ZEVEN KEER OFF-THE-BEATEN-TRACK IN OOST-AFRIKA

Rauw, puur, echt Afrika zonder massa-toerisme: Off-the-beaten-track in Afrika. Dat is wat ik zocht. En ik vond het en daarom ben ik Charlie’s Travels in 2014 begonnen. Helemaal wild werd ik toen ik een te vette Masai Tribal Trek geregeld kreeg. John, mijn Masai vriend, ging met een GPS tracker de bush in en ik reed er met een motor omheen. Toen hij 3 dagen later de bush uitkwam konden we de vetste Tribal Track ever uitzetten. Ook het motorrijden door de woestijn terwijl de gieren opvliegen wanneer je langs crosst, de giraffen galopperend naast me; kippenvel. Dit is de leven, dit is Afrika. Daarom deze lijst van zeven off-the-beaten-track ervaringen in Oost-Afrika die je niet mag missen! En die je natuurlijk bij ons kan boeken;)

Rauw, puur, echt Afrika zonder massa-toerisme: Off-the-beaten-track in Afrika. Dat is wat ik zocht. En ik vond het en daarom ben ik Charlie’s Travels in 2014 begonnen. Helemaal wild werd ik toen ik een te vette Masai Tribal Trek geregeld kreeg. John, mijn Masai vriend, ging met een GPS tracker de bush in en ik reed er met een motor omheen. Toen hij 3 dagen later de bush uitkwam konden we de vetste Tribal Track ever uitzetten. Ook het motorrijden door de woestijn terwijl de gieren opvliegen wanneer je langs crosst, de giraffen galopperend naast me; kippenvel. Dit is de leven, dit is Afrika. Daarom deze lijst van zeven off-the-beaten-track ervaringen in Oost-Afrika die je niet mag missen! En die je natuurlijk bij ons kan boeken;)

Mahale Mountains National Park, Tanzania

Zo off-the-beaten-track in Afrika dat rijden geen optie meer is. De enige manier om deze plek te bereiken, is per vliegtuig of per boot over het Tanganyika meer. Wanneer je dan in het park bent aangekomen begint het avontuur pas echt. Hiken over het bergrif met een piek van 2462 meter, op verkenning in het regenwoud, opzoek naar chimps en werken aan je teint op hagelwitte zandstranden waar je skinny dipt, zo alleen ben je. ’s Avonds koop je vers gevangen vis bij de vissers die verspreid door de baai liggen en je ziet de zon ondergaan in dit niemandsland.

chimpanzee mahale mountains np

Chillen op Pemba Island, Tanzania

Bizar genoeg kennen veel mensen Zanzibars kleine broertje niet! Pemba ligt iets noordelijker, richting ons thuisland Kenia en is chill en off-beat! Misschien niet voor iedereen weggelegd, want alcohol schenken ze hier niet. Je kunt dus chil detoxen op het strand. Waarom je er wel heen moet? Het is er zo onbekend dat er welgeteld 10 (!) hotels staan op dit eiland, dus chillmode aan en geen duizenden touts die je komen lastigvallen. Daarnaast is de natuur hier geweldig. Niet voor niets betekent Pemba “het groene eiland” in het Arabisch. Er is meer mangrove dan strand en een compleet snorkelparadijs onder het wateroppervlak. Dus snorkel op en go!

Hiken in de Loita Hills, Kenia

Hier hebben we dit avontuur al eens genoemd en toch word ik er weer helemaal wild van! Samen met de echte Maasai hiken (en dus niet die voor de toeristen springende Maasai die geforceerd allerlei rituelen uitvoeren), geiten mee, ezels mee en de bush in! ’s Avonds is het tijd voor kampvuren, sterke verhalen, een verse geit en slapen onder de fonkelende sterren. Een aantal dagen lang hike je dwars door de Loita Hills; super back to basic. Benieuwd hoe het eraan toegaat? Hier zie je meer!

maasai tribal trek

Magadi Desert met de motor, Kenia

Gierende banden, stofwolken die opstijgen en vogels die verschrikt wegvliegen. Op de motor zie je een heel andere kant van Afrika. Hier in Magadi cross je over de uitgestrekte savanne, slaap je in de wildernis en doorkruis je verschillende dorpen. Of liever gezegd, de dorpelingen bewegen langzaam met je mee al naar gelang het tempo van hun vee. Het wildlife is zo dichtbij dat je ’s avonds in je tent soms ligt te trillen. Superscary, dus spoon je jaargenoot maar, als je bang bent! Onderweg stop je bij de hotsprings om even het zand van je lichaam af te wassen voor je weer verder scheurt dwars door de Keniaanse woestijn.

motorsafari magadi

Crater Lakes en Fort Portal, Oeganda

Van bovenaf is het net een polkadot patroon zoveel kraters (potholes) zijn hier te vinden. Sommigen zo groot als voetbalvelden, 400 meter diep en adembenemend mooi. Het indrukwekkende Riwenzori gebergte ligt op de achtergrond en dit is de plek voor hikes. Je hiked langs verschillende Crater Lakes, dorpjes en watervallen. Neem een duik en word omgeven door tropische vogels, slingerende apen en vers fruit. Kijk wel even uit dat er niet net een nijlpaard in jouw pothole zit!

Bezoek de Karamojong, Oeganda

Het zijn de neefjes en nichtjes van de inmiddels zo bekende Maasai stam in Kenia. Het grote verschil? Zij zijn nog niet overspoeld door het toerisme. Ze zijn puur, goed en laten je graag kennismaken met hun cultuur. Rijd met een motor door de dichtbegroeide gebieden van dorp naar dorp en leer hoe ze van hun vee houden en hoe ze soms zelfs in Oeganda nog niet helemaal begrepen worden.

dansende karamoja in oeganda moroto

Danakil Depression, Ethiopië

Benieuwd naar één van de warmste, droogste en onherbergzaamste gebieden ter wereld? Het klimaat hier kan alleen omschreven worden als extreem en door dit ecologische wonder is Ethiopië nooit 100% gekoloniseerd. Gek genoeg noemen de Afar mensen dit toch hun thuis. Een thuis vol bubbelende lava velden, veel gekleurde hydrothermale velden en eindeloze zout pannen. Al klaar voor dit avontuur?

Sulfaat bron

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Ondertussen ben ik nog steeds op zoek naar vettere locaties om jullie reizigers naartoe te sturen en dus vertrek ik in augustus samen met een heel team content creators op pad. 13 Maanden, 12 landen in Afrika en ik ga ze ontdekken zoals nog nooit is gedaan! Wil jij off-the-beaten-track in Afrika? Hou mijn Africa Inside Out adventure dan in de gaten!

Vertrek je binnenkort naar Tanzania, Kenia, Oeganda of Ethiopië en wil jij één van deze rauwe avonturen meemaken! Bekijk dan onze bestemmingspagina’s en neem contact met ons op zodat wij jouw onvergetelijke trip kunnen plannen!

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Zeven keer off-the-beaten-track in Oost-Afrika?