• Wild van de Transkei – Wild Coast

    Ervaar de Wild Coast: een van de minst ontwikkelde en ruigste gebieden van Zuid-Afrika! Dit gebied dankt haar naam aan de woeste zee, ruige kliffen, brandingen, een ongerepte kustlijn en enorme watervallen. Hike van Bulungula naar Lubanzi en verblijf bij een homestay in een lokaal dorp om de unieke Xhosa-cultuur te ervaren. Wandel hierna via rivieren, stranden en steile hellingen naar Coffee Bay waar een verfrissende duik en een koud drankje op je te wachten staat!

Meer over deze highlight

Bestemmingen Afrika Map-Zuid-Afrika
Family friendly
Off the beaten track
Beach vibes

Leeftijd: 6+
Prijs: €€

Meer over deze highlight

Bestemmingen Afrika Map-Zuid-Afrika
Family friendly
Off the beaten track
Beach vibes

De onbereikbare, wilde kust

Wanneer je door het achterland van Wild Coast richting de kust trekt, zul je misschien denken dat je op de verkeerde plek bent beland. De glooiende, groene heuvels zien er lieflijk uit, waardoor je spontaan zin krijgt om te huppelen over de graslanden terwijl je neuriënd bloemetjes plukt: niet bepaald wild.

Waarom het dan toch Wild Coast heet? Wanneer je bij zee bent doemen grillige kliffen op uit een woeste zee. Nadat er regelmatig een keer een schip het loodje legde door deze ruige rotskust, besloten de zeevaarders dit gebied om te dopen tot de Wild Coast. 

De Wild Coast vormt de kust van de Transkei, het armste gebied van Zuid-Afrika. Het strekt zich uit over 300 kilometer kustlijn tussen de stad East London en het dorpje st. John’s Port. Er zijn hier geen vliegvelden te vinden, en ook geen vierbaans snelwegen, dus makkelijk kom je hier niet. Maar niet getreurd: als jij er al niet makkelijk komt, dan komen de tourbussen met de kuddes blatende toeristen er al helemaal niet! Daarom vind je hier geen dus geen luxe all-inclusive resort, maar alleen maar uitgestrekt landschap met verlaten stranden, woeste kliffen en bohemian dorpjes. 

Daar worden wij bij Charlie’s Travels natuurlijk heel blij van!

Slaap een nachtje bij het traditionele Xhosa-volk

De Transkei wordt voornamelijk bewoond door het traditionele Xhosa-volk, waar ook de roots van Nelson Mandela liggen. Tijdens de apartheid werden deze mensen verbannen naar dit kleine stuk grond. De wegen zijn slecht onderhouden en de dorpjes bestaan uit ronde hutten met rieten daken.

Ondanks de armoede zijn de traditionele dorpen, genesteld in het uitgestrekte landschap, prachtig om doorheen te rijden. Én om te bezoeken! Het Xhosa-volk is vriendelijk en verwelkomt je met open armen. Om een kijkje te krijgen in het leven van deze mensen, verblijf je in een homestay of in Bulungula lodge: een backpackerslodge die volledig wordt gerund door het traditionele dorp Nqileni, waar het cultureel bruist. 

Slaap in ronde Xhosa-hutten langs de ruige stranden, waar je een potje voetbal speelt met de kinderen uit de buurt (en daarbij probeert niet tegen één van de rondlopende koeien aan te rennen). Je wordt 

Zuid-Afrikaanse vrouw zit op een dekentje in een heuvelachtig landschap met een ondergaande zon
wild-coast

THE WILD COAST: CULTURE & NATURE ON ITS FINEST!

Exploring South Africa’s Wild Coast with Charlie’s Travels!

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Zuid-Afrika

Daarom met Charlie’s Travels naar Zuid-Afrika

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

(Klik op de WhatsApp knop rechtsonderin het scherm)

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!