• Namaqua National Park

    Namaqua National Park is een park met vele contrasten: bloemenvelden, bomen, bergen en duinen rollen over in de Atlantische oceaan. Tussen juli en november is het park bekleed met miljoenen kleurrijke bloemen, maar ook buiten het seizoen is het park zeer de moeite waard! Je kan hier prachtig kamperen aan zee of verblijven in een mooie cottage in de duinen. Er zijn eindeloos veel wandel, 4×4 en mountainbike routes. Genoeg te doen!

Kleurrijk Namaqua National Park

In de Zuid-Afrikaanse lente, tussen augustus en september, is Namaqua National Park aan de West Coast bekleed met een spectaculair bloementapijt.

De regen in de maanden ervoor doen wilde bloemen bloeien van oranje, geel, wit, roze tot felblauwe strekken zich uit zo ver het oog reikt! Namaqua National Park maakt deel uit van het gebied de ‘Succulent Karoo’, en is een hotspot qua biodiversiteit. Het park kent meer dan 3000 plantensoorten, waarvan de helft nergens anders op de aarde voorkomt!

Kamperen of overnachten in een knusse chalet

Maar ook buiten het bloemenseizoen is dit park zéér de moeite waard om de te bezoeken. Zo is er bijvoorbeeld een hele bijzonder campsite, waarbij je direct aan de kust je tent opgooit. De rustieke eco campsites hebben zoveel privacy dat je ongegeneerd in je nakie kan ronddansen en hebben fijne voorzieningen zoals vers drinkwater en een stenen windscherm. Deze campsite zijn alleen bereikbaar met 4×4 en verwacht niet dat je hier je instagram-story kunt updaten… Off beat!

Niet zo’n kampeerder? Verblijf in één van de knusse chalets, mooi gelegen op de duinhellingen. Geniet in de winter van een goed glas rode wijn bij de openhaard en in de zomer van een goede braai op het terras.

Mountainbike trails

Qua activiteiten zal je je hier niet vervelen! De verschillende 4×4 en mountainbike trails hebben panoramische uitzichten over heuvels en duinen. Rij op en neer door heuvels, rotsformaties en valleien. Op het land kan je bavianen, steenbokken, springbokken en een veelvoud aan vogels spotten. Aan de kust zul je veel zeevogels zien, en met een beetje geluk dolfijnen! Ook zijn er in het park historische grotten te vinden met eeuwenoude tekeningen van de eerste oerbewoners van dit gebied.

Ontdek hier nog meer off the beaten track bestemmingen in de noordkaap!

Namaqua National Park zuid-afrika

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Zuid-Afrika

Daarom met Charlie’s Travels naar Zuid-Afrika

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!