✔️ Super flexibele voorwaarden – ✔️ Verantwoord toerisme – ✔️ 100% verzekerd op reis

ISIMANGALISO WETLAND NATIONAL PARK & ST. LUCIA

Ontdek het plaatsje st. Lucia en het wildlife binnen handbereik in vijf verschillende ecosystemen: van tropische stranden en koraalriffen, tot moerassen, tot savannewouden. iSimangaliso is één van de meest diverse parken in Zuid-Afrika, waar voor ieder wat wils is!

Wanneer je van afwisseling en diversiteit houdt, zul je ook van iSimangaliso Wetland National Park houden. Dit moeraslandpark ligt in het Oosten van Zuid-Afrika, in het Kwazulu-Natal gebied: regelrecht aan de kust! In 1999 kreeg dit park een speciaal plekje op de Werelderfgoedlijst en was daarmee de eerste van alle Zuid-Afrikaanse parken. Met 260.000 hectare is dit weelderige stuk natuurgebied, waar allerlei wildlife doorheen banjert, uitgegroeid tot één van de grootste parken in Zuid-Afrika. Maar bijzonder is het vooral vanwege de vijf verschillende ecosystemen die in iSimangaliso Park vreedzaam samenleven.

DE VIJF ECOSYSTEMEN

Wat houden die vijf ecosystemen dan precies in? Een voorbeeld is bijvoorbeeld het maritieme systeem: uitgestrekte zandstranden, subtropische koraalriffen en onderzeese valleien. Daarnaast vind je het ecosysteem van de weelderige kust: torenhoge en eeuwenoude duinen waar de Nederlandse zandduintjes nog wat van kunnen leren, begroeid met grasland en bomen. Maar ook vind je in het iSimangaliso Nationalpark een mix van zout- en zoetwatermeren en gigantische moerassen met moerasbossen. Als kers op de taart kun je hier – wanneer je geen zin hebt in natte sokken – ook nog eens door droge savannewouden struinen.

EINDELOZE MOGELIJKHEDEN

Vanzelfsprekend kun je in een park met zoveel diverse ecosystemen, ook heel veel diverse activiteiten verrichten. In iSimangaliso Wetlands National park is er voor ieder wat wils. Als je houdt van bruinbakken met een lekkere strandvakantie, dan zit je hier goed: iSimangaliso heeft namelijk een kustlijn van 220 kilometer, van Maphelane helemaal tot aan de grens met Mozambique. Het stikt hier dus van de paradijselijke stranden, waar soms helemaal niemand op te vinden is – en je dus ongestoord kunt zonnen.

BOOTJE VAREN

Vanzelfsprekend kun je in een park met zoveel diverse ecosystemen, ook heel veel diverse activiteiten verrichten. In iSimangaliso Wetlands National park is er voor ieder wat wils. Als je houdt van bruinbakken met een lekkere strandvakantie, dan zit je hier goed: iSiman

Ook is iSimangaliso een Walhalla voor iedereen die graag naar vogels tuurt. In dit park fladderen namelijk 526 vogelsoorten rond, waaronder de flamingo en de pelikaan. Veel vogels kun je spotten tijdens een boottochtje. Wanneer je dobbert over Lake st. Lucia kun je ook heel dichtbij joekels van krokodillen en nijlpaarden komen. De daredevils die het graag een tikkeltje avontuurlijker doen, kunnen de met wild gevulde wateren ook in een kayak trotseren. Peddel door de moerassen en over het st. Lucia meer maar vooral ook het Sibaya meer! Dit is het grootste zoetwatermeer van Zuid-Afrika en wordt slechts door een bebost stukje duin afgescheiden van de Indische Oceaan. Het is moeilijk om het enorme meer niet met de zee te verwarren: het water is blauw, kraakhelder en heeft spierwitte zandstranden.

 

galiso heeft namelijk een kustlijn van 220 kilometer, van Maphelane helemaal tot aan de grens met Mozambique. Het stikt hier dus van de paradijselijke stranden, waar soms helemaal niemand op te vinden is – en je dus ongestoord kunt zonnen.

