• Stellenbosch

    Stellenbosch is bij de meeste mensen bekend vanwege de wijnproeverijen. Maar Stellenbosch heeft nog veel meer te bieden!

Het Hart van de West-Kaapse wijnvelden

Grote kans dat Stellenbosch het meest vernederlandste stukje Zuid-Afrika is dat je gaat zien tijdens je reis. Eind 1670 ontdekte Simon van der Stel, gouverneur van Kaap de Goede Hoop Stellenbosch. Kort daarna vestigden de eerste Nederlanders zich in dit nieuwe grensdorpje ‘Van der Stel se bosch’ gelegen aan de ‘Eerste Rivier’. Nu vormt deze stad het hart van de West-Kaapse wijnvelden.

Bruisend karakter

Stellenbosch is bij de meeste mensen bekend vanwege de wijn, wijnproeverijen en nog meer wijn. Terecht! Want dit is what Stellenbosch does best. Maar Stellenbosch is meer dan wijn alleen! Zo zijn er ook heerlijke food-markets, prachtige fietstochten door de natuur of door wijngaarden.

Voor de avonturiers die minder interesse hebben in wijn en meer van biertjes houden, biedt Stellenbosch ook opties. Bezoek de bierbrouwerij Stellenbrau. Ook kun je naar beroemde kunstmusea of ga een dagje golfen. Het knusse Stellenbosch is erg gevarieerd en door de universiteit heeft het een bruisend karakter. Zo is er in de avonden altijd iets te doen en vind je er verschillende restaurantjes met lekker eten en hippe barretjes voor een borrel. Stellenbosch is heel compact, dus het zoeken naar een leuk plekje kost je maar een paar stappen.

Bus, tram of fiets?

Nog even terug naar die wijn… Want zeg nou zelf: wie houdt er niet van een lekker glas wijn op z’n tijd!? Je kunt op allerlei verschillende manieren wijnproeven. Ga lekker achterover leunend op pad in een busje. Of maak je proeverij nog specialer met een tramtocht (ja de tram..) vanuit Franschhoek om zo smaakvolle wijnen te proeven.

Nog een optie; fiets de wijntjes er ook meteen vanaf door er een mountainbiketocht van te maken. Je fietst van de ene wijngaarde, zò de andere in! Deze laatste is onze persoonlijke favoriet; elke keer als je bij een nieuwe wijngaard aankomt, heb je écht een wijntje met versnapering verdiend. Vergeet niet ruiken, snuiven, gorchelen en smakken! Zoals de echte wijnkenners dat zouden doen.

stellenbosch zuid-afrika wijnproeverij
Stellenbosch wijngaarden Zuid Afrika

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Zuid-Afrika

Daarom met Charlie’s Travels naar Zuid-Afrika

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!