Zeven surrealistische Instagram-spots in Namibië

Je hebt je koffers klaar staan, je badpak, verrekijker en goede humeur ingepakt en je ticket uitgeprint; een vliegticket naar Namibië, om precies te zijn. Bofkont! Want naast onvergetelijke herinneringen houd je aan een trip naar Namibië ook nog eens een kunstzinnige upgrade van je Instagram-account over.

In Namibië hoef je geen professionele fotograaf of influencer te zijn. Je hoeft ook niet over een peperdure camera met de nieuwste, technologische snufjes en een dikke telelens te beschikken. Want wanneer je het vliegtuig uitstapt en de Namibische woestijnlucht met diepe teugen inademt, zul je zien: dit land is één groot, surrealistisch Dali-schilderij. Hou je telefoon bij de hand, laat je gezicht van de mooiste kant zien, en de waanzinnige landschappen van deze Instagram-spots in Namibië doen de rest! We zetten de mooiste plekken op een rijtje.

1. Big Daddy Dune in Sossuslei

Namibië behoort tot een van de landen met de hoogste duinen ter wereld. De uitgestrekte woestijn van Namibië bestaat voor een groot deel uit knaloranje duinlandschap. In de Sossusvlei, een kleivalei aan de westkant van het land, vind je een aantal beroemde duinen om te beklimmen, waar je ook nog eens de mooiste kiekjes kunt schieten. De meest bezochte duin is Dune 45, maar als je geen photobombing, puffende en zwetende toeristen op je Instagram-foto wil hebben, kun je deze duin beter overslaan. In de buurt vind je de Big Daddy, met 350 meter de biggest dune on the block.

Begin je klim naar boven vroeg in de ochtend, of juist tijdens de zonsondergang om de zachte zonnestraaltjes van het golden hour mee te pakken. Het is een pittige klim, want door het dunne zand is elke stap vooruit, twee achteruit. Eenmaal boven word je beloond met een waanzinnig uitzicht over de uitgestrekte woestijn. Veeg het zweet van je bovenlip en tem je verwaaide en zanderige haardos, want het is tijd om foto’s te maken. Speel met de gouden kleur van de zon, de knaloranje gloed van de duinen en strakblauwe kleur van de lucht en voilà: alle ingrediënten voor een fantastische Instagram-post. Ook leuk: na afloop kan je over de duin door het zand naar beneden hollen, wat ook een leuk plaatje kan opleveren.

2. De dorre Deadvlei

Wanneer je vanaf de top van de Big Daddy naar beneden gehold bent (en misschien een paar keer op je muil bent gegaan, en flink wat zand hebt gehapt), rol je alweer in het volgende overweldigende landschap. Vanaf bovenaf kon je het al zien, maar nu sta je er middenin: de mysterieuze, surrealistische Deadvlei (ook wel Dodevlei): een uitgestrekte, witte zoutvlakte omringd door torenhoge, oranje duinen. Hier en daar steekt een dode, zwartgeblakerde boom als een geëlektrocuteerde satéprikker uit de grond. Ze zeggen dat de spookachtige bomen al zo’n 700 jaar dood zijn, maar door de droogte willen ze maar niet ontbinden. Geen eeuwige rust voor deze arme bomen dus, maar het levert wel spectaculaire en kunstzinnige Instagram-plaatjes op.

3. De verlaten spookstad Kolmanskop

Deze griezelige spookstad in het midden van de woestijn is een waar Instagram-walhalla. Vroeger waren hier veel diamanten te vinden, dus werd er een stadje gebouwd om verblijf en vertier te bieden aan de diamantzoekers. Villa’s, hotels, een bowlingbaan, een theater, een casino… Het stadje, dat ooit een bruisend centrum had, werd na tien jaar weer verlaten omdat ergens anders mooiere diamanten te vinden waren. Inmiddels is Kolmanskop een schilderachtige spookstad waar je doorheen kunt wandelen. De wind heeft woestijnzand de grimmige spookhuizen ingeblazen en het enige geluid dat je hier hoort is het geklapper van deuren in de wind. Griezelig, maar het levert waanzinnig vette foto’s op! Tip: deze spookstad is alleen ‘s ochtends te bezoeken. Maar als je een speciale fotograafvergunning aanvraagt, mag je van zonsopgang tot zonsondergang lekker doorklikken en poseren!