WILDLIFE AAN LAND

Blijf je liever aan land? In iSimangaliso kun je een klassieke gamedrive doen, met je safarihoed op je hoofd en een bungelende verrekijker om je nek. Je kunt hier naast zebra’s en giraffen, vier van de Big Five afstrepen! Spot jij de olifant, neushoorn, buffel of luipaard? Om de dieren van nog dichterbij te bewonderen, kun je ook guided walks door de bush-bush doen, uiteraard met bescherming van een stoere ranger. Als je meer van tamme, aaibare beesten houdt, kun je er overigens ook voor kiezen om hobbelend op de rug van een paard het landschap te verkennen.

HET LEVEN ONDER WATER

Nog niet uitgespeeld? Niet getreurd; er is ook nog een bruisende onderwaterwereld om te ontdekken. Bij iSimangaliso Wetlands National Park kun je top-notch scubadiven en snorkelen: bewonder kleurrijke koraalriffen of zwem met waterreuzen zoals de mantarog of de walvishaai. Gigantische walvissen kun je zien vanaf een boot: de bultrugwalvis die er veelal rondzwemt, is een behoorlijk uitslovertje en daarom heb je kans op een spectaculaire show wanneer je een walvistour doet.

Overigens kun je hier nog veel meer verschillende walvissoorten zien tijdens de jaarlijkse migratie, wanneer de giganten van Antarctica afreizen naar de warme, tropische wateren van Mozambique en Madagascar om te broeden. Ook op het land kun je met het zeeleven kennismaken. Tijdens een schilpaddentour kun je met eigen ogen zien hoe babyschildpadden uit eieren – die onder het zand begraven liggen – hun eerste uitstapje naar zee maken.

ST. LUCIA

Wie iSimangaliso zegt, zegt st. Lucia, want de twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. St. Lucia is een uniek dorpje in het park, omringd door water. Wist je dat iSimangaliso tot voor kort Greater st. Lucia Wetland Park heette? Aan de ene kant van het dorp vind je de Indische oceaan en aan de andere kant de rivier. Er is één brug die het plaatsje verbindt met de buitenwereld.

Wanneer je in st. Lucia verblijft en je bent op je dooie gemakje onderweg naar de kroeg, hoef je niet raar op te kijken wanneer er een dik nijlpaard langs de kant van de weg wandelt. St. Lucia heeft namelijk de grootste hippo-populatie van Zuid Afrika. En hippo’s vind je dus niet alleen in het water, ze komen ook regelmatig hallo zeggen! Voornamelijk in de nacht wanneer de temperatuur iets afkoelt komen deze honderden kilo’s wegende zoogdieren uit het water om te grazen. En het netjes gemaaide gras in st. Lucia is een lievelingetje op het menu!

Avontuurlijk is leuk, maar verantwoord reizen is het allerbelangrijkst! Daarom raden wij aan om na zonsondergang jezelf alleen nog maar met de auto te verplaatsen. De dieren lijken sloom en traag, maar aan land rennen ze sneller dan jij (wel 30 kilometer per uur!) Het is vooral heel onverstandig tussen een nijlpaard en het water in te komen. Het dier voelt zich dan sneller bedreigd, en ook al zijn ze vegetariërs, ze zullen niet twijfelen om je met hun gespierde kaken door midden proberen te happen!

Benieuwd welke andere parken nog de moeite waard zijn? Hier hebben we de zeven meest bijzondere parken voor jou op een rijtje gezet.

HEEFT U VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

Bekijk meer unieke ervaringen

DE GARDEN ROUTE VOOR VRIENDEN: ZO ZIET DIE ERUIT!

COMBINATIEREIS KENIA & OEGANDA

“Tijdens een reis door Kenia en Oeganda worden de wensen van elk type reiziger in vervulling gebracht. Van uitgestrekte savannes tot groene wouden en van hoge bergketens tot diepe meren, het landschap van deze twee landen is verrassend divers. Spot de BIG 5, maak kennis met verschillende, authentieke culturen en ontdek de parelwitte stranden van Oost-Afrika”. – Charlie

DE EASTERN LOOP VOOR VRIENDEN: ZO ZIET DIE ERUIT!

