• Homestay in Kwazulu-Natal

    Bij de familie Nkosi leer je meer over de traditionele Zulu cultuur en ervaar je het dagelijkse leven van de mensen in dit gebied. ’s Avonds geniet je van lokaal biertje en een stevige Zulu maaltijd. Een unieke ervaring wat een meer volledig beeld geeft van Zuid-Afrika!

Meer over deze highlight

Family friendly
Off the beaten track
Eco friendly

Leeftijd: 0+
Prijs: €€

Meer over deze highlight

1
Family friendly
Off the beaten track
Eco friendly

Safari.. Natuurlijk! Wij combineren dit graag met een unieke homestay in Zuid Afrika, zodat je naast het spotten van Afrikaanse dieren ook de lokale cultuur kan ervaren. In de provincie KwaZulu-Natal combineer je safari met een homestay in een Zulu Homestead. Bij de familie Nkosi leer je meer over de traditionele Zulu cultuur en ervaar je het dagelijkse leven van de mensen in dit gebied. Er wordt wel verwacht dat je een handje meehelpt met de dagelijkse taken zoals het vlechten van manden en het naar huis brengen van het vee bij zonsondergang. ’s Avonds geniet je van lokaal biertje en een stevige Zulu maaltijd. Een unieke ervaring wat een meer volledig beeld geeft van Zuid-Afrika!

De Zulu

Maar wie zijn de Zulu eigenlijk? In het kort: de Zulus zijn een Bantu-etnische groep, en komen historisch gezien uit de provincie KwaZulu-Natal. De voorouders van de hedendaagse Zulu zijn de Ngunis, die in de 9e eeuw na Christus langs de oostkust van Afrika migreerden om te bereiken wat nu Zuid-Afrika. De beroemde Zulu-krijger ShakaZulu zou in de vroeg 19e eeuw een enorm Zulu koninkrijk hebben opgericht in het oosten van Zuid-Afrika, tijdens dezelfde periode dat de Europese kolonisten in het Westen aankwamen. Dit leidde uiteindelijk tot de gewelddadige Anglo-Zulu oorlog wat vele levens heeft gekost. ShakaZulu wordt, ondanks zijn brute methoden, gezien als een van de grootste militaire leiders uit de geschiedenis. Hij liet zich onder andere inspireren door aanvalsmethoden van wilde dieren, zoals de Afrikaanse buffels. Tegenwoordig wonen er zo’n 9 miljoen Zulu in Zuid-Afrika en is Zulu een van de officiële en meest gesproken talen van het land. Hoewel de regio KwaZulu-Natal nog steeds het Zulu-kerngebied is, vind je de Zulu door het hele land. De Zulu’s van vandaag hebben een uiterst belangrijke rol in het bepalen van de nationale identiteit, politiek, tradities en culturen van Zuid-Afrika.

Familie Zulu Hut Homestay

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Zuid-Afrika

Daarom met Charlie’s Travels naar Zuid-Afrika

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!