Welke apps heb je nodig in Kenia?

Dit is de lijst met apps die je het leven in Kenia een stuk makkelijker maken. Wacht dus niet tot je op je hostel kamer met Afrikaanse wifi zit om deze apps te downloaden, maar zet deze apps op je telefoon vanaf je solide Nederlandse netwerk. Want deze apps heb je nodig in Kenia!

MySafariCom (+ MPesa)

Ook in Kenia is een simkaart natuurlijk onmisbaar, en niet alleen om die lekkere Afrika instagrammable foto’s te kunnen delen, maar vooral ook om je MPesa account te kunnen gebruiken. MPesa is een mobiel betalingssysteem dat iedereen in Kenia gebruikt. Van de groenteverkopers op straat tot de taxichauffeurs, iedereen doet het! Je zet geld op je Mpesa account en zo kun je overal afrekenen. Voor zo’n account heb je een simkaart nodig van Safaricom.  Met deze app kun je vervolgens makkelijk zien hoeveel internet en belminuten je nog over hebt én hoeveel geld je op je MPesa account hebt staan.
Vraag je travel consultant of ‘ie een Safaricom simkaartje voor je regelt en het enige wat jij nog moet doen is met je paspoort naar een Safaricom shop gaan zodat je aan het MPesa’en kan!

mysafaricom app

Uber

Van A naar B komen in Nairobi zonder eigen vervoer? Uber is de uitkomst! Het is de fijnste manier de stad te doorkruisen, vooral als je doelgericht ergens naartoe gaat. Heb je wat langer de tijd en ben je in voor een avontuur, neem dan een matatu. Bereid je voor op een hele knusse rit en een lange reistijd in dit minibusje.

In de Uber – app kun je aangeven of je met creditcard, cash of met MPesa wil betalen.

Maps.me

Wanneer je dan fijn een Ubertje besteld hebt met de vorige app, komt het toch nog best vaak voor dat de Uber chauffeur de weg niet helemaal weet en dan is het ontzettend handig als je zelf even kunt bijsturen. Omdat het internet niet altijd je van het is hier, is het goed om ook de routes offline te kunnen bekijken zodat je in ieder geval altijd op je bestemming aankomt. Wanneer je zelf door Kenia rijdt raak je met deze app de weg niet kwijt.

XE Currency

Altijd handig om een app te hebben die de valuta voor je omrekent. Misschien niet de leukste app die ruimte op je telefoon inneemt, maar wel ontzettend handig wanneer je weer bij de ATM staat en probeert te bedenken hoeveel je wilt pinnen of  hoeveel euro’s dat souveniertje je nou echt gaat kosten.

around me places app

Around Me Places

Wil je weten waar het dichtstbijzijnde tankstation is of de dichtstbijzijnde apotheek? Om die reden heb je de app Around me gedownload! Je zet je locatie aan, klikt aan wat je zoekt en die bank, apotheker of supermarkt is zo gevonden.

Taxify Kenya

Net iets anders dan Uber, maar het werkt eigenlijk hetzelfde. Je voert in waar je bent, waar je heen wil gaan en je drukt op bestellen. Je ziet meteen welke taxi’s er beschikbaar zijn in de buurt en wie er jouw kant op komt. Handig voor wanneer net alle Ubers bezet zijn!

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

En, allemaal geïnstalleerd? Mooi zo! Heb je trouwens ook al gelezen hoe je dat visum on arrival aanvraagt en wat je vlak na aankomst in Nairobi allemaal kunt verwachten? Nog vragen over je reis of wil je nu je reis nog boeken? Neem dan contact met ons op!

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Welke apps heb je nodig in Kenia??