Welke vaccinaties heb je nodig voor Ethiopië?

Ethiopië is een prachtig uitgestrekt land met de beste keuken van Oost-Afrika en een fabuleuze geschiedenis. Maar voordat je je in het oude Abyssinia begeeft moet je toch even je vaccinaties voor Ethiopië bij de travelpoli halen.

Allereerst…

Houd er rekening mee dat aanbevolen vaccinaties kunnen veranderen van tijd tot tijd.

Cholerastempel

Een cholerastempel is louter een verklaring dat je ‘cholera vrij’ bent. Die is verplicht als je Ethiopië in wilt en uit een gebied met cholera komt, zoals bijvoorbeeld Mozambique.

Vaccinatie Gele koorts

Als je uit een Gele Koorts land komt is een inenting in Ethiopië verplicht. Gele koorts komt nog nauwelijks voor in Ethiopië, bescherm je goed tegen muggen die de ziekte overdragen, en de kans dat je deze infectieziekte krijgt is zo goed als nul.

Vaccinatie DTP

Babyboomer of jonger?? Dan zijn difterie, tetanus en polio ziekten waar je in Nederland al tegen ingeënt bent. Dikke kans dus dat je aan 1 opfrissende injectie genoeg hebt en de komende 10 jaar goed beschermd op stap kan tegen deze killers.

Vaccinatie Hepatitis A

Deze vaccinatie is zeer aan te raden, deze besmettelijke geelzucht, want zo noemt men Hepatitis A in de volksmond, is een nasty leverinfectie die je ook al in het zuiden van Europa kan oplopen. Voor een active traveller is deze vaccinatie niet alleen in Ethiopië een must, maar in bijna de hele wereld nodig.

ethiopia

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Helemaal warm geworden van Ethiopië en zin gekregen in een trip naar Abysinnia, het voormalige Ethiopische keizerrijk? Klik dan hier voor een live chat.. 

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Welke vaccinaties heb je nodig voor Ethiopië??
Powered by