Land

Oeganda

Oeganda: de groene parel van het Afrikaanse continent

Oeganda werd in 1908 door Churchill bekroond tot ‘the pearl of Africa’ en staat tegenwoordig het meest bekend om de gorilla en chimp treks die je hier in het dichte regenwoud kunt doen. Oog in oog staan met deze reuzenapen is een ervaring die je niet snel vergeet, maar er is veel meer! In dit land reis je door de jungles en glooiende heuvels, en voordat je het weet sta je weer voor uitgestrekte meren of met wild life bezaaide savannes.

Zoals we wel vaker zeggen: de ultieme reis is goed in balans. Oeganda is avontuurlijk: het ene moment raft je over de kolkende watermassa van de Nijl, het andere moment dobber je met een boot langs massa’s nijlpaarden op het Kazinga kanaal. Dit avontuur kun je afwisselen met een bijzondere manier van ontspanning. In Oeganda lig je niet voor pampus in een beach resort, maar geniet je van de exotische stranden van Lake Victoria.

Waarom naar Oeganda?

Gorilla tracking in Bwindi

Samen met een ranger maken jullie je weg door de dichte jungle, op zoek naar een familie gorilla’s. Hier heb je de mogelijkheid om deze bijzondere, en bedreigde, diersoort van dichtbij te aanschouwen! 

Ishasha

Ishasha staat bekend om z’n ‘tree climbing lions’. Dit is precies wat je denkt dat het is: leeuwen die, in plaats van op de savanne, in bomen chillen. Ishasha is een van de weinige plekken op aarde waar je dit kunt zien. Natuurlijk zijn er naast deze leeuwen nog genoeg andere vormen van wildlife.

Lake Bunyonyi

Lake Bunyonyi is een fijn rustpunt. Het meer ligt vol met eilanden (29 stuks in totaal), en is omringd door een prachtig landschap. Je kunt hier zwemmen en rustig aan doen, of - voor de actievelingen onder ons - een één of meerdaagse kanotocht langs de eilanden doen, waarbij je de nachten doorbrengt in een homestay.

Abseilen bij de Sipi Falls

Deze is voor de daredevils onder ons. Aan een enkel touwtje bengel je naast een van de meest imposante watervallen van Afrika terwijl die naast je omlaag razen. Vergeet geen flesje water mee te nemen! Je bent zo beneden, maar omhoog is een heel ander verhaal..

Raften op de Nijl

Deze activiteit slokt een aanzienlijk deel van je dag op, maar ook hier geldt weer: de daredevils mogen dit eigenlijk niet missen! De legendarische Nijl is een van de heftigste rivieren om te bedwingen, maar dit is precies wat het zo bijzonder maakt! Aan het einde van de dag kun je met z’n allen bijkomen van de spierpijn.

Motor city tour in Kampala

Achterop de motor beweeg je je het soepelst door Afrikaanse steden. Hetzelfde geldt voor de Oegandese hoofdstad. Leer het bruisende Kampala kennen met behulp van betrouwbare gidsen die je langs alle highlights van de stad rijden.

Verhalen uit Oeganda

nationaal park Oeganda

Murchison Falls Nationaal Park Oeganda

Kilometers lang adembenemende landschappen, 4×4 waggie, safari’s waar je de meest vette dieren in real life kan zien… We are talking real African wildlife here’. Ook dit kun je in de Parel, Oeganda, uitstekend doen. Dit keer beschrijven wij voor jou het meest bekende,

Door: Eline Verhaar
8 december 2018

clubs in oost-afrika

10 x de beste clubs in Oost-Afrika

Diepe beats drillen door je lijf en een zweetdruppel kruipt door je nek naar beneden. Billen zo rond als appels bouncen omhoog, omlaag en opzij en sterke mannenheupen draaien flexibel heen en weer. Het nachtleven in Oost-Afrika is legendarisch. Het is bruisend,

Door: Tinke Douma
6 december 2018

eten in Oeganda

Eten in Oeganda: de 5 lekkerste dishes en snacks

“Look at you! You’ve grown so fat!”, vertelde een Oegandese vriend mij nadat ik terugkwam uit Nederland, waar ik de kerstdagen had doorgebracht met veel feestelijk eten. Hoewel zijn opmerking pijn deed aan mijn ietwat gegroeide kerstbuik, zei hij het met een

Door: Tinke Douma
30 november 2018

Pagina 1 van 8

Wat vonden deze avonturiers van Oeganda?

Bekijk alle reviews op Facebook

familiereis familiereizen

Familie Eijsvoogel

“Fantastische reis gemaakt met Charlie’s Travels. Van begin tot eind was onze familietrip een succes! Onze gids Joseph was misschien wel de leukste en beste driver/gids die we ooit hebben gehad op vakantie! Daarnaast heeft Charles een goed oog voor bijzondere accomodaties - vaak met adembenemend uitzicht. De activiteiten waren origineel en maakten de reis tot een unieke ervaring. Denk aan een motor city tour, raften, boat safari op Kazinga channel, Murchison safari, chimp trek, en natuurlijk het hoogtepunt: de gorillas!”

    
jc johnny uganda

JC Johnny

“Met Charlie's Travels en 13 vriendinnen een rondreis gemaakt door Oeganda, Rwanda en Kenia. Zeker aan iedereen aan te raden! Alles was tot in de puntjes verzorgd, en de activiteiten heel gevarieerd (van hiken tot safari tot cultuur tot cocktails aan het strand). Al met al een onvergetelijke reis!”

    

Sophie & Joost

“Voor ons vond het hoogtepunt van de reis plaats in het beschermde wildpark Murchison Falls. ’s Nachts sliepen we in tenten tussen de nijlpaarden en wrattenzwijnen (pumbaa) en ’s ochtends heel vroeg trokken we uit voor safari. Na een dag leeuwen, olifanten, giraffes, hyena’s en nog meer wild te hebben gezien, vertrok er een boot op de lokale afsplitsing van de Nijl. Deze boottocht van drie uur brengt je naar de watervallen, waar je met pils in de hand, de ondergaande zon op het gezicht, en overal om je heen wild, achterover kunt leunen. Waanzinnig mooi!”

    
TOP