Africa Inside Out

Off the beaten track again, maar nu langer en beter dan ooit! Van Nairobi naar Kaapstad: binnen 12 maanden door 13 Afrikaanse landen met een top-notch team van content creators, om de mooiste verhalen te vertellen en de vetste experiences te ontwikkelen. 

Tanzania

Na onze thuisbasis Kenia verder ontdekt te hebben, is het nu tijd voor het tweede land van ons Africa Inside Out-avontuur: Tanzania. Tanzania staat toch vooral bekend om het tropische eiland Zanzibar en de Northern Safari Circuit, waarbij je de bekendste wildparken aandoet. Maar Tanzania is zoveel meer dan dat! En dus besloten we de kust en het noorden te bezoeken, op zoek naar verborgen parels. Ga met ons mee!

Chapter 3

Northern Tanzania

Het noordelijke deel van Tanzania wordt door menig reiziger bezocht vanwege de toeristische trekpleisters die hier te vinden zijn. Denk aan de Ngorongoro-krater, de Serengeti en Lake Manyara. Natuurlijk zijn deze nationale parken prachtig (er gaan niet voor niets zoveel mensen heen, let's be real), maar wij hadden zo'n donkerbruin vermoeden dat dit deel van Tanzania zoveel meer te bieden heeft! En dus gingen we op onderzoek uit.

Kenia

Het grote Africa Inside Out avontuur beginnen we natuurlijk in het land waar wij het meest vertrouwd zijn: onze thuisbasis Kenia. We laten de drukbezochte Maasai Mara en de toeristische kust even achter ons en gaan op zoek naar off-the-beaten-track gebieden en verhalen die er toe doen. Join the adventure!  

Chapter 2

Northern Conservancies: hoe ga je duurzaam op safari?

De savannen en het bijbehorende wildlife kun je niet zomaar voor lief nemen. Afrika’s populatie groeit snel en human wildlife conflicten zijn aan de orde van de dag. We reisden af naar het noorden van Kenia om de verschillende typen conservancies te bekijken en nieuwe duurzame experiences te ontwikkelen.

Chapter 1

Railway Stories

We trappen de reis af met een bijzondere treinroute: met de gloednieuwe Madaraka Express reis ik samen met mijn team van content creators vanuit kuststad Mombasa door het ruige binnenland naar Nairobi. Wat is het verhaal achter deze treinroute en is het een mooi alternatief voor een binnenlandse vlucht?

Wat is Africa Inside Out?

Met een team van content creators gaan we op een 12-maanden durende expeditie van Nairobi naar Kaapstad. Vanaf begin augustus gaan we dwars door onontgonnen gebieden in 13 Afrikaanse landen. 

Tijdens de reis sparren we graag met iedereen die Afrika net zo fantastisch vindt als wij. Heb je tips, ken je interessante verhalen of kom je graag in contact met andere Africa Insiders Out? Join hier de Africa Inside Out community! 

Waarom een trip van 12 maanden door Afrika?

  1. Ontwikkeling van nieuwe avonturen
    Als off-the-beaten-track reisbureau zijn we niet voor niets on the ground... De meest unieke, enerverende en uitdagende avonturen bedenk je niet achter je bureau. Hiervoor moet je op ONTDEKKING! Door te reizen, contact te leggen met de lokale bevolking en mee te deinen op de ins en outs die we onderweg tegenkomen, komen we iedere keer terug met vernieuwende Afrikaanse routes, verhalen en avonturen!
  2. Content maken en verhalen vertellen! 
    Camera's, drones, laptops en een auto vol met bevlogen content creators: we zullen over actuele gebeurtenissen, onze avonturen en specifieke thema's zoals outdoor-activiteiten, (lokale) projecten, bewoners, milieu, duurzaamheid en natuur schrijven, filmen en fotograferen: met deze expeditie proberen we letterlijk 'Africa Inside Out' te keren!

TOP