View this post on Instagram

Finally home … it’s better close the doors next time !

A post shared by Fabio rinaldi (@fabiorinaldi_fotografo) on

4. Griezelen in de mist van Skeleton Coast

Nog niet uitgegriezeld? Aan de liefhebber van een goeie dosis kippenvel: luister en huiver! In het noordwesten van het land, waar zee en woestijn elkaar ontmoeten, vind je de Skeleton Coast (ook wel de Geraamtekust). Doordat de warme woestijnlucht op deze plek vaak botst met de koude lucht van Antarctische Benguela-stroom, is deze kust vaak gehuld in dikke, spooky mist. Door de nevel zijn veel schepen vergaan, en vind je op dit strand en in de zee talloze overblijfselen van scheepswrakken. Daarnaast heeft hier ook menig zeeleeuw en walvis het loodje gelegd, waardoor je tijdens een lekkere strandwandeling regelmatig struikelt over de geraamtes van gestorven zeedieren. Doodeng, maar ook waanzinnig mysterieus en surrealistisch. Gelukkig is er ook nog wat leven te vinden in Namibië: op dit strand leven koloniën van duizenden zeeleeuwenfamilies. Dat compenseert de boel weer een beetje!

5. Walvisbaai

Beachy vibes, maar minder horror: dat kan ook. De Namibische kust is groot, en niet overal heerst dat spooky en verlaten gevoel. Dacht je dat we in Nederland mooie duinen hadden? Dan moet je die in Namibië eens zien! Hier kun jij jouw Instagram-feed naar een hoger niveau tillen. In Walvisbaai komen de droge woestijn en woeste zee samen, en dat levert waanzinnige plaatjes op. Geen idyllisch, parelwit strand met wuivende palmbomen, maar wel natuur op z’n ruigst en puurst.

View this post on Instagram

#desert #ocean #nature #skeletoncoast #sea

A post shared by metaphorearth (@metaphorearth) on

6. The Pink Lake

Namibië heeft ook een lieflijke, zachtere kant. En als je dan toch met je camera in de hand in de buurt van Walvisbaai bent, vergeet dan dus niet het roze meer te checken. Ja, dat lees je goed: dit meer wordt gebruikt om dat potje zeezout in je keukenkastje van te kunnen produceren, en dat zorgt blijkbaar voor die intens roze kleur. Met de auto rijd je er makkelijk zelf heen, en kun je je innerlijke fotograaf z’n gang laten gaan.

7. Dolomite Camp in Etosha National Park

Een ondergaande, Namibische zon die haar laatste gouden zonnestralen over het eindeloze savannelandschap laat schijnen. Een groep olifanten die een paar meter verderop uit een watertje drinkt. Dit is je uitzicht terwijl je met een cocktail in je hand en een zonnebril op je neus aan de infinity-rand van een heerlijk verkoelend zwembad hangt. Klinkt als een plaatje om bij weg te dromen, toch? In Dolomite Camp in Etosha National Park wordt die droom werkelijkheid. Misschien kost het je flink wat flappen, maar je moet toch wat over hebben voor zo’n mooie Instagram-post!

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Krijg je nu bergen aan visuele inspiratie en zou je het liefst nú op het vliegtuig stappen? Check naast deze surrealistische Instagram-spots in Namibië ook de beste Insta-spots in Oeganda, in Kenia, in Botswana of in Zuid-Afrika! Genoeg inspiratie opgedaan en klaar om je koffers te pakken? Wij zitten klaar achter de chat en helpen je heel graag verder.

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Zeven surrealistische Instagram-spots in Namibië?