• Oeganda

    “Oeganda, de Parel van Afrika! Al roadtrippend heb ik dit land ontdekt. Op de motor en in een 4×4 heb ik de meest waanzinnige, groene, lush landschappen gezien. Dit pareltje staat misschien in de schaduw van grote broers Kenia en Tanzania, maar daardoor is het juist ook heel puur, onontdekt en relaxed. En de diversiteit is enorm! Van laagvlaktes tot bergen, van woestijn tot jungle en meren… En dan de bruisende bustle van Kampala! Maar waar je ook bent in Oeganda: overal ontmoet je fantastische mensen.”

    – Charlie

    Krijg reisadvies op maat

Oeganda

“Oeganda, de Parel van Afrika! Al roadtrippend heb ik dit land ontdekt. Op de motor en in een 4×4 heb ik de meest waanzinnige, groene, lush landschappen gezien. Dit pareltje staat misschien in de schaduw van grote broers Kenia en Tanzania.”

– Charlie

Krijg reisadvies op maat
Home » Bestemmingen » Oeganda

Over Oeganda

Oeganda is bekroond tot The Pearl of Africa: en dat is niet voor niets! Het land is tropisch en groen, met denderende watervallen in het Oosten, stomende jungles en spiegelgladde meren in het Zuiden, woeste bergen en kratermeren in Oosten, en uitgestrekt woestijnlandschap in het Noorden. Om de bounty eilanden met wuivende palmbomen in het Victoriameer, of de woeste Nijl die door het smaragdgroene landschap kronkelt niet te vergeten!

Ook voor het unieke wildlife is Oeganda the place to be: de Safariparken worden bewoond door dieren die nergens anders ter wereld te vinden zijn, zoals de zeldzame, mysterieuze berggorilla’s of boomklimmende leeuwen. Maar deze Afrikaanse parel heeft niet alleen wat natuur betreft veel diversiteit te bieden. Ervaar het echte Oeganda door de ogen van de bewoners: cruise door de bruisende, creatieve steden, proef de diverse smaken van het lokale eten, laat je gaan op de beats van de Oegandese muziek en hoor inspirerende verhalen. Vragen? Onze Oeganda-specialisten helpen je graag verder: vraag een gratis offerte aan of start een chat!

Afrika kaart Oeganda
1 review plaatsen

Highlights, maar dan net even anders

Bwindi jungle gorilla regenwoud

Bwindi Impenetrable Forest & Gorilla Trek

Dit is een jungle zoals je hem alleen kent uit het Jungle Book. De dicht begroeide bergen vormen de thuisbasis voor bijna de helft van de bedreigde berggorilla’s.

Meer eilanden bonyonyi

Lake Bunyonyi & Lake Mutanda

Twee spiegelgladde meren in de jungle van het Zuid-Westen. Bunyonyi heeft maar liefst 29 eilanden en Mutanda ligt aan de vulkanen van Congo.

Kratermeer Heuvels Jungle Meisje

West Oeganda

Vanuit het stadje Fort Portal kun je een bezoekje brengen aan de kraakheldere Crater Lakes. Deze stad ligt ook aan de voet van het ruige Rwenzori gebergte.

Waterval Nijl Rivier Bootsafari Safari

Murchison Falls National Park

Wat Murchison Falls uniek maakt is de spectaculaire bootsafari over de Nijl! Je dobbert over de machtige, met nijlpaarden gevulde rivier, door de jungle.

Vulkanen Bergen Hiken Groen

Mgahinga National Park

Onontdekt, rauw en groen. Mgahinga National Park ligt op de grens met Rwanda en Congo, en aan de voet van vulkanen met berggorilla’s.

Karamoja Bergen Safari Zonsondergang

Karamoja & Kidepo Valley

Karamoja is droog, ruig, prachtig en wordt bewoond door het traditionele Karamojong-volk. De hobbelige wegen kronkelen door de uitgestrekte vlakten.

Watervallen Rotsen

Sipi Falls

De Sipi falls zijn een serie van drie indrukwekkende watervallen gevoed door smeltwater van de Keniaans-Tanzaniaanse berg Mt. Elgon, met prachtig uitzicht.

Nijl Rivier Suppen Groen

Jinja

Jinja staat bekend om de wildwatersporten op de Nijl met de woeste rapids. Maar ook is het een bruisend stadje, met één van Afrika’s grootste muziekfestivals.

Kampala

Deze stad is echt de bruisende chaos die je verwacht bij een Afrikaanse stad! Daarnaast geeft het warme klimaat een tropische vibe.

Ssese islands Strand Meer Palmboom

Entebbe & Lake Victoria

Met meer dan 80 tropische eilanden, waarvan minder dan 50% bewoond is, biedt Lake Victoria de ultieme island hopping experience.

Boomklimmende Leeuw Boom Safari

Queen Elizabeth National Park

Queen Elizabeth National park ligt om Lake Edward en Lake George heen: hier kun je beroemde ‘tree climbing lions’ zien, waarvan maar twee populaties ter wereld zijn.

Zebra Safari

Lake Mburo

Op de fiets op safari! In Lake Mburo kom je zo dichtbij dat je de wilde dieren bijna aan kan raken!

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

IK BEN KLAAR VOOR HET AVONTUUR! WAT DOEN WE NU?