DE WEG NAAR NU

Vandaag de dag is Charlie’s Travels uitgegroeid tot een reisbureau gespecialiseerd in tailor-made, off the beaten track reizen door Oost- en Zuidelijk Afrika! Samen met een professioneel internationaal team met dezelfde avontuurlijke mentaliteit organiseren wij, vanuit onze jungle-villa in Nairobi, Kampala en Kaapstad, unieke reizen over het hele Afrikaanse continent!

19 JUNI 1989

Hallo wereld!

Op deze zomerse maandag floepte ik uit mijn moeder. Door de datum en het geboortetijdstip noemden de Luo-stammen in Kenia mij 24 jaar later ook wel: Charles Odiambo!

Voor de 1e keer op reis buiten europa, in Tanzania!

Charles

Fantastische reis met de familie gemaakt naar de noordelijke safariparken en Zanzibar. Elf jaar later zou het inzicht komen dat we deze reis niet ECHT iets van Afrika hadden gezien anders dan dieren en strand…

2003

2007

Studeren in Utrecht

Charles

Goed om het papiertje te halen, maar al gauw werd duidelijk dat ik niet gepassioneerd was over het Recht…

En ondertussen...

Charles

Tijdens mijn studententijd heb ik kleine bedrijfjes gehad waardoor de lust om te ondernemen verder werd aangewakkerd.

2012 - 2014

2014

Terug naar Afrika!

Nairobi NP-Giraffe

Op deze zomerse maandag floepte ik uit mijn moeder. Door de datum en het geboortetijdstip noemden de Luo-stammen in Kenia mij 24 jaar later ook wel: Charles Odiambo!

Afgestudeerd!

Charles

Op zoek naar meer werkervaring en een mooi avontuur! Afrika it is! Als stagiair ging ik in Kisumu, een gezellig Afrikaans stadje aan Lake Victoria, aan de slag bij een financiële dienstverlener in de mobile banking hoek…

2014

2015

Verliefd op Kenia

Charles

Ik werd verliefd op Kenia en wilde blijven, maar de landkaarten maakte me nieuwsgierig. Ik wilde het land en het continent verder ontdekken. On the side organiseerde ik safari’s voor expats en volunteers. De eerste vrienden en familie kwamen op bezoek en ik liet ze mijn Kenia zien: niet de toeristenattracties, maar het echte Kenia! Iedereen was laaiend enthousiast. Ik werd niet wild van financiële dienstverlening, maar wel van reizen: gestopt bij de financiële dienstverlener en fulltime op Charlie’s Travels gaan richten!

Een motor gekocht!

Longido Motor

2015-Q1

2015 - 2016

Ontdekken en opzetten

Charles

Op de brommer reisde ik twee jaar rond door Oost-Afrika: Kenia, Oeganda, Rwanda, Tanzania en Ethiopië. Ik leerde de landen goed kennen, maakte vrienden, ging samenwerkingen aan en zette nieuwe off the beaten track routes uit die mensen het echte Afrika lieten zien. On the road, vanaf mijn laptop!

De Jungle Villa

Jungle Villa Charlue's Travels

Mijn reizigers waren laaiend enthousiast over deze nieuwe manier van reizen en raadde me aan bij hun vrienden. Mijn inbox stroomden over van de aanvragen en kon het in mijn eentje niet meer bijbenen. De Jungle Villa was geboren: een compound in de bossen van Kenia van waaruit we met een groot team konden wonen en werken en vanuit waar we nieuwe reizen konden blijven ontwikkelen.

 

2017

2018

Expeditie Africa Inside Out gaat van start!

Charles-Mama Rose

Twee nieuwe kantoren: Oeganda en Kaapstad!

Charles

Het continent is groot & divers: om nieuwe, unieke routes te blijven uitzetten moet je on the ground zijn. Hiermee is de ambitie geboren om met alle Angels een work lifestyle community te creëren, waarin we in verschillende regio’s op het continent kunnen wonen en werken. Zo is er altijd een “thuis” en warm welkom. Dit jaar werd ons team versterkt door Angels wonend in Ethiopië, Tanzania en Madagaskar.

2018

2018 - Q2

Corporate Social Responsibility

Charles

Als bedrijf heb je een maatschappelijke functie. Wij zien eerlijk zaken doen met elkaar als de weg vooruit! Met off the beaten track reizen proberen we een positieve economische impact te maken bij lokale partners & gemeenschappen. Verlies ook niet de culturele impact uit het oog als je mensen voor het eerst blootstelt aan toerisme: reizen is een cultural exchange die beiden kanten in werkt. We compenseren alle Co2 uitstoot van vluchten en transport door lokale bebossing-projecten te ondersteunen. Hoe op een goede, duurzame manier zaken te doen is een ongoing process waarvoor mensen binnen het team voor de ontwikkeling hiervan verantwoordelijk zijn gesteld!

Afrika-fanaten

Charles

In twee jaar tijd groeide het bedrijf van een eenmanszaak naar een team van 35 Afrika-liefhebbers, allen gepassioneerd over hoe we met onze verhalen en zelfontwikkelde routes het echte Afrika laten zien en ervaren!

2018

2020

De West-Europese markt veroveren

Charles

We willen off the beaten track-Afrika niet alleen voor de bewoners van ons kleine Kikkerlandje houden. De komende jaren willen we meer West-Europese landen kennis laten maken met onze manier van reizen! Een logisch gevolg van meer reizigers: nieuwe routes en experiences blijven ontdekken!

In Memoriam

Charles

Charles, voor velen bekend als Charlie, was de vader van ons bedrijf Charlie’s Travels. Velen kennen hem als de avonturier die op zijn motor Afrika doorkruiste om nieuwe plekken te ontdekken voor al zijn toekomstige klanten. Op zoek naar het off the beaten track avontuur, echte connectie maken met de lokale bevolking, zodat zij, de klanten, eens het echte Afrika konden zien. Helaas hebben wij op 29 december jongstleden afscheid van Charles moeten nemen. Maar zijn legacy zal voortleven, zijn doel en zijn missie zetten wij als Charlie’s Travels voort. Om zijn droom, zijn missie te verwezenlijken.

29/12/22

2023

Blijven ontdekken

Jeep

Het Afrikaanse continent telt 54 landen en is enorm divers. Vijf jaar na de geboorte van de Jungle Villa in Nairobi willen we Charlie’s Travels’ werk en reis hubs over het hele continent hebben: Noord, Oost, Zuid, West en Centraal. Om men bekend te maken met de pracht van deze verschillende culturen en landen, blijft Charlie’s Travels zich ontwikkelen en zullen we altijd met nieuwe routes op de proppen komen! We willen on the ground zijn, om de #1 specialist te zijn als het aankomt op off the beaten track reizen door Afrika!

Benieuwd naar al onze bestemmingen?

DAAROM MET CHARLIE’S TRAVELS NAAR AFRIKA

WE ZIJN “ON THE GROUND” IN AFRIKA

Wij werken, wonen, ademen en leven in Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES & EXPERIENCES

Samen met onze lokale partners ontwikkelen wij eigen unieke routes. Ontdek de hidden gems van het continent!

ONZE REIZEN ZIJN PERSOONLIJK EN OP MAAT

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Wij staan dag en nacht voor jou klaar tijdens jouw reis.

WE NEMEN ONZE VERANTWOORDELIJKHEID

Wij grijpen de kans om te zorgen dat onze reizen een duurzame en positieve impact hebben op het klimaat, de lokale communities en het wildlife.