Leuk dat je interesse hebt in een reis naar Zuid-Afrika samen met je vrienden! Iedereen kan z’n hart ophalen in dit prachtige land. Legendarische zonsondergangen, hikes door ongerepte natuur, wilde kustlijnen, veel wildlife en genoeg kroegen om alle Zuid-Afrikaanse wijntjes en biertjes te proberen. Inderdaad, het avontuur druipt ervan af in Zuid-Afrika en in het bijzonder in het oosten.

DE EASTERN LOOP VOOR LOVEBIRDS: ZO ZIET DIE ERUIT!

Leuk dat je interesse hebt in een reis naar Zuid-Afrika met z’n tweetjes. Iedereen kan z’n hart ophalen in dit prachtige land. Legendarische zonsondergangen, hiken in ongerepte natuur, safari in de wildparken, ruige kustlijnen en slapen onder verbluffende sterrenhemels in de bushbush. Inderdaad, de romantiek druipt ervan af in Zuid-Afrika.

DE EASTERN LOOP VOOR FAMILIE’S: ZO ZIET DIE ERUIT!

Leuk dat je interesse hebt in een reis naar Zuid-Afrika samen met de familie! Iedereen kan z’n hart ophalen in dit prachtige land. Legendarische zonsondergangen, hiken in ongerepte natuur, kampvuur verhalen vertellen, overnachten in wildparken, ruige kustlijnen en op zoek naar de Big Five! Inderdaad, het avontuur druipt ervan af in Zuid-Afrika. Een perfecte vakantiebestemming en dé plek voor een onvergetelijk trip met je zus, broer, zoon, moeder, opa, beste vriend of vriendin.

EEN FAMILIEREIS IN TANZANIA: ZO ZIET DIE ERUIT!

Ha reiziger! Leuk dat je geïnteresseerd bent in een familiereis naar Tanzania! Na het lezen van deze voorbeeldreis weet je dat Tanzania veel meer is dan safari, lodges en beach resorts. Beesten spotten vanuit een safari-jeep, uren staren naar de hoogste berg van Afrika (de Kilimanjaro). Of slingeren aan lianen en plonsen in een hotspring en een potje voetballen met de kids uit de buurt op een parelwit strand. Onze reis-experts stellen speciaal voor jullie de ultieme trip samen. Wil je weten hoe zo’n familiereis ervan binnenstebuiten uitziet? Scroll door deze itinerary voor een vogelvlucht langs alle hoogtepunten. Let’s go!

DE GARDEN ROUTE VOOR VRIENDEN: ZO ZIET DIE ERUIT!

COMBINATIEREIS KENIA & OEGANDA

“Tijdens een reis door Kenia en Oeganda worden de wensen van elk type reiziger in vervulling gebracht. Van uitgestrekte savannes tot groene wouden en van hoge bergketens tot diepe meren, het landschap van deze twee landen is verrassend divers. Spot de BIG 5, maak kennis met verschillende, authentieke culturen en ontdek de parelwitte stranden van Oost-Afrika”. – Charlie

DE EASTERN LOOP VOOR VRIENDEN: ZO ZIET DIE ERUIT!

Leuk dat je interesse hebt in een reis naar Zuid-Afrika samen met je vrienden! Iedereen kan z’n hart ophalen in dit prachtige land. Legendarische zonsondergangen, hikes door ongerepte natuur, wilde kustlijnen, veel wildlife en genoeg kroegen om alle Zuid-Afrikaanse wijntjes en biertjes te proberen. Inderdaad, het avontuur druipt ervan af in Zuid-Afrika en in het bijzonder in het oosten.

DAAROM MET CHARLIE’S TRAVELS NAAR AFRIKA

WE ZIJN “ON THE GROUND” IN AFRIKA
Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!
WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

ELKE REIS IS EEN CO-CREATIE
Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.
WIJ WERKEN VERANTWOORD & DUURZAAM

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Charlie's Travels
Geinteresseerd in ISIMANGALISO WETLAND NATIONAL PARK & ST. LUCIA neem dan nu contact met ons op!