Rwanda

“Een super interessant, klein landje! In ‘94 voltrok zich hier een humanitaire ramp, de genocide, waar merendeel van het land actief aan heeft deelgenomen of slachtoffer van is geworden. Tegenwoordig is dit misschien wel het schoonste en veiligste land van Afrika. Het land wil het Singapore van Afrika worden en ze lijken goed op weg; corruptie is hier niet normaal. In 10 dagen zou je het hele land kunnen doorreizen, waar je bij andere landen vaak maar een fractie kan zien. Hierdoor is het land ook goed te combineren met een van mijn favoriete landen in Afrika: Oeganda!”

– Charlie

Krijg reisadvies op maat

Rwanda

“Een super interessant, klein landje! In ‘94 voltrok zich hier een humanitaire ramp, de genocide, waar merendeel van het land actief aan heeft deelgenomen of slachtoffer van is geworden. Tegenwoordig is dit misschien wel het schoonste en veiligste land van Afrika.”

– Charlie

Krijg reisadvies op maat
Home » Rwanda

Meer over dit land

Bestemmingen Afrika Map Rwanda
Off the beaten track
Geschikt voor families?
Makkelijk om hier te reizen?

Direct reisadvies op maat ontvangen!

 • DD slash MM slash JJJJ
 • Hidden
  JJJJ dash MM dash DD
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden

BENIEUWD WAT RWANDA ALLEMAAL TE BIEDEN HEEFT? DOWNLOAD DE BROCHURE MET INS & OUTS OVER HET LAND

Over Rwanda

Rwanda, het land van de duizend heuvels! Deze bijnaam heeft Rwanda te danken aan de oneindige, glooiende panoramas. Het is een vruchtbaar land waarbij het regenwoud niet alleen populair is onder de mensen… De uitgestrekte en dichtbegroeide jungles zijn het thuis van gorilla’s en chimpansees.

Het vruchtbare land heeft ook een verschrikkelijke geschiedenis: de genocide van 1994. Het land wordt om die reden nog vaak geassocieerd met een oorlogsgebied, terwijl het tegenovergestelde waar is! Rwanda is klaar om ontdekt te worden: veilig, ongelofelijk schoon, en voor Afrikaanse begrippen erg goed georganiseerd.

Als relatief klein land kun je Rwanda combineren met nabijgelegen landen zoals Oeganda en Kenia. Het land is gemakkelijk door te reizen en Rwandezen zijn warm, vriendelijk en behulpzaam.

Highlights, maar dan net even anders

City Kigali

Kigali

Anders dan alle andere Afrikaanse steden. Schoon en gefocust op sustainability. Een vette art scene, kleurrijke markten en te gekke mensen.

Meer met bergen rondom

Lake Kivu

Het grootste meer van Rwanda: eindeloos blauw water en bergen rondom. Lake Kivu domineert de grens met Congo en ligt midden in Afrika’s groene Great Rift Valley.

Vulkaan Rwanda

Virunga Mountains

De beste plek om gorilla’s te vinden. Maak een trekking door het regenwoud en observeer de bijzondere berggorilla’s en hun bijna menselijke gedrag.

Bergen en meren in Rwanda

Twin Lakes

Deze meren zijn omringd door steile heuvels en hebben uitzicht op de Virunga Volcanoes – waar je nog wel eens een gorilla kunt spotten!

Bomen

Nyungwe Forest

Een oeroud-regenwoud met een rijkdom aan flora en fauna: ruim 300 vogelsoorten en 75 zoogdieren, waaronder de chimpansees!

akagera dieren spotten

Akagera National Park

Savanne, moerassen, met bos omringende meren en rijk aan wildlife. Dit maakt Akagera een top bestemming om per boot of jeep op safari te gaan!

Catholic Cathedral

Butare (Huye)

Was ooit bekend als Astrida, genoemd naar de Belgische koningin Astrid. Deze stad werd ook wel gezien als de intellectuele stad van Rwanda.

Chimpanzee Rwanda bos

Chimpansees

In vergelijking met berggorilla’s zijn chimpansees vaak een stuk actiever. Ze slingeren van boom naar boom in Nyungwe Forest, het oudste bergbos van Afrika!

Wil je meer weten over Rwanda? Start een WhatsApp gesprek met onze Afrika-experts!

(Start een WhatsApp gesprek met de knop rechtsonderin)

Daarom met Charlie’s Travels naar Rwanda

WE ZIJN "ON THE GROUND" in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

ELKE REIS IS EEN CO-CREATIE

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

WIJ WERKEN VERANTWOORD & DUURZAAM

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

IK BEN KLAAR VOOR HET AVONTUUR! WAT DOEN WE NU?

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!