• Kgalagadi Transfrontier Park

    Kgalagadi Transfrontier Park is een grensoverschrijdend park: het ligt aan de zuidkant van de Kalahari woestijn in Zuid-Afrika, Namibië én Botswana. Het park is gigantisch groot: hier kun je dus letterlijk uren rondrijden en nauwelijks andere mensen tegenkomen! Je vind hier leeuwen, luipaarden, giraffes, steenbokken, hyena’s, arenden en tal van andere wilde dieren..

De Kalahari woestijn

Kgalagadi Transfrontier Park strekt zich uit over de Kalahari woestijn en ligt deels in Zuid-Afrika, Namibië én Botswana! Het park is gigantisch.. Niet alleen de woestijnachtige vlaktes reiken kilometers ver: ook de sterrenhemel lijkt hier oneindig!

Qua wildlife herbergt het park een legio aan roofdieren: het spotten van de ruige Kalahari leeuwen (met zwarte manen) is zeker weten een must! Andere bijzondere dieren die je hier kan spotten zijn de fearless honeybadgers, nieuwsgierige stokstaartjes en elegante cheetahs.

Overnachten in het park

Er zijn slechts een aantal lodges en campsites in dit park, wat het ‘alleen op de wereld’ gevoel alleen maar versterkt. Dit maakt ook dat je een trip naar de Kalahari goed moet plannen: de bush campsites zijn maanden van te voren volgeboekt.

Het klimaat

Ook het klimaat is een belangrijke factor in dit gebied: het park bestaat voornamelijk uit zandpaden, waardoor reizen in het droogseizoen (én met een dikke 4×4) raadzaam is. Daarnaast kan het hier in hartje zomer ontzettend warm worden, dus plan je trip vooral in de Afrikaanse winter voor een comfortabele safari.

Films & boeken

Een must see voor bezoek aan de Kalahari: the cultfilm ‘The Gods Must be Crazy’. De film geeft een hartverwarmend inzicht in de zachtaardige Bushmen, die zich eeuwen geleden in de Kalahari hebben gevestigd na uit de Kaap te zijn verdreven door kolonisten en gewelddadige stammen.

Meer geïnteresseerd in Kalahari wildlife? Lees ‘Cry of the Kalahari’ van Mark & Delia Owens. Dit boek is het levende bewijs dat biologisch onderzoek alles behalve saai is! Jaren woonde het stel onder erbarmelijke omstandigheden in het hart van de Kalahari en deden onderzoek naar de unieke dieren van dit gebied.

Kgalagadi Transfontier Park-Squirrel
Leopard walks away between branches

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Zuid-Afrika

Daarom met Charlie’s Travels naar Zuid-Afrika

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!