Land

Mozambique

Ongerepte kusten, zeeleven en koloniale geschiedenis

Iets anders? Iets cools? Mozambique is minder toeristisch dan andere landen in Oost-Afrika, maar zeker niet minder gaaf: eindeloze parelwitte stranden, het marine wildlife, de heerlijke easy-going way of life of the ‘mediterranean’ en de unieke sfeer die er hangt als gevolg van de Portugese koloniale geschiedenis. Je kunt een reis in Mozambique perfect combineren met Zuid-Afrika en/of Swaziland.

Waarom naar Mozambique?

Tofo

Tofo is de bekendste strandbestemming van Mozambique. Een klein paradijs op aarde waar je alles even vergeet. Prachtige stranden, gezellige barretjes en strandtenten, verse vis op de markt en veel marine wildlife. Op een goeie dag kun je vanuit de duinen de bultrug walvissen uit het water zien springen. Bezoek ook Barra beach op een kwartier rijden voor het beste restaurant van Mozambique!

Maputo

De hoofdstad van Mozambique is Maputo, ook wel the Rio of Africa genoemd. De stad ligt op een klif met uitzicht over de baai van Maputo (what's in the name) en is geen typisch Afrikaanse hoofdstad: ondanks dat je hier ook kleurrijke markten, veel uitgaansgelegenheden, en de heerlijke drukte op straat hebt, heeft de stad nog echt een Portugese koloniale charme: de wegen zijn breed en groen, de gebouwen historisch, en het dansen zwoel..

Vilankulos

Dit is de toegangspoort tot één van de mooiste Bazaruto eilanden in de Indische Oceaan. Vanaf Vilanculos kun je op een traditionele dhow safari gaan en van eiland naar eiland hoppen. Je dobbert op het turquoise water, kijkt uit over witte zandstranden, en ziet een overvloed aan speciale vogels en zeedieren. Snorkelen, liggen op het strand, en foto’s maken om je vrienden jaloers te maken: dit is de place to be.

Gorongosa National Park

Dit park was ooit de basis van de oppositie, maar is nu weer open voor het publiek. Het ligt in het midden van het land, dichtbij de tweede stad van Mozambique: Beira. De omgeving en natuur zijn ontzetten mooi en gevarieerd, en ook de hoeveelheid wildlife is weer op goede niveaus na de herintroductie van een heleboel dieren! Dit is geen Kruger, met 300 lodges en 10 auto’s in een rijtje. Sterker nog: hier komt bijna niemand!

Inhambane

Inhambane wordt ook wel 'Terra de Boa Gente' genoemd - land van de goede mensen - en is een kleine stad met 65.000 inwoners. De liefkozende bijnaam hebben ze te danken aan Vasco de Gama die dit stadje koos om z'n voorraden aan te vullen. Ver voordat hij hier aan land kwam werd Inhambane in de 11e eeuw bewoond door Swahili handelaren die met hun dhows aan land kwamen. Als je er nu rondloopt voel je nog steeds overal de geschiedenis en cultuur om je heen. Het is, kort gezegd, een magische plek.

Pemba

Mozambique's havenstad. Het is eigenlijk heel simpel: de stranden van Mozambique zijn de mooiste van Afrika. De stranden van Pemba zijn de mooiste van Mozambique. Hier ben je weg van alles, weg van het toerisme, en lig je op parelwitte stranden aan een azuurblauwe zee. Elke seconde is genieten en je komt er heerlijk tot rust.

[nwm_map id='5' height='700']
TOP