• Bettysbaai, Hermanus en Gansbaai

    Bettysbaai, Hermanus en Gansbaai, drie leuke en knusse vissersdorpjes die je in het Overberg gebied kunt vinden. Spot de Great White Sharks, walvissen, pinguïns en meer!

De drie vissersdorpjes

Bettysbaai, Hermanus en Gansbaai zijn drie vissersdorpje in het Overberg gebied. Vanaf Kaapstad is Bettysbaai het eerste dorpje dat je tegen zult komen na ongeveer 96 kilometer, gevolgd door Hermanus en daarna Gansbaai.

Bettysbaai

Dit is het langste dorpje van Zuid-Afrika, dat zich met 13 kilometer uitstrekt tussen de Kogelberg en de oceaan. Het dorpje heet Bettysbaai vanwege geluksvogel Betty, de dochter van de eerste ontwikkelaar van het gebied. De beste man vernoemde de baai naar het meisje: wie wil dat nou niet?! Daarna, in 1912, werd Bettysbaai bekend als een formeel walvisstation dat tot de jaren 30 walvissen gedood en verwerkt werden. Resten van deze lugubere plek vind je nog steeds op Stony Point. Maar Stony Point is om nog meer redenen een must-visit tijdens een bezoekje aan Bettysbaai! Het is een bijzondere plek die gebruikt wordt als broedkolonie voor de Afrikaanse pinguïns. Je kunt hier een heerlijke wandeling maken, uitwaaien, de pinguïns bekijken en hun dagelijkse bezigheden bestuderen. Als je geluk hebt kun je ook nog een walvis of twee spotten!

Hermanus

Een dorpje dat begon als een rustiek vissersdorpje en nu is uitgebreid tot een van ‘ s werelds top notch walvis-spots. De Southern Right walvissen vinden hun weg tot Walker Bay van juni tot december. Je kunt deze water-reuzen bewonderen vanaf een boot, een vliegtuig of als je geluk hebt, de kust. Hermanus is ook bekend als het enige dorpje dat een Whale Crier heeft die op zijn kelp hoorn blaast wanneer er walvissen langs te kust te zien zijn.

hermanus gansbaai bettysbaai zuid-afrika
hermanus gansbaai bettysbaai zuid-afrika pinquin
hermanus zuid-afrika

Belangrijk voor de inwoners van Hermanus zijn de jaarlijkse walvis festivals. Lang leve de walvissen! Eén van de festivals vindt eind september plaats, wanneer de Southern Right walvissen tijdens de paartijd op bezoek komen. Ook vieren ze het “ Kalfiefees’’ oftewel het Kalfsfestival. Dit is het belangrijkste festival om de eerste schattige babywalvisjes welkom te heten. Het Kalfsfestival wordt meestal in augustus gehouden.

Wat heeft Hermanus nog meer?

Natuurlijk heeft Hermanus ook meer dan alleen walvissen. Je vindt hier namelijk ook het Fernkloof Natuurreservaat. Een reservaat met meer dan 1600 soorten van inheemse Fynbos. Je kunt het gebied te voet ontdekken of lekker Hollands op de fiets! De afgelegen baaien ingesloten door rotsformaties en de lange stranden bieden de ideale ingrediënten voor een lekker wandel-, zwem- én surfrecept! Als je nou net even geen zin had om te zwemmen, surfen of wandelen, kun je ook nog paardrijden, quadbike rijden, kajakken, paragliden of simpelweg een hengeltje uitgooien. Het enige wat je hier niet kunt doen, is je vervelen!

Gansbaai

De Great White Shark- hoofdstad van Zuid-Afrika. Ben je erg avontuurlijk ingesteld en is Jaws je favoriete film? Dan kun je hier in een haaienkooi gaan duiken en de waanzinnige Great White Sharks bewonderen. In dezelfde buurt zul je hoogstwaarschijnlijk een overvloed aan zeehonden en pinguïns tegenkomen! Verder kun je in Gansbaai ook terug in de tijd stappen. In de Klipgat-grot vind je opgegraven overblijfselen van onze over- over- over- (x 10) overgrootouders die daar maar liefst 70.000 jaar geleden leefden!

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Zuid-Afrika

Daarom met Charlie’s Travels naar Zuid-Afrika

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!