VAN AMSTERDAM NAAR KENIA – FREELANCER CYNTHIA GING JE VOOR!

Freelancer Cynthia heeft haar coworking space in Amsterdam omgeruild voor die in Kenia. Benieuwd hoe zij dit ervaren heeft?

Auteur:

””DAT JE DOORDEWEEKS LEKKER KUNT WERKEN EN IN HET WEEKEND TOFFE TRIPS KUNT MAKEN IS ECHT EEN TOP COMBINATIE.” – CYNTHIA DE WOLF

Cynthia-remote werker

VAN AMSTERDAM NAAR KENIA – FREELANCER CYNTHIA GING JE VOOR!

Gepubliceerd op 28 november 2020 – Cynthia de Wolf

WAAROM WLIDE JE REMOTE GAAN WERKEN IN KENIA?

Ik wilde remote gaan werken in Kenia, omdat ik nog nooit in Afrika ben geweest. In maart had ik voor 11 meiden een reis naar Kenia geboekt met Charlies Travels, maar deze kon niet doorgaan door corona. In Nederland werd het steeds kouder en met de lockdown kun je vrij weinig, dus stiekem wilde ik ‘em er tussenuit knijpen.

HOE BEVALT HET? WELKE DINGEN HEBBEN JE HET MEEST VERRAST?

De reis was tof! Kenia is veel groener dan ik had verwacht. De locals zijn super vriendelijk en laid-back. Dat je doordeweeks lekker kunt werken en in het weekend toffe trips kunt maken is echt een top combinatie. Beesten spotten in het wild is toch was anders dan de Beekse Bergen 😉 Van alle safari’s (boot, fiets en gamedrive) vond ik de motorsafari het meest indrukwekkend. Ik heb voor het eerst op een motor gereden en 3 dagen cruise je over zand, kiezels en keien door het prachtige landschap. Je kampeert in de bush bush en je komt in aanraking komt met de Masaai. 

Cynthia

Benieuwd naar Kenia?

HOE ERVAAR JE CORONA IN KENIA?

Van corona heb je niet zo veel last. In Kenia moet je een mondkapje op en er geldt een avondklok. Sommige dingen zijn zelf net wat innovatiever dan in Nederland; als je een supermarkt inloopt of de trein ingaat meten ze meteen je temperatuur. Restaurants en barretjes zijn wel open daarentegen 😀 Aan de kust is het wat losser allemaal. Uiteindelijk ben je de hele tijd met dezelfde groep mensen, dus je zit in een lekkere veilige bubbel.

BEN JE PRODUCTIEVER THUIS?

(ik werk niet thuis ik heb in Ams ook een coworkingspace) Remote werken is voor mij niet nieuw, zolang ik fatsoenlijk internet heb, kan ik vooruit. In Nairobi heb je een fijne coworking space op loopafstand, een andere werkomgeving is altijd lekker voor de afwisseling en je creativiteit. In de villa aan de kust is het heerlijk als je na werktijd een frisse duik kunt nemen in het zwembad of de zee. In alle accomodaties heb je dagelijks een schoonmaker, dus even woggen om de was te doen, zit er hier niet bij :p In Diani heb je zelf een kok, dus dat komt zeker ten goede van je productiviteit.

Werken op afstand-Zwembad

TIPS VOOR ANDEREN DIE GEÏNTERESSEERD ZIJN IN ZO’N REMOTE WORKING TRIP?

Als je je werk online kunt doen en zin hebt om de boel wat op te schudden, dan zou ik zeggen, gaan! Bijna iedereen had de reis last-minute geregeld en voor je het weet zit je een maand hier, met een leuke groep.

WAAROM REMOTE WERKEN IN KENIA?

BENIEUWD NAAR DE ERVARINGEN VAN ANDERE REMOTE WERKERS?

WAAROM WLIDE JE REMOTE GAAN WERKEN IN KENIA?

Inhoud

HEB JIJ VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA-EXPERTS?

JE ZULT DEZE BLOGS OOK LEUK VINDEN:

Vakantie in Tanzania

Vakantie in Kenia

REIZEN TIJDENS CORONA