Welke vaccinaties heb je nodig voor Mozambique?

Parelwitte, eindeloze stranden met een fijne Portugese koloniale bouwstijl? Get ready to rumble in de diepblauwe oceaan. Nu nog heel ff een kort bezoekje aan het havenziekenhuis of travel poli voor je vaccinaties die je nodig hebt en je bent helemaal Mozambique proof!

Verplicht Cholerastempel

In Mozambique is een cholera inenting niet verplicht. Ze eisen wel dat je een “cholera medically not indicated” stempel in je gele boekje hebt. Cholera is een infectie die je oploopt als je besmet water drinkt. Met een gezonde dosis verstand en door je handen te wassen zoals je van mama geleerd hebt is de kans dat je deze ziekte oploopt nihil. Cholera komt overigens lang niet altijd voor in Mozambique.

Aangeraden vaccinatie DTP

Difterie en Tetanus zijn ziekten die in Mozambique op nog heel kleine schaal voorkomen. Polio niet, in 2017 zijn er wereldwijd 7 nieuwe polio gevallen bijgekomen, niet in Mozambique. Ben je na 1950 geboren dan heb je deze vaccinaties waarschijnlijk gehad en volstaat 1 prik.

Aangeraden vaccinatie Hepatitis A

Een echte reizigers vaccinatie. En ook weer niet, Hepatitis A is besmettelijke geelzucht en komt zelfs af en toe jammerlijk in Zuid-Limburg al voor… Doch vaccineren we in Nederland niet standaard tegen deze leverinfectie. Een beetje reiziger heeft deze vaccinatie waarschijnlijk al in zijn boekje staan want Hepatitis A komt dus veel voor; even kiezen op elkaar en je bent klaar met vaccineren en op weg naar Mozambique!

Ennn… aanbevolen vaccinaties kunnen veranderen van tijd tot tijd. Houd daar dus rekening mee.

mozambique tofo

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Helemaal wild van Mozambique? Of zin om weg te dromen bij het zien van deze diepblauwe, zeeblauwe oceaan? Kijk dan hier….!

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Welke vaccinaties heb je nodig voor Mozambique??
Powered by