• De Hoop Nature Reserve

    Een plek voor de echte natuurliefhebber! Mooie zandstranden en een uitgestrekt duingebied! Het reservaat is opgericht vanuit twee boerderijen en is bedoeld om bedreigde diersoorten weer ademruimte te geven.

Een ongerepte kustlijn

De Hoop Nature Reserve is een 36.000 hectare natuurgebied, met een ongerepte kustlijn van meer dan 70 kilometer. Hier is een rijke biodiversiteit te vinden! Door deze bijzondere elementen bevindt de Hoop Nature Reserve zich op de Unesco Werelderfgoedlijst. Daarnaast is dit een van de grootste natuurlijke gebieden dat wordt beheerd door CapeNature. Buiten Unesco en CapeNature staat de 19 km uitgestrekte vallei ook nog op de Ramsar-lijst van de Wetland of International Importance.

Tuin- en Walvisroute

Dit waanzinnige natuurgebied kun je vinden op ongeveer 260 kilometer of 3 uurtjes rijden van Kaapstad, aan de beroemde Tuin– en Walvisroutes. De Hoop Reserve vind je ten oosten van Bredasdorp en is daarom het beste te bereiken vanuit Bredasdorp of Swellendam. Deze regio wordt ook wel de Overberg genoemd.

Goed bewaakt tegen de impact van de mens

Het Reservaat is opgericht vanuit twee boerderijen en is bedoeld om bedreigde soorten zoals de Bontebok en de Kaapse Zebra weer lekker zorgeloos rond te laten grazen. Maar op andere manieren wordt dit park streng bewaakt tegen de impact van ons mensenwezens. Je kunt van deze plek niks weg pakken. Zelfs van die prachtige kiezelsteen of die glanzende schelp moeten we met onze handjes af blijven! Het Marine Protected Area (MPA) van De Hoop beschermt meer dan alleen het reservaat aan de kustlijn. Het ontfermt zich namelijk ook over de dolfijnen, zeehonden, zuiderlijkse walvissen en meer dan 250 vissoorten die tot drie zeemijlen in de zee rondzwemmen.

Walvis paradijs

Het is dus een paradijselijk plekje voor de echte natuurliefhebber! Achter de zandstranden en rotsen ligt een uitgestrekt duingebied en verder landinwaarts een groot zoetwatermeer, waar je een stevige natuurwandeling kunt maken. Tal aan walvisgezinnen komen op vakantie in deze baai. Verder is de Hoop Nature Reserve ook goed te combineren met een bezoekje aan het zuidpunt van Afrika!

zuid-afrika-de-hoop-nature-reserve-black-oystercatcher.
De Hoop Nature Reserve-zebra
De Hoop Nature Reserve - Strand

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Zuid-Afrika

Daarom met Charlie’s Travels naar Zuid-Afrika

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

HEB JE VRAGEN AAN ONZE ZUID-AFRIKA EXPERTS? START EEN WHATSAPP GESPREK!

(Klik rechtsonderin op de WhatsApp knop om een gesprek te starten)
✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!