op reis

WAT KOST EEN FAMILIEREIS NAAR AFRIKA?

Wanneer je met je gezin naar Afrika wilt is het natuurlijk fijn om te weten hoeveel geld dit ongeveer gaat kosten. In deze blog hebben we op een rijtje gezet waar het geld tijdens je reis naartoe gaat en aan welke kosten je ongeveer moet denken. Houdt wel in gedachten dat dit per persoon verschilt en het ene gezin wat meer uitgeeft tijdens de reis dan een ander gezin.

VLIEGTICKETS

Stel: je boekt een reis naar Kenia, waar Charlie’s Travels gevestigd is. Je vliegt dan naar de internationale luchthaven van Nairobi, dat kost zo’n vijf à zeshonderd euro. KLM en Kenya Airways vliegen direct van Amsterdam naar Kenia, maar je kunt nog wat geld besparen als je een overstap maakt op bijvoorbeeld Londen of Dar Es Salaam. Ook vlieg je goedkoper als je vanaf Düsseldorf vertrekt. Vliegen naar Entebbe (Oeganda) of Dar Es Salaam (Tanzania) is ietsjes duurder, en voor zo’n 800 à 900 euro vlieg je naar Kaapstad. De prijzen van meerdere airliners vergelijken? Dat kan goed met een site als Skyscanner.

Paspoort

VERBLIJF

Wat accommodatie betreft is een reis maken door Afrika niet per se heel anders dan een reis maken door Frankrijk. Je kunt het goedkoop houden door te kamperen (glamping niet meegerekend) of all out gaan en overnachten in één van de vele luxeresorts en lodges die het continent rijk is. Onze cliënten stellen in samenspraak met onze experts een reis samen, waardoor we rekening houden met individuele wensen. Reizigers die met ons op familiereis gaan wisselen het soort overnachtingen vaak af: soms een goedkopere lodge tijdens de doorreis, afgewisseld met een luxe lodge tijdens een safari gevolgd door een resort aan het strand. Kamperen kan vanaf tien euro per nacht, verblijven in een lodge of resort kost zo’n 100 tot 150 euro per nacht. Ga je in het laagseizoen, dan zijn de meeste resorts en lodges goedkoper.

Vanilla view

OP SAFARI

Voor bijna alle parken in Oost- en Zuid-Afrika moet je een toegangsprijs betalen. Hiermee betaal je voor het onderhoud aan de infrastructuur, de gidsen en rangers die het park beschermen tegen stropers en de scholing van nieuw personeel. Ook is het gebied dat je bezoekt vaak aangekocht door iemand of een stichting, wat betekent dat dit aankoopbedrag terugverdiend moet worden. Dat zorgt er tevens voor dat het gebied beschikbaar blijft voor de flora en fauna (en safari’s, uiteraard). Je kunt op wandel- boot- en fiets-safari, maar meestal zit je in een speciale 4×4. Je mag er vanuit gaan dat een gemiddelde tiendaagse reis inclusief safari minimaal 2000 euro per persoon zal kosten.

Giraffe

Inhoud

HEBT U VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA-EXPERTS?

JE ZULT DEZE BLOGS OOK LEUK VINDEN:

MET HET GEZIN NAAR HET WONDERLIJKE AFRIKA

TRAVEL STORY – BABU EN BIBI IN KENIA

HOE ZWAAR IS DE KILIMANJARO ALS JE 50 PLUS BENT?

Chat openen
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!