• Oeganda

    “Oeganda, de Parel van Afrika! Al roadtrippend heb ik dit land ontdekt. Op de motor en in een 4×4 heb ik de meest waanzinnige, groene, lush landschappen gezien. Dit pareltje staat misschien in de schaduw van grote broers Kenia en Tanzania, maar daardoor is het juist ook heel puur, onontdekt en relaxed. En de diversiteit is enorm! Van laagvlaktes tot bergen, van woestijn tot jungle en meren… En dan de bruisende bustle van Kampala! Maar waar je ook bent in Oeganda: overal ontmoet je fantastische mensen.”

    – Charlie

    Krijg reisadvies op maat

Oeganda

“Oeganda, de Parel van Afrika! Al roadtrippend heb ik dit land ontdekt. Op de motor en in een 4×4 heb ik de meest waanzinnige, groene, lush landschappen gezien. Dit pareltje staat misschien in de schaduw van grote broers Kenia en Tanzania.”

– Charlie

Krijg reisadvies op maat
Home » Bestemmingen » Oeganda

Meer over dit land

Afrika kaart Oeganda
Off the beaten track
Geschikt voor families?
Makkelijk om hier te reizen?

Over Oeganda

Oeganda is bekroond tot The Pearl of Africa: en dat is niet voor niets! Het land is tropisch en groen, met denderende watervallen in het Oosten, stomende jungles en spiegelgladde meren in het Zuiden, woeste bergen en kratermeren in Oosten, en uitgestrekt woestijnlandschap in het Noorden. Om de bounty eilanden met wuivende palmbomen in het Victoriameer, of de woeste Nijl die door het smaragdgroene landschap kronkelt niet te vergeten!

Ook voor het unieke wildlife is Oeganda the place to be: de Safariparken worden bewoond door dieren die nergens anders ter wereld te vinden zijn, zoals de zeldzame, mysterieuze berggorilla’s of boomklimmende leeuwen. Maar deze Afrikaanse parel heeft niet alleen wat natuur betreft veel diversiteit te bieden. Ervaar het echte Oeganda door de ogen van de bewoners: cruise door de bruisende, creatieve steden, proef de diverse smaken van het lokale eten, laat je gaan op de beats van de Oegandese muziek en hoor inspirerende verhalen. Vragen? Onze Oeganda-specialisten helpen je graag verder: vraag een gratis offerte aan of start een chat!

Bekijk onze voorbeeld reizen:

Charlie’s Travels is an authorised member of the Association Uganda Tour Operator

HET GROENE OEGANDA

Een maand lang reisde Charlie samen met Marieke rond Oeganda op de motor en in een 4×4. Het resultaat? Een heleboel nieuwe vriendschappen, supertoffe nieuwe experiences waar je niet veel andere toeristen in kaki-safari hoeden zult tegenkomen en een harde schijf vol footage om bij weg te dromen. Helaas is de helft van de footage van deze reis gesneuveld door een kapotte harde schijf (always back-up, kids)… Dus geen compleet verhaal, maar genoeg om jullie ervan te overtuigen om een retourtje te boeken naar dit waanzinnig groene land! Check it out! 

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

IK BEN KLAAR VOOR HET AVONTUUR! WAT DOEN WE NU?

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Oeganda?