De Weg Naar Nu

Vandaag de dag is Charlie’s Travels uitgegroeid tot een reisbureau gespecialiseerd in tailor-made, off the beaten track reizen door Oost- en Zuidelijk Afrika! Samen met een professioneel internationaal team met dezelfde avontuurlijke mentaliteit organiseren wij, vanuit onze jungle-villa in Nairobi, Kampala en Kaapstad, unieke reizen over het hele Afrikaanse continent!

2015

Verliefd op Kenia

Charles

Charles, ofwel onze Charlie, werd verliefd op Kenia en wilde blijven, maar de landkaarten maakten hem nieuwsgierig. Hij wilde het land en het continent verder ontdekken. On the side organiseerde hij safari’s voor expats en volunteers. De eerste vrienden en familie kwamen op bezoek en hij liet ze zijn Kenia zien: niet de toeristenattracties, maar het echte Kenia! Iedereen was laaiend enthousiast. Charles besloot dat het tijd was dat iedereen het authentieke Afrika ging zien – Charlie’s Travels werd geboren. 

Ontdekken en opzetten

Longido Motor

Op de brommer reisde Charles twee jaar rond door Oost-Afrika: Kenia, Oeganda, Rwanda, Tanzania en Ethiopië. Hij leerde de landen goed kennen, maakte vrienden, ging samenwerkingen aan en zette nieuwe off the beaten track routes uit die mensen het echte, authentieke Afrika lieten zien. 

2015 - 2016

2017

De Jungle Villa

Jungle Villa

Zijn reizigers waren laaiend enthousiast over deze nieuwe manier van reizen en raadde Charlie’s Travels aan bij hun vrienden. Zijn inbox stroomde over van de aanvragen en hij kon het in zijn eentje niet meer bijbenen. De Jungle Villa was geboren: een compound in de bossen van Kenia waaruit we met een groot team konden wonen en werken en vanuit waar we nieuwe reizen konden blijven ontwikkelen.

Expeditie Africa Inside Out gaat van start!

Charles-Mama Rose

2018

2018

Twee nieuwe kantoren: Oeganda en Kaapstad!

Het continent is groot & divers: om nieuwe, unieke routes te blijven uitzetten moet je on the ground zijn. Hiermee is de ambitie geboren om met alle Charlie’s een work lifestyle community te creëren, waarin we in verschillende regio’s op het continent kunnen wonen en werken. Zo is er altijd een “thuis” en warm welkom. Dit jaar werd ons team versterkt door Charlie’s wonend in Ethiopië, Tanzania en Madagaskar.

Corporate Social Responsibility

Als bedrijf heb je een maatschappelijke functie. Wij zien eerlijk zaken doen met elkaar als de weg vooruit! Met off the beaten track reizen proberen we een positieve economische impact te maken bij lokale partners & gemeenschappen. Verlies ook niet de culturele impact uit het oog als je mensen voor het eerst blootstelt aan toerisme: reizen is een cultural exchange die beiden kanten in werkt. We compenseren alle Co2 uitstoot van vluchten en transport door lokale bebossing-projecten te ondersteunen. Hoe op een goede, duurzame manier zaken te doen is een ongoing process waarvoor mensen binnen het team voor de ontwikkeling hiervan verantwoordelijk zijn gesteld!

2018 - Q2

2018

Afrika fanaten!

Charles

In twee jaar tijd groeide het bedrijf van een eenmanszaak naar een team van 35 Afrika-liefhebbers, allen gepassioneerd over hoe we met onze verhalen en zelfontwikkelde routes het echte Afrika laten zien en ervaren!

De West-Europese markt veroveren

Charles

We willen off the beaten track-Afrika niet alleen voor de bewoners van ons kleine Kikkerlandje houden. De komende jaren willen we meer West-Europese landen kennis laten maken met onze manier van reizen! Een logisch gevolg van meer reizigers: nieuwe routes en experiences blijven ontdekken!

2020

29-12 2022

In Memoriam

Charles, voor velen bekend als Charlie, was de vader van ons bedrijf Charlie’s Travels. Velen kennen hem als de avonturier die op zijn motor Afrika doorkruiste om nieuwe plekken te ontdekken voor al zijn toekomstige klanten. Op zoek naar het off the beaten track avontuur, echte connectie maken met de lokale bevolking, zodat zij, de klanten, eens het echte Afrika konden zien. Helaas hebben wij op 29 december jongstleden afscheid van Charles moeten nemen. Maar zijn legacy zal voortleven, zijn doel en zijn missie zetten wij als Charlie’s Travels voort. Om zijn droom, zijn missie te verwezenlijken.

Blijven ontdekken

Charles auto

Het Afrikaanse continent telt 54 landen en is enorm divers. Vijf jaar na de geboorte van de Jungle Villa in Nairobi willen we Charlie’s Travels’ werk en reis hubs over het hele continent hebben: Noord, Oost, Zuid, West en Centraal. Om men bekend te maken met de pracht van deze verschillende culturen en landen, blijft Charlie’s Travels zich ontwikkelen en zullen we altijd met nieuwe routes op de proppen komen! We willen on the ground zijn, om de #1 specialist te zijn als het aankomt op off the beaten track reizen door Afrika!

2023

Ben je nieuwsgierig naar onze bestemmingen?

Daarom met Charlie's Travels naar Afrika

We zijn “on the ground” in Afrika

Wij werken, wonen, ademen en leven in Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes & experiences

Samen met onze lokale partners ontwikkelen wij eigen unieke routes. Ontdek de hidden gems van het continent!

Onze reizen zijn persoonlijk en op maat

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Wij staan dag en nacht voor jou klaar tijdens jouw reis.

We nemen onze verantwoordelijkheid

Wij grijpen de kans om te zorgen dat onze reizen een duurzame en positieve impact hebben op het klimaat, de lokale communities en het wildlife.