Land

Rwanda

Onverwachte schoonheid in Rwanda

Rwanda, het land van de duizend heuvels! Het is zonde dat mensen vaak een beeld hebben van Rwanda dat niet klopt. Dit heeft grotendeels te maken met haar recente historie: de genocide van 1994 schrikt veel mensen nog steeds af. Het land wordt om die reden nog vaak geassocieerd met een oorlogsgebied, terwijl het tegenovergestelde waar is! Rwanda is veilig, ongelofelijk schoon, en relatief goed georganiseerd.

De bijnaam 'het land van de duizend heuvels' heeft Rwanda te danken aan de oneindige, glooiende panoramas. Het is een vruchtbaar land waarbij het regenwoud niet alleen populair is onder de mensen... De uitgestrekte en dichtbegroeide jungles zijn het thuis van gorilla’s en chimpansees. De gorilla’s vinden is relatief makkelijk, maar niet goedkoop... het kost je al snel 750 USD. Als relatief klein land kun je Rwanda het best combineren met nabijgelegen landen zoals Oeganda en Kenia.

Waarom naar Rwanda?

Twin Lakes

Deze meren zijn omringd door steile heuvels en hebben uitzicht op de Virunga Volcanoes - waar je nog wel eens een gorilla kunt spotten! Magic is here to stay!

De Congo Nile Trail

Gisenyi is het startpunt van de Congo Nile Trail. Dit spoor loopt van Gisenyi helemaal naar Lake Tanganyika in Burundi. Die 1000 heuvels waar we het telkens over hebben? Op deze avontuurlijke trek beklim je ze ongeveer allemaal. Aanrader voor de échte mountaineers onder ons!

Gateway to the DRC, Goma

Hier maakt het niet uit welk pad je kiest: ze zijn allemaal off the beaten track. Hier vind je geen lodges, maar houten hutten bovenop vulkanen. Je weet het nog niet, maar je hebt pas geleefd als je op de rand van een krater hebt gekampeerd terwijl onder je een lava-zee rustig verder borrelt. Toerisme? Hier beginnen ze net te leren wat het woord betekent.

Kigali

Kigali is de schoonste stad in Afrika, veiliger dan Amsterdam, en de hoofdstad van een landje kleiner dan België. De infrastructuur is opvallend goed georganiseerd, en een fietstour is dan ook zeker een aanrader! Voor meer culturele verdieping zijn er musea die de rijke maar treurige geschiedenis van Rwanda vertellen.

Gorilla’s

Wat er in Rwanda aan toerisme is, is goed georganiseerd. Om die reden is het opvallend simpel om onze verre familie, de gorilla’s, te bezoeken. Al deze organisatie komt wel met een prijs: reken als snel op 750 USD voor een vergunning. De beste plek om gorilla’s te vinden zijn de al eerder genoemde Virunga Volcanoes. Berggorilla’s zijn met uitsterven bedreigd, dus mocht je nog een zakcentje over hebben: vergeet niet te doneren!

Lake Kivu

Lake Kivu wordt in Rwanda vooral gezien als weekendbestemming voor bewoners uit Kigali. Gisenyi, de nabij liggende stad, wordt vaak vergeleken met een Franse stad - een vergelijking die het te danken heeft aan de brede strandboulevard.

Wat vonden deze avonturiers van Rwanda?

Bekijk alle reviews op Facebook

Cecile en Michiel

“Fantastische reis gemaakt in een four wheel drive door Rwanda en klein stukje Congo. Ons bezoek aan de berggorilla’s, na een zware wandeling van 3 uur heen en 3 uur terug, was onvergetelijk. Het zien van een enorm greyback-mannetje met vrouwtjes en enkele jongen die op nog geen 3 meter van ons af voorbij liepen is iets heel bijzonders!”

    
TOP