Zo haal je meer Oost-Afrika uit je vakantiegeld!

Ook al hebben jullie in het Nederlandse natuurlijk onwijs liggen bakken de afgelopen week, die zon-garantie is altijd maar van korte duur. Dus: heb je er al aan gedacht dat je vakantiegeld eind deze maand weer op je rekening staat en dat dit dus het moment is om je dikke doekoes te spenderen aan die gedroomde ‘off the beaten track’ trip naar het altijd zonnige Oost-Afrika?

Hier volgen een aantal tips waarmee je voor een habbekrats die ticket scoort en dus meer Afrika voor je vakantiegeld krijgt, want ben je nou een zuinige Nederlander of niet dan?!

 1. De Geluksfactor

  Mensen die een vakantie in het vooruitzicht hebben zijn gelukkiger – men heeft iets om naar uit te kijken. Beter boek je dus nu al die kerstvakantie-trip! Zoveel maanden van te voren zijn de vluchten nog goedkoop, battle je dus nu al die winterblues (weet je nog 3 weken terug?) en ben je de rest van het jaar gelukkiger.

 2. Vlieg doordeweeks

  En als je dan boekt, hou dan even rekening met deze: vlieg niet in het weekend. Op maandag en dinsdag vlieg je bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan in het weekend. Helemaal handig als je niet aan de Nederlandse schoolvakanties gebonden bent.

 3. Check Skyscanner

  Stel een Skyscanner Alert in, hiermee krijg je een e-mailtje zodra er nieuwe aanbiedingen voor jouw bestemming zijn op verschillende data.

 4. Wees flexibel

  Het is meestal even puzzelen op de sites, maar je kan altijd ‘flexibel’ boeken, dus 2 of 3 dagen voor en na een bepaalde datum. Je ziet dan vanzelf de voordeligste tarieven.

 5. Boek bij de vliegmaatschappij zelf

  En áls je dan die top aanbieding op Skyscanner hebt gevonden, boek dan niet daar maar ga direct naar de site van de vliegmaatschappij. Dat zou zo tientallen knaken kunnen schelen.

 6. Vlieg met een tussenstop

  Reis je zonder kinderen, vlieg dan niet rechtstreeks, je kan bijvoorbeeld over Londen of Istanbul naar Nairobi vliegen voor minder dan 400 euro. Je wacht dan een aantal uur op deze luchthavens. Ik ga er altijd lekker eten, voel me een enorme jetsetter en koop dan toch maar die Chloë-zonnebril die ik op Schiphol heb laten liggen (of je dan je winst eruit haalt is een tweede…).

 7. Ga buiten de schoolvakanties

  Nog eentje voor onze kinderlozen; ga in september ná de zomervakantie, scheelt je zo 300 piek, en bovendien is het hier dan prachtig en net iets minder hoogseizoen (en dus betaalbaarder).

 8. Boek kort, maar niet te kort van tevoren

  Als je niet ver van tevoren boekt, boek dan juist kort van tevoren en ga half juni al op trip! Twee a drie weken van te voren gooien luchtvaartmaatschappijen hun goedkope stoelen online, en ook dan vlieg je rechtstreeks naar Nairobi voor soms minder dan 500 piek.

 9. Boek wanneer de rest van Nederland werkt

  Boek op dinsdag- of donderdagmiddag. Dan werken de meeste mensen en zijn dus niet over gorilla’s of motortours aan het nadenken. Maar jij wel en doordat de algoritmes denken dat niemand meer wil vliegen dalen de prijzen in die uren weer. Bofkont!

 10. Boek op een PC of Android, niet op een Mac

  Boek bij voorkeur vanaf een PC of Android telefoon! Mac-gebruikers verdienen doorgaans meer en dat weten de boekingssites. Op een Mac zijn de prijzen dus ook ietsiepietsie hoger!

 11. ‘s Nachts vliegen is goedkoper

  Vlieg ‘s nachts. Cognacje op Schiphol, klein Nytolletje erin als je in je economy stoel stapt, slaapmasker op: Slaap lekker Amsterdam, Habari za asubuhi Nairobi!

Oké, met de bovenstaande tips ben je er helemaal klaar voor: je kunt boeken! Wanneer je weet hoe lang je op vakantie wil én wanneer je wil vertrekken, kun je een chat starten of een bericht voor Charlie achterlaten via ons contactformulier. Dan kunnen we samen jouw unieke Afrika-avontuur gaan vormgeven!